Pressiteade

Jaga

AUTONOOMNE SÕIDUK: RENAULT GRUPP ALUSTAB VARSTI AMBITSIOONIKA 4. TASEME PAKKUMISEGA ÜHISTRANSPORDILE

Renault Grupp otsustas muuta järgmistel aastatel autonoomsete sõidukitestrateegiat, eraldades sõiduautodele esitatavad ootused ühistranspordivajadustest:

oo·

Renault Grupil on tehnoloogiast pragmaatiline nägemus,mis põhineb põhimõttel, et innovatsioonil on mõtet ainult siis, kui sedajagatakse, see on majanduslikult kättesaadav ja tõeliselt kasulik võimalikultpaljudele inimestele.

Tehnoloogia areng võimaldab nüüd pakkuda ühatõhusamaid juhiabi- ja delegeerimisfunktsioone, mis on kohandatud erinevatelesõidukitüüpidele ja kasutusviisidele.

Erasõidukitejaoks pakub Renault Grupp enamiku mudelite puhul tipptasemel juhiabi, mis tagabmugavuse ja ohutuse. Mõnede funktsioonide edasine automatiseerimine eesmärgigasaavutada sõiduki täielik autonoomia tundub kehtivaid regulatsioone, klientideootusi ja keeruka tehnoloogia maksumust arvestades praegu ebatõenäoline.

Ühistranspordi osaskavatseb Renault Grupp olla tõeline säästvat ja autonoomset liikuvust toetavettevõte. Selleks arendab grupp elektrilist, robotiseeritud ja eel-varustatudväikebussi platvormi, mis sisaldab spetsialiseerunud partnerite erinevaidautomatiseerimislahendusi.

Katsetused on kestnud mitu aastat ja peagi tehakseteatavaks ka järgmised, eelkõige koostöös autonoomsete sõidukite maailmatasemeleksperdi WeRide'iga, kui mõne päeva pärast algava Roland-Garros 2024tennisturniiri ajal demonstreeritakse esimest korda ühistransporti reaalsetestingimustes.

Lisateavet leiate lisatud pressiteatest.

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.