Pressiteade

Jaga

„Fireman Access“ – uuenduslik Renault‘ elektriautode akudele juurdepäässusüsteem päässtemeeskondadele.

Renault Safety Coach on uuenduslike lahenduste pakett, mis tagab Renault’ autode kasutajatele optimaalse ohutustaseme. Süsteem Safety Coach koosneb Fireman Access’ist ja spetsiaalsest QR-koodist, mis võib osutuda päästeteenistustele äärmiselt kasulikuks.

Turule toodud elektriline Renault Megane E-Tech on Renault Grupi enam kui kümneaastase elektriautode alase kogemuse tulemus, mida kinnitab 400 000 müüdud autot läbisõiduga üle 10 miljardi kilomeetri. Renault Grupp on elektriautode turu teerajaja ja liider Euroopas.


See kogemus ajendas Renault Gruppi võtma kasutusele täiesti uued turvasüsteemid, nagu Fireman Access ja QR-kood. Need võivad osutuda kasulikuks eelkõige päästeteenistuste jaoks.


Kompromissideta ohutus – Fireman Access

Kompromissitu ohutuse tagamiseks on mudelis Renault Megane E-Tech Electric kasutusel uuenduslik süsteem Fireman Access, mis on juurutatud üle kümne aasta kestnud Renault’ grupi ja tuletõrje vahelise koostöö raames. See on spetsiaalne juurdepääsusüsteem päästemeeskondadele, mis võimaldab neil kiiresti põlevale akule kustutusainet valada ja leegid 5 minuti jooksul kustutada – mitte nii nagu ilma selle süsteemita elektriauto puhul – ühe kuni kolme tunni jooksul. Lisaks sellele uuenduslikule lahendusele on autol tagaistme all hõlpsalt ligipääsetav lüliti, mis võimaldab päästeteenistusel aku sõiduki kõrgepingeahelast lahti ühendada.


Veel üks uuendus – QR-kood

See on skaneeritav kleeps, mis asetatakse sõiduki aknale. See võimaldab päästemeeskondadele ligipääsu kogu päästeoperatsioonis vajalikule sõiduki tehnilisele teabele. See teave on koondatud nn hädaabikaardile. Päästemeeskonnad saavad pärast kahjustatud sõidukini jõudmist QR-koodi skaneerida ja kiiresti kindlaks teha, kas tegemist on hübriid-, pistikhübriid- või elektrisõidukiga.

See on eelkõige ehitusandmeid sisaldav teave, nt veoaku ja turvapatjade asukoht, kere kiiret ja ohutut lahtilõikamist võimaldavad tsoonid jne. Tegemist on väga väärtusliku abiga sündmuskohal, mis võimaldab päästetoiminguid kiirendada. See võib näiteks lühendada aega, mis kulub reisijate väljasaamiseks avariisse sattunud sõidukist, kuni 15 minuti võrra! Need on väärtuslikud minutid, mis võivad otsustada kellegi elu üle.


Positiivsetele muutustele liiklusohutuse vallas on kaasa aidanud ka Renault Grupi algatatud hädaabikaartide kättesaadavaks tegemine, sest neid kaarte nõuab nüüdsest organisatsioon Euro NCAP kõigile tuntud tärnide jagamisel. QR-koodi uuendus ilmub veel sel aastal kõikidesse Renault’ grupi mudelitesse Euroopas.


Fireman Access ja QR-kood on osa Renault’ Safety Coach’i süsteemist – tervest lahenduste paketist, mis tagavad margi autode kasutajatele optimaalse ohutustaseme. Renault’ klientide ohutus teedel, aga ka töötajate ohutus töökohal on üks kolmest põhisambast (koos ökoloogilise ümberkujundamise ja sotsiaalse kaasatusega) sotsiaalse ja keskkonnaalase vastutuse (RSE) poliitikas, mida Renault’ grupp strateegilise kava Renaulution raames rakendab.


Galerii

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.