Pressiteade

Jaga

Renault Baltimaades: tarbesõidukite müügis esimesel kohal, elektrisõidukite müük kasvab

Renault on viiendat korda järjest tõusnud kaubikute turuliidriks Baltikumis. 2022. aastal registreeriti 2258 Renault’ kaubikut, mis annab 23,8%-lise turuosa. Renault Master säilitas Balti riikides oma segmendis ja tarbesõidukite turul liidripositsiooni. Renault Trafic on samuti populaarne, olles oma segmendi liider. 2022. aastal registreeriti Bałti riikides 4363 Renault’ sõiduautot ja tarbesõidukit, mis andis brändile Balti riikide turul 4. koha. Renault’ elektrifitseeritud autode (HEV, PHEV, BEV) müük on 2021. aastaga võrreldes kasvanud kolmandiku võrra, tänu millele on E-Tech mudelitel tootevalikus juba 22%-line osa. Renault jätkab brändi uue identiteedi kasutuselevõttu ja aasta lõpus järgneb Renault Clio ja Renault Arkana 2024. aasta valik.

Renault tõusis 2022. aastal viiendat korda tarbesõidukite turuliidriksBalti riikides, saavutades esikoha Leedus, Lätis ja Eestis. Registreeriti 2258Renault’ kaubikut, mis vastab 23,8% turuosale.

Kuni 3,5 t tarbesõidukite seas on aastaid liider olnud Renault Master, 2022.aastal registreeriti seda mudelit 1587 eksemplari. Väikebusside segmendi liideron Renault Trafic Passenger 26%-lise turuosaga. Keskmiste tarbesõidukitesegmendis on Renault Trafic 17,8%-ga 1. kohal, väikekaubikute segmendis onRenault Express Van 4. kohal.

2022. aastal registreeriti Balti riikides 4363 Renault sõiduautot jatarbesõidukit. See annab Renault'le 6%-lise turuosaga Balti riikide turul 4.koha.

2022. aastal müüdi 2105 Renault’ sõiduautot, brändi turuosa oli 3,3%.Renault oli sõiduautode eraklientidele müügis 8. kohal (võrreldes 2021. aastagaühe koha võrra kõrgemal).

Populaarseimaks sõiduauto mudeliks jäi Renault Arkana (458 sõidukit),järgnes Renault Captur 348 müüdud autoga (20,1% müügist moodustasidhübriidversioonid). Teine populaarne mudel on Clio, mis on oma segmendis 4.kohal.

Renault on elektriautode müügis Euroopas 3. kohal ja täishübriidautodemüügis Euroopas 2. kohal. Balti riikide tulemused näitavad, et Renault’elektrifitseeritud autode (HEV, PHEV, BEV) müük kasvas kolmandiku võrra.Renault E-Tech mudelite osakaal brändi tootevalikus on 22%. Renault pakub laiasvalikus elektri- ja hübriidsõiduautosid, sealhulgas on täiselektrilised ZoeE-Tech Electric ja Mégane E-Tech Electric, aga ka hübriidautod: Clio E-Techtäishübriid, Captur E-Tech täishübriid, Megane Grandtour E-Tech pistikhübriid,Arkana E-Tech täishübriid. Tarbesõidukite valikut täiendavad elektrilisedmudelid Kangoo Van E-Tech Electric ja Master E-Tech Electric.

Renault’ kohta

Renault,ajalooline autobränd ja elektrisõidukite tootmise teerajaja Euroopas, on alativälja töötanud uuenduslikke sõidukeid.Strateegilise Renaulution plaaniga onRenault asunud ambitsioonikale väärtusi loovale üleminekukursile, millegaliigutakse konkurentsivõimelisema, tasakaalustatud ja elektrifitseeritudtootevaliku suunas. Eesmärk on ühendada autotööstuses kaasaegsus ja uuendusliktehnoloogia, energia- ja liikuvusteenused ning veel palju muudki. RenaultGrupil on Baltikumis 26 Renault’ sõidukite volitatud edasimüüjat jateeninduskeskuste võrgustik ning 3 institutsiooniliste klientide teenindamiseksmõeldud PRO+ teeninduskeskust.

Galerii

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.