Pressiteade

Jaga

Pohja-Iirimaa ja Renault-Nissani liit solmisid elektriautode osas koostööleppe

Ministrid Conor Murphy ja Edwin Poots tunnustasid oktoobri lopus vastastikuse moistmise memorandumi solmimist Renault-Nissani liidu ja Pohja-Iirimaa regionaalarengu- ning keskkonnaministeeriumi vahel, mis aitab tutvustada elektriautode keskkonnasäästlikke omadusi laiemalt.

“See kokkulepe voimaldab meil Renault’ ja Nissaniga koostööd teha ning saada osa nende oskusteabest ja kogemustest. Ühtlasi on memorandum ka oluline seetottu, et käivitab tööd elektriautode infrastruktuuri rajamiseks. Näitame sellega, et Pohja-Iirimaa on innovatiivne ja dünaamiline piirkond, kus suurfirmad soovivad kohal olla ja koostööd teha,” ütles regionaalarengu minister Conor Murphy.
 
"Elektriautod on keskkonnasobralik transpordivorm, mis aitab vastu astuda kliimasoojenemisele, parandab ohukvaliteeti ja alandab mürataset. Elektriautod on transpordi tulevik. Solmitud kokkulepe kindlustab, et me saame elektriautode kasulikke omadusi voimalikult varakult kasutama hakata,” lisas keskkonnaminister Edwin Poots.
 
Vastastikuse moistmise memorandumi raames arendavad ühised töögrupid välja hästitoimiva elektriautode infrastruktuurivorgu. Regionaalarenguministeerium ja keskkonnaministeerium kaaluvad ka stiimuleid, mis holbustaksid elektriautode soetamist ja kasutamist, samal ajal toetab Renault-Nissani liit tegevusi läbi informatsiooni ja ideede jagamise, mis on seotud laadimisjaamade, elektrivarustuse ning koolitusega. See aitab piirkonnas edendada elektriautode kasutuselevottu.
 
“Pohja-Iirimaaga solmitud kokkulepe annab ka unikaalse voimaluse teha piiriülest koostööd Iirimaaga ja ligipääsu sealsele 1500 laadimisjaamale. See fakt ja Pohja-Iirimaa valitsuse eesmärgid taastuvenergia osas teevad piirkonna alliansi jaoks ideaalseks turuks, kus pakkuda oma elektriautode valikut, mille hulgas on aastaks 2012 ka neli Renault’ elektriautot,” märkis Renault Ühendkuningriigi tegevdirektor Thierry Sybord.
 
“Riigid ja autotootjad saavad üheskoos tegutsedes oluliselt järeltulevate polvkondade jaoks keskkonna- ja elutingimusi parandada. Nissan toob oma esimese elektriauto turule 2011. aasta alguses. See on Nissan LEAF, mis pakub ühtaegu äärmist soiduroomu ja on samal ajal ka keskkonnasäästlik,” rääkis Nissan Motor (GB) Ltd tegevdirektor Paul Wilcox.
 
Pohja-Iirimaa regionaalarenguministeeriumi ja keskkonnaministeeriumi eestvottel töötatakse välja elektriautode infrastruktuurivork erinevates linnades ja piirkondades. Projekti on kaasatud nii omavalitsuste, IT-sektori kui ka autotööstuse ja elektritootjate esindajad.
 
 
Rohkema informatsiooni saamiseks votke ühendust Pohja-Iirimaa regionaalarenguministeeriumiga: Celia Chambers, tel. (028) 9054 0292.

Kontaktid meediale:

Pohja-Iirimaa
Regionaalarenguministeeriumi pressiosakond, Tel 028 90 540887
Keskkonnaministeeriumi pressiosakond, Tel 028 90 540014

Renault SAS
Rochelle Chimenes
Tel : +33 1 76 84 64 69
Email : rochelle.chimenes@renault.com

Nissan Europe SAS
Mia Nielsen
Tel : +33-1-72-67-66-44
Email : mnielsen@nissan-europe.com

Galerii

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.