Pressiteade

Jaga

AMPERE, VÄLJAKUTSE EUROOPALE

LUGU TEHNOLOOGILISEST JA ELEKTRISÕIDUKITE ALASEST PÄDEVUSEST JÄTKUSUUTLIKU MAJANDUSE EDENDAMISEKS • Renault Grupi strateegilise Renaulution plaani osana algatatud Ampere kehastab plaani revolutsiooni peatükki, luues uue ärimudeli. • Elektrisõidukitele ja tarkvarale spetsialiseerunud Ampere ühendab 15-aastase elektrisõidukite alase kogemuse paindliku, uuendustele orienteeritud organisatsiooniga. • Ampere'i tegevjuhi Luca de Meo eestvedamisel kogub juhtimismeeskond mitmesuguseid kogemusi nii Prantsusmaal kui ka kogu maailmas.

Boulogne, 08. november2023Renault Grupi strateegilise plaanikolmanda peatüki „Revolutsioon" illustreerimiseks on käivitatud Ampere,mis saab Euroopa esimeseks ettevõtteks, mis on spetsialiseerunud ainultelektriautodele ja tarkvarale. Ettevõtte asutamise kuupäevon 1. november 2023.

Tulemakstoime väljakutsetega ja kasutada ära autotööstuse ümberkujundamisest tulenevaidvõimalusi ning tegeleda peamiste kliimaprobleemidega, lõi Renault GruppAmpere’i, autotööstuse uue mudeli, eesmärgiga saada Euroopa liidrikselektrisõidukite kiiresti kasvava turul. Tehnoloogiast ajendatuna arendabAmpere horisontaalset mudelit, et olla paindlikum ja uuendusmeelsem. Eesmärk onmuuta elektrisõidukid Euroopas kõigile kättesaadavaks. Ampere tugineb15-aastasele kogemusele elektrisõidukite vallas ning ühendab endas paindliku jatõhusa organisatsiooni, et kujundada Euroopa turule täiselektrilised sõidukid,pakkudes ainulaadset kliendikogemust.

Ampereloodi tegevuskavaga integreerida ESG kogu oma väärtusahelasse – ettevõtte pooltvälja töötatud toodetesse ja teenustesse, aga ka protsessidesse, luues väheseCO2-heitega ringmajanduse.

Ampere’ielluviidav tööstus- ja tehnoloogiline projekt leiab tugevat vastukaja Euroopaturul, kust Renault Grupp alguse sai. Sellel on ainulaadne valik oskusi ningtugev tööstuslik ja tehnoloogiline ökosüsteem, mis kaitseb kogu väärtusahelat.Ampere'il on Prantsusmaal 11 asukohta, sealhulgas neli tööstusrajatist: ElectriCitykeskus, mis hõlmab Douai’, Maubeuge'i ja Ruitzi tehaseid, ja Cléoni tehas.

Ettevõttestöötab üle 11 000 inimese, kellest 35% on insenerid, kes projekteerivad,arendavad, toodavad ja turustavad suure jõudlusega, ohutuid ja jätkusuutlikkesõidukeid Renault brändi all. Nad kõik ühendavad jõupingutused, et saavutadaulatuslik üleminek elektrilisele liikuvusele.

„Elektrisõidukiteleja tarkvarale spetsialiseerunud ettevõtte uue mudeli loomine: mis võiksparemini illustreerida meie revolutsiooni ja meie meeskonna julgust? Loogeettevõtte jätkusuutlik visioon ja tagage, et see kajastuks igas protsessis jatootes. Toetuge grupi tugevatele külgedele ja vaadake üle, kuidas mekõike teeme. Moodustage ühtne meeskond ja töötage kollektiivi heaks. Kasutagemeie Prantsuse juuri ja saage Euroopa liidriks. Kinnitage meiepühendumust klientidele, meie planeedile ja sellel elavatele inimestele.Ampere'i tegevuskava peegeldab grupi väljakutseid pakkuvaid ambitsioone ja maolen ülimalt uhke, et astume selle suure sammu edasi,“ ütles Ampere'i jaRenault Grupi tegevjuht Luca de Meo.

Visuaalne identiteet,mis ühendab endas nii traditsiooni kui ümberkujundamist

Ampere'ilogo sai alguse teemanti kujust, Renault' pikaajalisest kultussümbolist, mispeegeldab selle inimlikkust ja tööstuslikku minevikku. See on moodustatudmitmest teemantist, mis illustreerib uut tihedalt ühendatud, paindlikemeeskondade konfiguratsiooni, kus igaühel on oma eriala. Teemantidest koosnevkompositsioon tekitab ideid igavesest liikumisest ja tõusust ühise eesmärgini.

Ampere’iidentiteet ühendab endas kolm põhivärvi – Scandium, Eigengrau ja Silicon Gray –luues tasakaalu tehnoloogia ja soojuse, innovatsiooni ja inimeste vahel.

Mitmekülgsetepädevustega tegevjuhtkond

Korporatiivne teave

-, tegevjuht o, jätkusuutlikkuse asepresident-, finantsjuht

o, õigusnõustaja

-, kommunikatsiooni asepresident

- personali jatöökeskkonna asepresident

Tehnoloogiaja tegevus

-tööstustegevuseasepresident,

o, hangete asepresident

o, kvaliteedi asepresident

o, tootminne, ElectriCity asepresident

-platvormi ülemaailmne juht, C segment

-, jõuülekande ja elektrisõidukite inseneritegevuse asepresident-, tarkvara ja süsteemideasepresident

-, platvormi ülemaailmne juht, B segment-AI juhataja

-, tuluhalduse ja kliendikogemuse asepresident, Ampere-, Renault brändi disainijuht ja Ampere

Ampere’ijuhtimisrühma liikmete biograafiad on saadaval lisatud dokumendis.

PÄEVAKORD: kolmapäeval, 15. novembril Renault Grupikorraldatud kapitaliturupäeval Ampere’i tegevuse kohta.

Ampere’i kohta

Ampere on esimeneelektrisõidukitele ja tarkvarale spetsialiseerunud ettevõte Euroopas. RenaultGruppi kuuluv Ampere projekteerib, arendab, toodab ja turustab Renault brändiall kõigile kättesaadavaid täiselektrilisi sõidukeid, millel on tipptasemeltarkvaratehnoloogia. Kliendikogemust, aga ka sotsiaalsetja keskkonnamõju võetakse kogu sõiduki arendusprotsessis arvesse, et tagadanende vastavus brändi vastutusele oma klientide, planeedi ja sellel elavateinimeste ees. Lisateabe saamiseks külastage ampere.cars või jälgige Ampere’i veebisLinkedIn ja X.

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.