Pressiteade

Jaga

Kiri Euroopasse.

Jätkusuutliku, kaasava ja konkurentsivõimelise autotööstuse toetuseks

Minu kiri eurooplastele

6.–9. juunini valivad eurooplased omaesindajad Euroopa Parlamenti järgmiseks viieks aastaks. Varsti pärast seda asubuus komisjon Brüsselis ametisse. See on äärmiselt oluline hetk Euroopademokraatlikus elus. Otsuste ja kehtestatud õigusaktide kaudu ei mõjuta EuroopaLiit üksnes majandust, vaid ka meie igapäevaelu. Euroopa tasandi otsustel onkaugeleulatuv mõju paljudele majandussektoritele, alustades autotööstusest,mille esindaja ma olen. Parlamenti valitud saadikud võtavad vastu järgmisteaastate kõige olulisemad otsused.

Tahaksin öelda, et olen veendunud eurooplane,kes on varem olnud juhtivatel kohtadel mitmes Euroopa riigis: Saksamaal,Belgias, Hispaanias, Prantsusmaal ja Itaalias. Usun kindlalt Euroopaautotööstuse tulevikku, mis on tugevalt seotud üleminekuga puhtale energiale.

See tohutu ettevõtmine (250 miljardit eurot)nõuab aga selge ja stabiilse raamistiku loomist.

Valimiskampaania käigus peetavate debattideeel tahan ma rääkida, aga mitte selleks, et teha poliitikat, vaid selleks, etaidata valida õige poliitika. Poliitika, mis võimaldab meie ettevõtetel vastatatänapäeva tehnoloogilistele ja geopoliitilistele väljakutsetele. Usun, et sellesaavutamiseks on vaja teha ühiseid jõupingutusi ning luua partnerlussuhteidavaliku ja erasektori vahel. Airbus on suurepärane näide sellest, midaEuroopa suudab saavutada. Ühisalgatusi intensiivistades suudame viia omatööstuse uuele arenguteele.

Luca de Meo

Renault Grupi tegevjuht

Märts 2024

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.