Pressiteade

Jaga

Renault-Nissan astub samme soolise lõhe vähendamiseks

Naistefoorumi (Women’s Forum for the Economy and Society 2016 - www.womens-forum.com) eelõhtul teatab Renault-Nissan, et on aasta jooksul mõlemas ettevõttes saavutanud uusi tulemusi võrdõiguslikkuse valdkonnas.

Naiste osakaal Prantsuse ettevõttes Renault’s ja Jaapani ettevõttes Nissanis on aastaga kasvanud, samuti on rohkem naisi edutatud juhtivatele ametikohtadele.

Renault’s oli naiste osakaal 2015. aastal 18,8%, 2014. aastal 18,4% ja 2000. aastal 10%. Võtmepositsiooniga ametikohtadel, mida ettevõttes on 2000, töötas naisi 2015. aastal 24,2% ja 2014. aastal 22%. Tippjuhtkonnas on naiste osakaal autotööstuse suurim – Renault’12-liikmelisse juhatusse kuulub kolm naist: Mouna Sepehri, Marie-Françoise Damesin ning hiljuti ametisse nimetatud Clotilde Delbos. Damesin on ka Renault-Nissani alliansi asepresident.

Nissan on juhipositsioonil töötavate naiste osakaalu kasvatanud Jaapanis 2016. aastal 9,1%-ni, 2015. aastal oli see number 8,2%, samal ajal riigi 1000 ja enama töötajaga ettevõtetes on naisjuhtide osakaal keskmiselt 3,7%. Ülemaailmselt töötab Nissanis juhtivatel ametikohtadel naisi 2016. aastal 13%, ettevõte on seadnud eesmärgiks suurendada 2017. aastaks naisjuhtide osakaalu 14%-ni.

Renault-Nissani naiste tööd pälvib tunnustust

2016. aastal on Renault-Nissan ja selle naissoost tippjuhid saanud mitmeid auhindu:

  • Automotive News Europe tunnustas aasta naisjuhi tiitliga nelja alliansi naisjuhti: Mouna Sepehrit, Marie-Francoise Damesini, Agneta Dahlgreni (Renault Grupi C-segmendi ja elektrisõidukite disainidirektor) ja Judith Richardsoni (Nissan Europe asepresident).
  • Agneta Dahlgren pälvis aasta naise tiitli organisatsioonilt Women and Vehicles in Europe (WAVE). 28. septembril ehk vahetult enne Pariisi autonäitust sai Agneta Dahlgren veel ka “Eurostar” auhinna, millega Automotive News Europe tunnustab Euroopa autotööstuses töötavaid mehi ja naisi.
  • Brasiilias pälvis Renault tunnustuse tegevuse eest naiste mõjuvõimu suurendamise toetuseks.
  • Hispaanias pälvis Renault tervise, sotsiaalteenuste ja võrdõiguslikkuse ministrilt tunnustuse tegevuse eest võrdõiguslikkuse valdkonna arendamisel.
  • Jaapanis pälvis Nissan tervise-, töö- ja sotsiaalkaitseministrilt peresõbraliku tööandja sertifikaadi. Tegemist on esimese autoettevõttega, kes sertifikaadi sai.
  • Tokio börs tunnustas Nissanit neljandat aastat järjest tegevuse eest naiste karjääri toetamisel.

Renault-Nissani uued algatused võrdõiguslikkuse valdkonnas

  • Alates 2010. aastast toetab Renault naiste karjäärivõimalusi pea kõikides riikides, kus ettevõte on esindatud. Ellu on kutsutud women@renault programm, mis töötubade ja treeningute kaudu pakub programmis osalejatele võimalusi juhtimis- ja enesekehtestamisoskuste arendamiseks, individuaalsetes mentorprogrammides ja koolitustel osalemiseks.
  • Women@renault võrgustikus on üle 4500 liikme, neist 23% on mehed.
  • Nissan jätkab Jaapanis Ladies First programmi, millega liitunud müügiesindustes töötavad peamiselt naised ning mõeldakse rohkem naissoost klientide peale. Näiteks Tokio Fuchu linnaosas asuv müügiesinduses on stiilne sisekujundus, ema-lapse tuba ning olemas ka laste mänguala. 2015. aasta septembris oli Nissanil 272 Ladies First müügiesindust.
  • 2016. aasta augustiks oli Nissani müügitiimides naiste osakaal kasvanud 9,9%-ni, eesmärk on jõuda 10%-ni.

Renault-Nissan on strateegiline parnerlus Prantsusmaal Pariisis asuva Renault’ ja Jaapanis Yokohamas asuva Nissani vahel. Koostöö sõlmiti 1999. aastal. Renault ja Nissan toodavad iga kümnenda uue auto, mida maailmas müüakse. 2015. aastal müüsid partnerid 8,5 miljonit autot ligi 200 riigis. Liit teeb koostööd erinevate autotootjatega: Saksamaalt Daimleriga, Jaapanist Mitshubishi, Hiinast Dongfengiga ja Indiast Ashok Leylandiga. Lisaks on Renault-Nissan suurosanik ühisettevõttes, millele kuulub Venemaa peamine autotootja AVTOVAZ.

www.media.renault.com

www.nissan-newsroom.com

blog.alliance-renault-nissan.com

Renault’ võrdõiguslikkuse alased projektid: www.renault.com/en/groupe/developpement-durable/responsabilite-sociale-de-l-entreprise/pages/diversite.asp

Nissani võrdõiguslikkuse alased projektid: www.nissan-global.com/EN/COMPANY/DIVERSITY


Lisateave:

Aline Henry

Renault-Nissani allianss

+33 (0)6 03 09 54 97

aline.henry@renault-nissan.com

Alejandra Kaufman

Renault SAS

+33 (0)6 71 00 25 56

alejandra.kaufman@renault.com

Toshitake Inoshita

Nissan Motor Co., Ltd.

+81 (0)45 523 5552

t-inoshita@mail.nissan.co.jp

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.