Pressiteade

Jaga

CMA CGM Group ühineb Renault Grupi ja Volvo Grupiga revolutsioonilise elektrikaubikute põlvkonna ühisettevõtte Flexis SAS asutajaliikmena.

• Kolm vastavate tööstusharude ülemaailmset ettevõtet loovad kõige uuenduslikuma ja tõhusama ettevõtte, et lahendada tarbesõidukite ja viimase miili logistika puhtale energiale ülemineku väljakutseid. • Lisaks klientide panusele on CMA CGM Group omandanud 10% osaluse Flexis SASis ning investeerib 2026. aastaks kuni 120 miljonit eurot. • Renault Grupp ja Volvo Group omavad vastavalt 45% aktsiatest ja kavatsevad investeerida kumbki 300 miljonit eurot järgmise kolme aasta jooksul. • Uue ettevõtte tegevjuhiks saab Philippe DIVRY ja juhatajaks Krishnan SUNDARARAJAN. • Flexis SAS hakkab asuma Prantsusmaal ja ühendatud elektroonilisel platvormil põhinevaid täiselektrilisi kaubikuid hakatakse tootma Prantsusmaal Renault Grupi Sandouville'i tehases.

CMA CGM Group liitus Flexis SASiga, mille asutasid 22. märtsil 2024 Renault Grupp ja Volvo Group järgmise põlvkonna elektrikaubikute tootmiseks. CMA CGM omandas oma energiafondi PULSE kaudu 10% osaluse ettevõttes Flexis SAS ja on kinnitanud huvi kuni 120 miljoni euro suuruse strateegilise investeeringu vastu 2026. aastaks. Volvo Group ja Renault Group, kellel on Flexis SASis 45% osalus, kavatsevad järgmise kolme aasta jooksul investeerida vastavalt 300 miljonit eurot.

Kolmest oma valdkonna tipptegijast koosnev koalitsioon, et rahuldada elektrifitseeritud kaubikute vajadusi

Elektrifitseeritud kaubikutele kerkivad esile uued ootused, sest professionaalsed kliendid seisavad silmitsi kasvava survega kliimamuutuste ja CO2-määruste tõttu, samal ajal kui e-kaubandus ja logistika õitsevad. Elektrifitseeritud kaubikute turg Euroopas kasvab kuni 2030. aastani keskmiselt 40% aastas.

Selle turuga tegelemiseks loovad Volvo Group, Renault Grupp ja CMA CGM Group Flexis SASi, et juhtida transpordi- ja logistikavaldkonna CO2-heite vähendamist. lähenemisviisi, ühendab maailmatasemel autotööstuse tootjate tööstusliku pädevuse ja autotööstuse logistikatööstuse juhtiva ettevõtte oskusteabe.


Kolm ettevõtet on juhtpositsioonil järgmistes valdkondades:

•Renault Grupp – elektrilised sõidukid ja nende tarkvara, samuti väikeste tarbes’idukite tootmine

•Volvo Group – transpordilahendused, millel on spetsialiseeritud teenused, tööaeg ja tootlikkus

•CMA CGM – logistika, eelkõige autotööstuse jaoks, ja tarneahela CO2-heite vähendamise teerajaja


Prantsusmaal toodetud uue põlvkonna väikesed tarbesõidukid

Sõidukid ehitatakse uuele täiselektrilisele LCV rulaplatvormile, mis pakub mõõdukate kuludega kõrget modulaarsust erinevatele keretüüpidele ja läbimurret ohutusnõuete osas.

Uue ühendatud elektroonilise platvormi kasutuselevõtmisega on sõidukil enneolematu võimekus jälgida kasutajate tarneaktiivsust ja kasutaja äritegevust, vähendades logistika osapoolte üldisi kasutuskulusid kuni 30%.

Ühendatud teenused võimaldavad klientidel kasutada ajakohaseid sõidukeid kogu nende elutsükli vältel. Kaubik ise pakub linnaliikluseks silmapaistvat kompaktsust ning erineva akuvõimsusega kohandatud lahenduste jaoks suurt mitmekülgsust, samuti selle kategooria sõidukite jaoks esimest 800 V arhitektuuri turul.

Sõidukeid hakatakse tootma Renault Grupi Sandouville'i tehases, mis on väikeste tarbesõidukite tootmise ekspert ning kuhu võetakse järgmise nelja aasta jooksul tööle 550 inimest.


Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.