Pressiteade

Jaga

Istanbul Enerji ja Renault’ allkirjastasid heitgaasideta liikluse arendamise leppe

Leppele, mille eesmärk on edendada elektriautode kasutuselevottu Istanbulis, kirjutasid Istanbuli linnapea Kadir Topbaşi juuresolekul alla Istanbul Enerji tegevdirektor Adnan Çelik, Renault MAISi tegevdirektor Ibrahim Aybar ja Oyak Renault’ tegevdirektor Tarik Tunalioglu. Partnerlusprogrammi raames rajatakse 2011. aastaks elektriautode laadimisvork ning arendatakse vastavaid teenuseid.

Renault’ ja Istanbuli omavalitsuse heast koostööst julgustatuna otsustasid osapooled alustada eeltöödega elektriautode kasutuselevotuks ja edendamiseks (programm käivitub Istanbulis 2011. aastal), et vähendada CO2 heitkogust ja kliimasoojenemise mojusid. Elektriautode kasutamise infrastruktuuri rajamiseks aastaks 2011, moodustatakse eraldi töörühm, kelle ülesandeks on teha ettepanekud järgmistes valdkondades:
• Istanbulis elektriautode kasutamist soodustavate projektide (eriti laadimisvorkudele keskenduvate projektide) arvu suurendamine;
• elektriautode laadimisjaamade vorgu rajamine ja arendamine;
• eriprojektide arendamine autoparkide, avalike ruumide ja linnade jaoks;
• elektriautode laadimisjaamade paigaldamise ja kasutamise eeskirjade analüüsimine.


Istanbuli omavalitsus
Istanbuli omavalitsus pakub kvaliteetseid kommunaalteenuseid, lähtudes arengule avatud juhtimisfilosoofiast, millega püütakse parandada elukvaliteeti linnas.


Istanbul Enerji
Istanbuli omavalitsuse allüksus Istanbul Enerji töötab projektidega, mis keskenduvad tohusa energiakasutuse suurendamisele, edendavad keskkonnahoidliku rohelise energia kasutamist ja toodavad energiat taastuvatest allikatest (näiteks tuul, päike, biomass).


Renault
Suurt valikut heitgaasideta (kasutamisel heitgaasivabad) soidukeid pakkuv Renault’ on üks maailma juhtivaid elektriautode arendajaid. Möödunud aasta oktoobris teatas Renault’, et alustab Bursa tehases uue elektriauto Fluence Z.E. tootmist.


Renault’-Nissani liit
2009. aastal enam kui 6 miljonit soidukit müünud Renault’-Nissani liidu eesmärk on olla kvaliteedi, tehnoloogia ja kasumlikkuse poolest maailma kolme parima autotootja hulgas. Ettevote osaleb koostööprojektides asutuste, valitsuste ja ettevotetega, pakkudes autonduse oskusteavet. Seni on kogu maailmas allkirjastatud üle 60 lepingu, mis on suunatud elektriautode arendamisele alates 2010. aastast ja nende laialdasele kasutuselevotule alates 2012. aastast.


Lisainfo:
Renault SAS
Rochelle Chimenes
+331 7684 6469
rochelle.chimenes@renault.com
www.renault.com
www.media.renault.com

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.