Pressiteade

Jaga

Renault-Nissan koos partneritega paigaldab Pariisi kliimakonverentsi toimumiskohtadesse 90 uut elektriautode laadimisjaama

Renault-Nissani liit paigaldab 90 uut elektrisõidukite laadimisjaama Pariisi ja selle ümbrusesse kliimakonverentsi toimumise ajaks. Laadimisjaamade ülespanemisel tehakse koostööd Prantsuse elektriettevõtte EDFi, Schneider Electricu, lennuettevõtte Aéroports de Paris, Pariisi linnavalitsuse ning rahvusliku raudtee-ettevõttega SNCF.

Laadimisjaamades, millest osa annetas Schneider Electric, laetakse Pariisi kliimakonverentsi delegaatide sõidutamiseks antud 200 elektriautosid. Rohkem kui 20 000 delegaati, läbirääkijat ja meediaesindajat 195 ÜRO liikmesriigist võtab osa Pariisi kliimakonverentsist (COP 21) , mis toimub sel aastal 30. novembrist 11. detsembrini.

“COP21 üleskutse on vähendada inimtegevuse mõju kliimamuutustele, sealhulgas isikliku transpordi kasutamisest tekkivat mõju kliimasoojenemisele,” ütles Renault-Nissani liidu tegevjuht ja juhatuse esimees Carlos Ghosn. „Elektriautod on ainsad reaalsed, praktilised ja taskukohased transpordivahendid, mida eelistades saame midagi ära teha meie planeedi looduskeskkonna säilitamise nimel. Elektrisõidukite infrastuktuuri väljaarendamine peaks olema kohustuslik iga keskkonnast hooliva linna ja riigi jaoks.”

Standardset ja kiirlaadimist võimaldavad COP21 elektrisõidukite laadimisjaamad kasutavad taastuvenergiast toodetud elektrit, millega läbitakse konverentsi 2 nädala jooksul 400 000 kilomeetrit. Kiirlaadimisjaamades saab elektriauto akud 80% ulatuses täis laadida umbes 30 minutiga. Samas saab elektriautode akusid laadida mis tahes elektriga, lisaks elektrivõrgu elektrile ka vee-, päikese ja tuuleenergiast toodetud elektriga.

COP21 laadimisjaamadest pakutav elekter on toodetud täielikult taastuvenergiast, millel on võimalikult väike ökoloogiline jalajälg. Selliselt toodetud elektri CO2 heitmed kW/h kohta on vähem kui 40 g (2014. aasta andmed), Euroopa keskmine on 325 g.

Prantsusmaal on paigaldatud juba umbes 10 000 standardset ja kiirlaadimist võimaldavat laadimisjaama. Ainuüksi Pariisi ümbruses on neid laadimisjaamu paigaldatud 4000, mis on oluliselt rohkem kui teistes Euroopa linnades.

Fotod laadi alla siit: www.media.blog.alliance-renault-nissan.com/news/5704

Vaata videot, kus Ghosn seletab, miks Renault-Nissan otsustas toetada Pariisi kliimakonverentsi ja milline roll on Renault-Nissani töötajatel: http://blog.alliance-renault-nissan.com/node/2732/

RENAULT-NISSANI LIIDUST

Renault-Nissani liit on strateegiline partnerlus Pariisis asuva Renault' ja Jaapanis Yokohamas asuva Nissani vahel. Iga kümnes maailmas müüdav auto on Renault'-Nissani toodetud. Strateegilised partnerid ollakse alates 1999. aastast, 2014. aastal müüdi peaaegu 200. riigis kokku 8,5 miljonit autot. Liit teeb strateegilist koostööd autotootjatega nagu Saksamaa Daimler, Jaapani Mitsubishi, Hiina Dongfeng ja India Ashok Leyland, ühtlasi ollakse suurosanik ühisettevõttes, millele kuulub Ladade tootja Venemaa AVTOVAZ.

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.