Pressiteade

Jaga

CO2-HEITE VÄHENDAMINE DACIA BRÄNDI STRATEEGIANA

• Dacia CO2 heitkoguste vähendamise strateegia on osa Renault Grupi pühendumisest keskkonnakaitsele. • Dacia pakub ökoloogilist liikuvust taskukohase hinnaga. • Bränd on keskkonnasõbralik – Eco-Smart filosoofia. • Dacia "roheline tehas" Tangeris on esimene tehas maailmas, mis on projekteeritud nii, et CO2-heitmed ja tööstuse vedeljäätmed puuduvad.

Renault Grupp annab konkreetse ja laiaulatusliku panuse CO2 heitkoguste vähendamisesse, eesmärgiga saavutada CO2-neutraalsus Euroopas 2040. aastaks ja ülemaailmselt 2050. aastaks. Grupi kohustus vähendada CO2 heitkoguseid on ka Dacia brändi strateegia.


AUTOD

CO2 heitkoguste vähendamiseks töötab Dacia mitmes etapis.

Bränd pakub oma klientidele põhivajadusi rahuldavaid autosid, mida müüakse massidele taskukohase hinnaga.

Bränd vähendab järjest sõidukite massi, et vähendada CO2 heitkoguseid.

Mudelite projekteerimisel pööratakse tähelepanu aerodünaamilistele elementidele, mis vähendavad CO2-heidet. Sellised detailid nagu katted, välispeeglite kuju ja rattakoopakatted on loodud õhutakistuse minimeerimiseks.

Mõned Dacia autode elemendid on valmistatud vastupidavast materjalist nimega Starkle®, mille on välja töötanud brändi insenerid ja keemiafirma LyondellBasell. Esmakordselt Manifesto ideemudelis kasutatud materjal sisaldab kuni 20% ringlussevõetud materjale. Materjali koostises on valged osakesed, mis loovad Dacia kavandatud teralise efekti, mistõttu kaob vajadus täiendava värvkatte pealekandmiseks.


MOOTORID

Dacia mootorite kavandamisel on pööratud suurt tähelepanu keskkonnakaitsele.

Dacia Spring elektriautona vähendab CO2 heitkoguseid 100%. Hübriidmootoriga mudelid vähendavad CO2-heidet 20% ja poolhübriidmootoriga mudelid 5%. LPG puhul on vähendamine 10%. Lisaks on peamiselt maagaasist toodetud LPG mittetoksiline ega sisalda pliid ega benseeni. Seda peetakse puhtaks kütuseks.


TEHASED

Lisaks ökodisainiga seotud elementidele on dekarboniseerimisprotsessis oluline ka tootmisetapp. Tangeris asuv Dacia tehas on keskkonnakaitse osas eeskujuks. See on esimene tehas maailmas, mis on projekteeritud nii, et CO2-heitmed ja tööstuse vedeljäätmed puuduvad. 90% meie energiavajadusest on kaetud taastuvatest energiaallikatest. 2030. aastaks plaanib Dacia oma ülejäänud kaks tehast (Casablanca ja Pitesti) muuta samuti „rohelisteks tehasteks", et saavutada CO2-neutraalsus.


Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.