Pressiteade

Jaga

RENAULT KERGITAB VEIDI SALADUSELOORI RENAULT 5 E-TECH ELECTRICULT ENNE SELLE ESITLEMIST 2024. AASTA GENFI RAHVUSVAHELISEL AUTONÄITUSEL.

 Renault korraldab 26. veebruaril Genfi rahvusvahelisel autonäitusel Renault 5 E-Tech Electricu maailma esmaesitluse.  Renault 5 E-Tech Electric tuleb müügile kahe akuvariandiga, sealhulgas 52 kWh mahuga kuni 400 km WLTP sõiduulatuseks.  Enne avalikustamist saavad Renault 5 fännid ja entusiastid liituda seitsmes Euroopa riigis saadaval oleva eksklusiivse programmiga R5 R Pass. Liikmed saavad tellimusi esitada enne kõiki teisi ja olla esimeste seas, kes oma uue auto kätte saavad.

"Renault 5 E-Tech Electric on tänapäeva jaoks ümber kujundatud kultusmudel. Panime endast kõik välja selle Prantsusmaal projekteeritud ja ehitatud põneva auto nimel. Rõõmsa disaini ja uue põlvkonna tehnoloogiatega on sõiduki eesmärk muuta elektrisõidukid Euroopas taskukohasemaks." - Fabrice Cambolive, Renault brändi tegevjuht.


Eksklusiivsed esimesed pildid tootmismudelist


2024. aastal turule tulev Renault 5 E-Tech Electric lisab ikoonilisele Renault 5-le kaasaegse elektrilise nüansi, viies selle tulevikku. Ametliku avalikustamise eel kergitab Renault loori, pakkudes pilguheitu mitmetele seeriamudeli väliskujunduse detailidele, mis viitavad selgelt selle eelkäijale.


Esituled


R5 esituled on disaini peamine lahendus, mis muudab esiosa koheselt äratuntavaks. Neid ei erista mitte ainult kuju, vaid ka märk läätse keskel, mis meenutab inimsilma pupilli. See viide 1972. aasta reklaamile „Superauto seiklused" annab tänapäeva R5-le inimliku väljendusrikkuse.


Laadimise märgutuli kapotil


Esiosal on ajaloolise mudeli kapotil olev õhuvõtuava kadunud. Näidates selgelt, et Renault 5 E-Tech Electric kuulub elektrisõidukite maailma, on see asendatud laadimise märgutulega, mis moodustab ikoonilise numbri „5", kui sõiduk on täielikult laetud. Kõrgtehnoloogilise funktsioonina, mis on ühtlasi funktsionaalne ja lõbus, on see märgutuli suurepärane näide inimlikust ja ligipääsetavast liidesest, mis näitab aku laetust ühe pilguga.


Rattakoopad


Rattakoopad muudavad sõiduki visuaalselt laiemaks, andes R5-le kompaktse auto välimuse, millel on hea teelpüsivus. Nende graafiline disain rõhutab ainulaadset ja koheselt äratuntavat isikupära, mis meenutab R5 Turbot.


Tagatuled


Vertikaalsetel tagatuledel on külgpaneeli pikendav funktsioon. See funktsioon aitab kaasa R5 aerodünaamilisele jõudlusele, vältides õhuturbulentsi.


Esimene tutvustuskampaania, mis on suunatud laiemale avalikkusele alates 1. detsembrist


Selle väga erilise turuletoomise jaoks tegi Renault koostööd Publicis Conseiliga, et koostada tutvustuskampaania, mis on erakordne mitte ainult oma vormi, vaid ka ulatuse poolest, sest see käivitatakse kolm kuud enne ametlikku avalikustamist.


Kampaania teema: “R5VOLUTION IS BACK”.


1972. aastal, sotsiaalsete ja ühiskondlike segaduste ajal, turule toodud R5 raputas autotööstust oma revolutsioonilise lähenemisega autodele. 2024. aastal alustab Renault uue revolutsiooni teistsuguse taustaga: üleminek puhtale energia, tootmise asukoht Prantsusmaal ja vajadus energiatõhususe järele. Eriline on ka kultusmudeli peatse tagasituleku avalikustamine kampaaniaga, mis hõlmab kogu Euroopat.


Kampaanias on välja toodud tulevase sõiduki välise disaini esimesed ikoonilised tunnused, alustades 5 logoga. Logo on saadaval kolmes värvis, mida saab valida ka tootmismudelil: kollane, sinine ja roheline. Heitke pilk Renault 5 E-Tech Electricule hiiglasliku 5 keskmes, mida tähistatakse alates 1. detsembrist 2023 spetsiaalse plakatikampaaniaga.


Suurel määral varjatud sõidukile on süstemaatiliselt lisatud QR-kood, mis on lingitud veebilehele renault.fr/R5. Veebileht annab tulevase sõiduki kohta veidi rohkem teavet, mida illustreerivad järgmised võtmesõnad: R5DESIGNED, R5ENERGISED, R5DIGITALISED, R5SOURCEFUL, R5LOCALISED, R5VOLUTION IS BACK. Veebilehel on ka üksikasjad spetsiaalse R5 R Passi kohta klientidele, kes soovivad olla esimeste tellijate seas ja saada oma Renault 5 E-Tech Electric ruttu kätte.


Seda ambitsioonikat meediakampaaniat toetab üle maailma näidatav telereklaam, et sõidukit pildil kuni avalikustamiseni 2024. aastal. Stuudio Man VS Machine toodetud reklaam annab vaatajatele ülevaate Renault 5 E-Tech Electricu disainist, kui see labürindist väljapääsu otsides ringi kihutab. Heliriba on Prantsusmaa elektropopi ikooni Daft Punki maailmakuulus “Instant Crush”, mis tuleb reklaamides väga harva ette. Filmi taustal on kesklinnas asuv hiiglaslik QR-kood, mis annab lingi veebipõhisele eelbroneerimisprogrammile R5 R Pass.


Prantsusmaal jõuab film tele-eetrisse 17. detsembrist 7. jaanuarini 30-sekundilises formaadis ja pikemas 45-sekundilises formaadis 25. ja 31. detsembri vahel.


Klientidele R5 R Pass ja eelisjärjekorra programm


30. novembril tutvustab Renault tulevastele klientidele ainulaadset kogemust: R5 R Pass programmi. R5 R Passi omanikel on võimalik tellida uus ikooniline täiselektriline sõiduk Renault võrgustikus 10 päeva enne tellimuste avamist üldsusele. Konkreetse perioodi jooksul tellimuse esitanud kliendid on õnnelike seas, kes saavad oma sõiduki kätte alates 2024. aasta sügisest; ElectriCity tehas Douais (Prantsusmaa) annab neile tellimusele tootmisliinil eelisõiguse. R5 R Passi omanikud saavad pärast sõiduki avalikustamist Renault 5 E-Tech Electricu mudelauto ning pääsevad esimesena juurde Renault 5 sisule ja sündmustele.


R5 R Pass hinnaga 150 eurot on saadaval veebilehel www.renault.fr/R5 ja seitsmes osalevas riigis (Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Hispaania, Ühendkuningriik, Belgia ja Holland).


"Kultussõiduki taastulemiseks soovisime anda traditsioonilisele auto turuletoomisele uue mõõtme. Vähehaaval avalikustame selle retrofuturistliku mudeli disaini koos suuremahulise kommunikatsiooniplaaniga juba aegsasti enne turuletoomist. Renault 5 on sellise lähenemisviisi jaoks kahtlemata ideaalne sõiduk, sest me räägime legendi taassünnist või isegi taasleiutamisest, mis on kahtlemata üks ikoonilisemaid sõidukeid Prantsuse autotööstuse ajaloos." - Arnaud Belloni, Renault brändi ülemaailmse turunduse direktor.


Täiselektriline popikoon


Vaid 3,92 meetri pikkune Renault 5 E-Tech Electric on iga toll linnaauto. See täiselektriline ikoon sobib ideaalselt linnasõiduks. Kuid 52 kWh akuga, mis annab kuni 400 km WLTP sõiduulatuse, on see ka väljaspool linna mugav. See aku on tellimuste avamisel esimesena saadaval. Teine, 40 kWh aku, on saadaval hiljem.


Renault 5 E-Tech Electric on esimene sõiduk, mis on ehitatud uuele AmpR Small platform (endine CMF-B EV), mis on loodud tõelise sõidunaudingu pakkumiseks. Mitmehoovaline tagavedrustus, mida leidub tavaliselt ainult turu kõrgema klassi sõidukitel, aitab kaasa suurepärasele stabiilsusele ja teelpüsivusele.


Saadaval on ka hulk kõrgelt arenenud tehnoloogiaid. Sõiduki sees on reno, Renault' ametlik avatar. See järgmise põlvkonna inimlikustatud kaasjuht pakub digikogemust, mis viib kasutajad täielikult Renault' maailma, et luua uusi juhtimis- ja sõidukogemusi. Kahesuunalise sisseehitatud laadijaga varustatud Renault 5 E-Tech Electric on esimene tootmissõiduk, millel on V2G (sõidukist võrku) tehnoloogia. Mobilize'i toetusel võimaldab V2G tehnoloogia Renault 5 E-Tech Electricul energiat võrku tarnida. See on esmalt saadaval Prantsusmaal ja Saksamaal 2024. aastal ning seejärel Ühendkuningriigis 2025. aastal. See tehnoloogia võimaldab Renault 5 E-Techi Electricu juhtidel säästa laadimiselt raha ja vähendada oma üldist elektriarvet, müües elektrit tagasi võrku.


Renault 5 E-Tech Electricu alghinnaks on ligikaudu 25 000 eurot, mis on võrdne B-segmendi hübriidsõidukitega. Uut sõidukit esitletakse järgmise aasta 26. veebruaril Genfi rahvusvahelisel autonäitusel.



Galerii

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.