Pressiteade

Jaga

Renault-Nissan ja Microsoft hakkavad looma tuleviku mobiilitehnoloogiaid autodele

Renault-Nissani liit ja Microsoft sõlmisid mitmeaastase koostöölepingu järgmise põlvkonna autodele mobiilitehnoloogiate väljatöötamiseks.

“Autod on muutumas järjest tipptehnoloogilisemaks, targemaks ja personaalsemaks,” ütles Ogi Redzic, Renault-Nissani vanem asepresident sõidukite mobiilsete teenuste alal. “Koostöö Microsoftiga annab meile võimaluse kiirendada nende tehnoloogiate väljatöötamist, mida kliendid meilt ootavad. Kuid samuti luua midagi täiesti uut, millest keegi ei ole veel unistatud. Meie eesmärk on pakkuda autode mobiilseid teenuseid ühelt terviklikult globaalselt platvormilt, mis on kättesaadav igaühele.”

Renault-Nissanil kavatseb viia isesõitvate autode tehnoloogiad massidesse ning aastaks 2020 tuua turule vähemalt 10 taskukohase hinnaga massturustatavat tavamudelit, mis neid tehnoloogiaid kasutavad.

Renault-Nissan tegeleb kestvalt autodele uute mobiiliteenuste ja aplikatsioonide loomisega, et anda inimestele võimalus olla sõidu ajal ühendatud tööga, meelelahutusega, sotsiaalsete võrgustikega, aga ka kasutada autoga seotud teenuseid, mis tulenevad juhi personaalsetest sõiduharjumustest või seotud sõiduki hooldusega. Võimalikuks saab ka kaugjuurdepääs autole.

Oluliselt panustab koostöösse Microsoft Azure, mis annab projektile piiramatus mahus testitud ja turvalist ülemaailmset pilveplatvormi. See annab Renault-Nissanile võimaluse pakkuda teenuseid üle maailma oma laiale kliendibaasile.


Fookus uue põlvkonna tehnoloogiatel

Koostöö annab tõuke meelelahutusliku sisuga infoedastuse ja asukohapõhiste teenuste kiireks arenguks:

  • Kasutajal on võimalik personaliseerida ja kaitsta oma seadeid: Ta saab kohandada oma seadeid ning samal ajal võib olla kindel, et andmed on turvaliselt hoitud. Ka saab ta oma seadeid vajadusel tõsta ühest autost teise, oma seaded lukustada või tühistada andmete ülekandmine, kui ta näiteks sõidukit enam ei kasuta.
  • Produktiivsus: Koos Microsoftiga suudab Renault-Nissan tuua sõidukisse produktiivsust –kohustuslikku sõiduaega saab digitaalsete vahenditega ära kasutada suhtluseks töö ja elu teemadel.
  • Ligipääs üle õhu update’idele: Kasutajal on võimalik iseseisvalt endale alla laadida nii uusim autnoomse sõidu tarkvara kui ka kokkupõrkest hoidumise äppe ja palju muudki.
  • Kasutajal on võimalik olla ühenduses: Tal on võimalik ilma suurima vaevata sisse logida ja jälgida eeldatavat kohalejõudmise aega, aga ka teatada sõpradele oma plaanide muutumisest. Võimalikud on automaatne tasumine nii kiirteedel kui ka parkimise eest.
  • Jälgida autot distantsilt: Autoomanikul on võimalus jälgida oma autot mis tahes maailmapunktist läbi oma arvuti või mobiiliseadme. Samuti saab omanik anda ligipääsu auto kasutamiseks oma sõbrale või pereliikmele – ilma füüsiliselt võtmeid üle andmata. Kasutusele plaanitakse võtta ka mobiiliäppe, mis aitavad leida autot, panna seda soojenema, lukustada ja avada uksi.
  • Kaitsta autot: Jälgimistarkvara aitab leida varastatud autot ja peatada see järgmisel reaalsel võimalusel. Geofencing tehnoloogiad annavad võimaluse saada autolt teade, kui sellega sõidetakse välja ettemärgitud alalt või teekonnalt.
  • Sõiduki kasutuskogemuse parandamine: Samuti on kasutajal võimalik jälgida sõiduki diagnostikat ning autotootjal on võimalik saata sõidukile lisatarkvara.


RENAULT-NISSANI LIIT

Renault-Nissani liit on strateegiline partnerlus Pariisis asuva Renault' ja Jaapanis Yokohamas asuva Nissani vahel. Liit sõlmiti 1999. aastal ning täna on iga kümnes maailmas müüdav auto Renault-Nissani toodetud. 2015. aastal müüsid partnerid ligi 200 riigis kokku 8,5 miljonit autot. Liit teeb strateegilist koostööd ka teiste autotootjatega: Daimleriga Saksamaalt, Dongfengiga Hiinast ja Mitsubishi Motorsiga Jaapanist. Liidul on enamusosalus Venemaa suurimas autotehases AVTOVAZis.


blog.alliance-renault-nissan.com

www.media.renault.com

www.nissan-newsroom.com


MEEDIAKONTAKTID

Blanca Garcia

Renault-Nissan

Tel: +33 (6) 10 90 06 49

blanca.garcia@renault-nissan.com


Microsoft Media Relations

WE Communications for Microsoft

(425) 638-7777

rrt@we-worldwide.com

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.