Pressiteade

Jaga

RENAULT'-NISSANi liit on oma elektriautodega kliimakonverentsi COP21 ametlik autopartner

PARIIS (27. mai 2015) — nullemissiooniga sõidukite alal maailmas liidripositsiooni omav* Renault'-Nissani liit on Pariisis toimuva Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni (ÜRO) kliimakonverentsi COP21 ametlik autopartner ning annab konverentsi käsutusse 200 täiselektrilisest sõidukist koosneva autopargi.

  • Renault'-Nissani liit annab 2015. aasta Pariisi kliimakonverentsi käsutusse 200 elektriautot
  • Esmakordselt kasutab Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni kliimakonverents täiselektrilist autoparki
  • Elektriautode valikusse kuuluvad Renault ZOE ja Kangoo Z.E, Nissan LEAF ja e-NV200
  • Pariisi ja selle ümbrusesse paigaldatakse üle 50 taastuvenergiat kasutavat laadimisjaama.

PARIIS (27. mai 2015) — nullemissiooniga sõidukite alal maailmas liidripositsiooni omav* Renault'-Nissani liit on Pariisis toimuva Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni (ÜRO) kliimakonverentsi COP21 ametlik autopartner ning annab konverentsi käsutusse 200 täiselektrilisest sõidukist koosneva autopargi.

Täna allkirjastasid Renault'-Nissani liit ja 21. kliimakonverentsi peasekretär koostööleppe, mille järgi sõidutab 30. novembrist 11. detsembrini Pariisis toimuva konverentsi delegaate vaid elektriautodest koosnev autopark.

ÜRO iga-aastasele kliimaalasele tippsündmusele on oodata 195 riigist üle 20 000 osaleja. Esmakordselt kasutab ÜRO oma kliimakonverentsi sõiduautopargis eranditult nullemissiooniga sõidukeid.

Pariisi kohtumise eesmärk on uue ülemaailmse kliimamuutuste kokkuleppe sõlmimine 2015. aasta lõpuks ning Rohelise Kliimafondi (Climate Green Fund – CGF) vahendite eraldamisega alustamine. CGF-i ülesandeks on aidata arenguriikidel kohaneda kliimamuutustega ja vähendada heitmeid.

"Renault'-Nissani liit on Pariisis toimuva COP21 ametlik partner, kelle 100% elektriline autopark võimaldab meil saavutada oma eesmärki, milleks on süsinikuneutraalse konverentsi korraldamine. Elektrisõidukites kasutatav tehnoloogia aitab tõhusalt piirata transpordisektori tekitatavaid kasvuhoonegaase,” ütles Prantsusmaa välisminister ja COP21 president Laurent Fabius.

“Elektriautode tehnoloogia pakub tõhusat lahendust praktiliseks ja taskukohaseks transpordiks, sel on positiivne mõju meie linnade kliimale ja õhukvaliteedile,” ütles Renault'-Nissani liidu tegevjuht ja juhatuse esimees Carlos Ghosn. “Käes on aeg kõikide huvitatud osapoolte koostööks, et kiirendada üleminekut nullemissiooniga transpordile.”

COP21 autopark koosneb väikeautost Renault ZOE, väikekaubikust Renault Kangoo Z.E., sedaanist Renault Fluence Z.E., väike-keskklassiautost Nissan LEAF ja seitsmekohalisest kaubikust Nissan e-NV200. Ühistranspordi täiendusena on kõik need sõidukid valmis delegaate sõidutama ööpäevaringselt ja seitse päeva nädalas konverentsi põhiliste toimumiskohtade vahel.

Koostöös mitmete Prantsusmaal tegutsevate ettevõtetega paigaldab Renault-Nissani liit enam kui 50-st standardsest kiirlaadimist võimaldavast laadimisjaamast koosneva võrgustiku, mis kasutab täielikult taastuvenergiat. Kiirlaadimisjaamad võimaldavad elektriauto akud 80% ulatuses täis laadida umbes 30 minutiga.


Renault'-Nissani liit: maailma suurim elektriautode tootja

Renault'-Nissani liit on nullemissiooniga sõidukite arvestuses ülemaailmne liider ning ainus autovalmistaja, kel on olemas 100-protsendiliste elektrisõidukite valik. Alates 2010. aasta detsembrist, mil turule jõudis liidu esimene elektriauto Nissan Leaf, on müüdud üle 238 000 elektriauto. Ülemaailmses arvestuses müüb Renault'-Nissani liit umbes iga teise elektriauto, liidu elektriautode valikusse kuuluvad teiste hulgas Renault’ kahekohaline linnasõiduk Twizy ja ning alates 2014. aastast Euroopas ja Jaapanis müügil olev kaubik Nissan e-NV200.

Renault'-Nissani liit osaleb ka Pariisis asuvas palees Grand Palais toimuval rahvusvahelisel kliimamuutuste alaste lahenduste näitusel (Solutions COP21). 4.-10. detsembril aset leidval näitusel esitlevad oma CO2 lahendusi linnad, äriettevõtted ja muud organisatsioonid üle maailma. Lisaks elektriautode väljapanekule pakub Renault'-Nissani liit enam kui 10 elektriautoga proovisõite.


* Homologeeritud sõidurežiimis (NEDC) puuduvad CO2 ja teised kindlaks määratud heitmed.


LÄHEMALT RENAULT'-NISSANI LIIDUST

Renault-Nissani liit on strateegiline partnerlus Pariisis asuva peakontoriga Renault' ja Jaapanis Yokohamas asuva peakorteriga Nissani vahel. Iga kümnes maailmas müüdav auto on Renault'-Nissani toodetud. Strateegilised partnerid ollakse alates 1999. aastast, 2014. aastal müüdi peaaegu 200. riigis kokku 8,5 miljonit autot. Liit teeb strateegilist koostööd autotootjatega nagu Saksamaa Daimler, Jaapani Mitsubishi, Hiina Dongfeng ja India Ashok Leyland, ühtlasi ollakse suurosanik ühisettevõttes, millele kuulub Ladade tootja Venemaa AVTOVAZ.

www.media.blog.alliance-renault-nissan.com

www.media.renault.com

www.nissan-newsroom.com


Kontakt:

Aline Henry

Renault'-Nissani liidu kommunikatsiooniosakond

aline.henry@renault-nissan.com

+33 (0)6 03 09 54 97

Galerii

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.