Pressiteade

Jaga

Renault Grupp ületab oma kaubaveotegevuse CO2-heite vähendamise eesmärgi

• Renault Grupp vähendas aastatel 2018–2021 oma kaubaveo CO2 heitkoguseid Euroopas peaaegu 7% võrra, FRET 21 määratletud ulatuses. • FRET 21, transpordi- ja logistikatöötajaid koondav skeem, mida juhivad ADEME ja Association des Utilisateurs de Transport de Fret (AUTF), töötab selle nimel, et vähendada transpordi keskkonnamõju. • Alates süsteemiga liitumisest 2015. aastal on Renault Grupp vähendanud oma logistikategevusest tulenevaid CO2 heitkoguseid Euroopas 15%. • See kohustus on osa grupi CO2-heite vähendamise kavast, mille eesmärk on saavutada süsinikuneutraalsus Euroopas 2040. aastaks ja kogu maailmas 2050. aastaks.

Need tulemusedkinnitati FRET 21 skeemi raames, mis ühendab transpordi- ja logistikatöötajaid.Seda juhivad Prantsusmaa Keskkonna- ja energiahalduse Agentuur (ADEME) jaKaubaveo Kasutajate Ühendus (AUTF) ning skeemiga kutsutakse osade ja sõidukitetarnijaid üles vähendama transpordi keskkonnamõju.

Alatesskeemiga liitumisest 2015. aastal on grupp vähendanud oma logistikategevusesttulenevaid CO2 heitkoguseid Euroopas kokku 15% võrra. See saivõimalikuks tänu tarneahela osakonna juurutatud uuenduslikele lahendustele,näiteks pakendite ökodisain ja läbitud veokilomeetrite vähendamine.

RenaultGrupi tarneahel kavatseb jätkata jõupingutusi CO2-heite vähendamiseksja on võtnud endale kohustuse vähendada 2030. aastaks süsinikujälge sõidukikohta 30% võrra.

Olemerohkem kui 10 aastat töötanud selle nimel, et leida lahendusi oma tarnevoogudekeskkonnamõjude vähendamiseks. Üha enam kasutame mitmeliigilist transporti ningparandame konteinerite ja veokite täituvust, samuti oma pakendite ökodisaini javähendame läbitud kilomeetrite arvu. Regulaarne koostöö paljude grupiärivaldkondade ja meie tarnijatega, mis asuvad meie tööstussüsteemilevõimalikult lähedal, on võimaldanud meil teist korda järjest täita ja isegiületada CO2 heitkoguste vähendamise eesmärgid,” ütles FlorenceUghetto, Renault Grupi tarneahela säästva arengu ja logistika ekspert.

„Olulise osalejana ülemaailmsetes tarneahelates on Renault rangelt jajärjekindlalt pühendunud meie algatusele Fret 21. Selle meetmed on konkreetsedja väga operatiivsed, mis on edu tagatis, ning need on üles ehitatud koostööstransporditeenuste osutajatega,” lisas PierreLupoglazoff, EVE projekti juht ADEMEs.

1.

tarneahelteeb koostööd vedajatega, et suurendada raudteevoogude osakaalu võrreldesveoautotranspordiga. Näiteks Ida-Euroopast Prantsusmaale suunduvate rongidekasutamine on võimaldanud vältida 2600 tonni CO2 teket.

2.-veokite laadimismäära ja pakendite täitmise optimeerimine: tarneahel onvälja töötanud digitaalsed tööriistad veokite 3D visualiseerimiseks jalaadimismäära suurendamiseks. See aitas vältida 12 200 tonni CO2heidet. Lisaks töötasid insenerimeeskonnad kasutatavate pakendite hulgavähendamise ja pakendi tihendamise nimel, et optimeerida tükkide arvu pakendis.Tulemus: välditi 8800 tonni CO2 teket.

-läbisõidetavate vahemaade lühendamine: eesmärk on tuua tarnijatevõrgustik tootmiskohtadele lähemale, et vähendada kuupmeetri kohta läbitavatekilomeetrite arvu. Nii on see näiteks Prantsusmaal tänu ElectriCity arendamisele,mis koondab tarnijate ökosüsteemi elektrisõidukite tootmisele pühendatudtööstusklastri kolme tootmiskoha lähedale. Selline lähenemisviis aitas vältida6120 tonni CO2-heidet.

3.tarneaheltoetab veoettevõtjate võrgustikku ECO2 küsimustikuga, mis võimaldab neil kogudateavet oma keskkonnategevuse, eelkõige keskmise tarbimise kohta ja integreeridaoma vähendamiskohustused lähiaastatel. Tulemus: CO2-heitevähendamine 5700 tonni võrra.

Renault Grupist

RenaultGrupp on uueneva liikuvuse esirinnas. Renault Grupp, mida tugevdab allianssNissani ja Mitsubishi Motorsiga ning ainulaadne elektrifitseerimisega seotudoskusteave, koosneb 5 vastastikku täiendavast kaubamärgist – Renault, Dacia, LADA,Alpine ja Mobilize, mis pakuvad oma klientidele säästlikke ja uuenduslikkeliikuvuslahendusi. Rohkem kui 130 riigis tegutsev grupp müüs 2020. aastal 2,9miljonit sõidukit. Grupis töötab rohkem kui 170 000 inimest, kes kehastavad igapäev meie eesmärki – lähendada liikuvusega inimesi. Renault Grupp, mis onvalmis võtma vastu väljakutseid nii maanteedel kui ka võistlusradadel, onseadnud eesmärgiks ambitsioonika muutumise, mis loob väärtusi. See keskendubuute tehnoloogiate ja teenuste arendamisele ja uue valiku veelgikonkurentsivõimelisemate, tasakaalustatud ja elektrifitseeritud autode väljatöötamisele. Vastavalt keskkonnaalastele väljakutsetele on grupp seadnudeesmärgiks saavutada Euroopas süsinikneutraalsus aastaks 2040. https://www.renaultgroup.com/en/

FRET21tutvustus

CEE EVEprogrammi raames on FRET21 süsteemi eesmärk julgustada veoettevõtjatenategutsevaid ettevõtteid paremini integreerima transpordi ja logistika mõju omasäästva arengu strateegiasse. Iga vabatahtlik ettevõte allkirjastab ADEMEgakolmeaastase lepingu, milles ta määrab kindlaks CO2 heitkogustevähendamise eesmärgi ja kohustub selle saavutamiseks meetmeid rakendama. https://fret21.eu/page-actualite/

Pressikontakt:

Juliette Faucon |juliette.faucon@renault.com | +33 7 89 27 09 92

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.