Pressiteade

Jaga

RENAULT’ NÕUKOGU EESMÄRK ON STABIILSUS RENAULT'-NISSANI LIIDUS

Sel aastal varasemalt, 16. aprillil 2015 kinnitas Renault’ direktorite nõukogu, et jätkusuutlikkuse, edukuse ja kestvuse saavutamiseks tuleb hoida tasakaalu Renault’-Nissani liidus. Vahepeal on pikaajalised partnerid Renault, Nissan ja Prantsuse valitsus pidanud läbirääkimisi ning jõudnud kokkuleppele kindlustada Renault-Nissani liidule stabiilsus ja head arenguvõimalused.

Tänaseks on Renault’ direktorite nõukogu töötanud välja kolmepunktilise stabiilsuse pakti, mis sisaldab:

1.Prantsuse valitsuse topelthääletamisõigus Renault’s säilitatakse 1. aprillini 2016; Prantsuse valitsuse ja Renault’ vahel sõlmitava lepinguga vähendatakse Prantsuse valitsuse hääletamisõigust 17,9%-ni, kuid jäetakse võimalus tõsta seda 20%-ni väga suure osalejate arvuga aktsionäride üldkoosolekul.

2.Renault’l ei ole õigust Nissani aktsiatele.

3.Renault-Nissani leping ei anna Renault’le võimalust sekkuda Nissani valitsemisalasse.

Prantsuse valitsuse hääletamisõigust kärbitakse kõigil iga-aastastel korralistel istungitel, välja arvatud dividende puudutavate otsuste tegemisel ning Prantsuse valitsuse esindajate juhatusse nimetamisel ja ametist vabastamisel. Samuti juhtudel, kui otsused puudutavad üle 50% Renault’ vara võõrandamist või on arutusel huvitatud osapoole tehingud, millega ei nõustu Renault’ nõukogusse kuuluvad Prantsuse valitsuse esindajad. Hääletamisõiguse vähendamine ei puuduta erandolukordi nagu muutused Renault’-Nissani liidu raamlepingus, Renault’ ja Nissani aktsiate vastastikune omandamine ning hääletusõiguste muutmine.

Renault direktorite nõukogu hindab saavutatud kokkulepet sammuks, mis kasvatab usaldust ja annab Renault’-Nissani liidus osalevatele partneritele võimaluse jõuda järgnevate aastatega maailmas autotööstuse esikolmikusse. Diskussiooni lõppedes kinnitas Renault’ direktorite nõukogu usaldust esimehe ja tegevjuhi Carlos Ghosni vastu.


Lisateave:

Renault Press

+33 1 76 84 63 36


Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.