Pressiteade

Jaga

RENAULT SÕIDU- JA PAKIAUTODE MÜÜGIKASV BALTI RIIKIDES 2023. AASTAL

• Renault lõpetas 2023. aasta 5,3%-lise turuosaga Balti riikide (Leedu, Läti, Eesti) automarkide seas kuuendal kohal. • Kasvas Renault’ sõiduautode müük. • E-Techi tootevaliku autodel on juba 16,4%-line osakaal brändi tootevalikus. • Renault Master on oma segmendis ja Balti riikide pakiautode turul juhtpositsiooni hoidnud juba kaheteistkümnendat aastat järjest.

2022. aastaga võrreldeskasvas Renault' sõiduautode müük (+95 autot), mis moodustab 3,2%-liseturuosa.

Brändi enim valitudsõiduautomudel oli Clio 451 müüdud autoga (+31% võrreldes 2022. aastaga). Cliooli Balti riikide autoturu B-segmendi TOP4-s (11,4%, millest 5,1% moodustavadhübriidid), seevastu Eestis saavutas see teise ja Leedus kolmanda koha.

Järgmisel kohal on Captur 416registreeritud autoga. Mudel lõpetas 2023. aasta Baltikumi turgudel B-SUVsegmendis esiseitsme hulgas (mis moodustab 4,3% segmendist – 15,1% HEV). Eestisoli see TOP4-s.

Renault' tegevuson järk-järgult, kuid järjekindlalt suunatud täielikule üleminekule nullheitegaajamitele. Grupp plaanib selle eesmärgi saavutada aastaks 2030. Praegu on bränditooteportfellis nii 100% elektri- kui ka hübriidautod. Renault onelektrifitseeritud autode turul Euroopas kolmandal kohal.

Hübriid-ja elektriautode laias valikus on saadaval täiselektriline MeganeE-Tech 100% electric, Kangoo E-Tech 100% electric ja Scenic E-Tech 100%electric (tellimuste vastuvõtt on avatud), samuti hüdriidautod: Clio E-Techfull hybrid, Captur E-Tech full hybrid, Arkana E-Tech full hybrid, AustralE-Tech full hybrid, Espace E-Tech full hybrid.

Renault E-Techi autode valikmoodustab juba 16,4% brändi tootevalikust.

Brändi elektriautodelipulaeva, mudeli Megane E-Tech 100% Electric müük on kasvanud. See autosaavutas Baltikumi turul C-EV-segmendis viienda koha.

Renault Trafic Passenger on väikebusside segmendis oma 529 registreeritud sõidukiga (mis moodustab23% segmendist) Balti riikides TOP2-s, Leedus aga oma segmendis esikohal.

Master on kaksteist aastat olnud kuni 3,5-tonniste pakiautode turu vaieldamatuliider (1267 registreeritud sõidukit 2023. aastal, mis annab turuosaks 38,7%).

Keskmise suurusegakaubikute segmendis hoiab Trafic esikohta kaheteistkümnendat aastat järjest.

2023.aasta tulemused kinnitavad, et meie juurutatud strateegia toimib. E-Techi elektrifitseeritudautode müük kasvab. Meil on hea meel, nagu igal aastal, meie pakiautomudeliteedu üle, Master on oma segmendis vaieldamatu liider mitte ainult Baltikumi,vaid ka Euroopa turul. Ootame lootusrikkalt seda aastat, kus meid ootab eespalju uudistooteid, sealhulgas: Electric Scenic, Rafale, R5 ja uus Master– ütleb Tomasz Mróz, Renault’tegevjuht Poolas ja Balti riikides.

2024 − Uudistoodete aasta

Turule on tulnuduuendatud Renault Arkana, Espace ja ees ootab Capturi mudeli uus versioon. Aprillija mai vahetusel ilmub elektriline Scenic, millele järgneb uus Master ja uusRafale mudel. Tutvustatakse ka täiesti uut C-segmendi krossoverit, millemudelit R5 saab hakata tellima aasta lõpus.


RENAULT

Renaulton pikkade traditsioonidega autotootja, mis on tuntud oma uuenduste poolest, jateerajaja elektriautode segmendis Euroopas. Strateegilise kavaga „Renaulution”panustab bränd ambitsioonikatele muudatustele, mis loovad uut väärtust. Seepüüab suurendada oma tootevaliku konkurentsivõimet, optimeerimist jaelektrifitseerimist. Renault' eesmärk on seada uusi standardeid ja juurutadauuenduslikke teenuseid tehnoloogia, energiakasutuse ja mobiilsuse vallas ningseda mitte ainult autotööstuses.

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.