Pressiteade

Jaga

DACIA MÜÜK BALTIMAADES 2021. AASTAL – DUSTER, SANDERO JA SPRING

• Dacia saavutas eraklientidele müüdud autode osas taas kaheksanda koha, saavutades 4%-lise turuosa. Samuti jõudis kaubamärk Balti riikides sõiduautode müügi TOP9 hulka. • Dacia lõpetas 2021. aasta tulemusega 2 130 registreeritud sõiduautot ja tarbesõidukit. • 2021. aasta veebruaris turule toodud Sandero ja Sandero Stepway kolmas põlvkond saavutas Euroopas 73 740 ja Balti riikides 594 registreerimist, tugevdades sellega oma kõrget kohta B-segmendis. • 2021. aasta novembrikuus said esimesed erakliendid müügisalongidest kätte Dacia Springi. Aasta lõpuks oli seda mudelit registreeritud kokku 47 eksemplari. • Dacia Duster on 1 124 müüdud eksemplariga C-segmendi maasturite TOP5 hulgas. • TCe+LPG mootoriga (kahekütuseline – bensiin ja LPG) versioonid moodustavad Balti riikides kaubamärgi müügist rohkem kui 25%. • Dacia laiendab tootevalikut ja toob turule uue mudeli, Dacia Joggeri, 7-kohalise pereauto, mis tuleb müügile 2022. aasta esimese kvartali lõpus.

2021. aastaljõudis Dacia eraklientidele müüdavate sõiduautode turul TOP8 hulka. Kaubamärgiosa sellel turul on 4%, mis tähendab võrreldes 2020. aastaga kasvu +1,2 punktivõrra.

Sandero kolmaspõlvkond osutus edukaks – 2021. aastal registreeriti Balti riikides 594 autot.Mudel jõudis B-segmendis teisele kohale. Sandero võib uhkust tunda ka kõrgemüügikoosseisuga – Stepway versiooni osakaal moodustab üle 83%.

Eelmise aastaseptembris uue mudelipõlvkonna turule toomisega jõudis Duster C-segmendi maasturitel1 124 registreeritud autoga TOP5 sekka. TCe 150 mootoriga saadaval olevauue EDC-automaatkäigukastiga versioon moodustab 2% müügist.

DACIA SPRING - ELEKTRIAUTOATRAKTIIVNE PAKKUMINE

Kaubamärgi jaoksoli eelmisel aastal järgmiseks oluliseks sündmuseks Springi, maasturivälimusega ja laiale kliendirühmale taskukohase, 100% elektrilise linnaautoturudebüüt. 2021. aastal registreeriti 47 sõidukit.

DACIA - TEHASES PAIGALDATUDLPG-SÜSTEEMIGA PAKKUMINE

Ökoloogiliste, säästlike ja praktiliste Dacia TCe 100 LPGmootorite pakkumine on tekitanud klientide seas suurt huvi. Kahe kütusegamootorid (bensiin ja LPG) moodustavad Balti riikides kaubamärgi müügist 25%. Dacia on ainus tootja, kes pakub oma sõiduautode kogu valikus (v.aSpring ja Lodgy) kahe kütusega (bensiin/LPG) mootoreid. Selle kontrollitudtehnoloogia tehasepoolne paigaldamine TCe 100 LPG mootorisse on ohutuse jatöökindluse tagatiseks.

MIS MEID 2022. AASTAL OOTAB

Dacia tootevalik on rikastunud uueJoggeri võrra. See mitmekülgne pereauto jõuab müügisalongidesse 2022. aastaaprilli esimeses pooles. Auto ühendab endas iga segmendiparimad omadused: kombiauto pikkuse, universaali ruumikuse ja maasturisõiduvõimalused. Jogger paistab silma ka parima hinna ja ruumikuse ningmultifunktsionaalsuse suhtega.

Dacia uutkuvandit ja peatükki kaubamärgi ajaloos rõhutab Dacia visuaalselt uueidentiteedi juurutamine. Alanud on uue, „outdoor” stiilis kuvandi, juurutamine. Uus logo javisuaalne identiteet on digitaalsetes kanalites ning kommunikatsioonis jubaolemas. 2022. aastal saavad need müügisalongides ja teenindustes nähtavadolema.


2021. aastaltuli turule mitu olulist Dacia uudist. Erilist tähelepanu väärib Dacia Spring,
selle kaubamärgi esimene täielikult elektriline auto. See mudel on Baltiriikide klientide seas algusest peale väga populaarne olnud.

Dusteri uue põlvkonna turuletoomine oli samuti väga edukas, sestsee jõudis teist aastat järjest linnamaasturite segmendi TOP5 sekka. Sel kevadel lisandub meie tootevalikusse uusJogger, mis on saadaval 5- ja 7-kohalisena ning projekteeritud perede vajadusisilmas pidades – räägib Daciaidapoolsete piirkondade brändijuht Grzegorz Zalewski.


Galerii

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.