Pressiteade

Jaga

Sevilla linn ja Renault’-Nissani liit viivad ellu heitgaasideta liiklusprogrammi

Renault’-Nissani liit ja Sevilla linnavolikogu teatasid partnerlusest, millega voimaldatakse kasutada Cartuja 93 S.A. teadus- ja tehnoloogiapargi abi Sevilla püsiva linnasisese laadimisvorgu katsetamiseks ja projekteerimiseks.

Lepingu allkirjastasid Sevilla linnapea Alfredo Sánchez Monteseirín, CARTUJA 93 S.A. president Isaías Pérez Saldana, Nissan Iberia heitgaasivaba liikluse projektijuht Javier Redondo ning Renault’ Espana tegevdirektor ja president Jean-Pierre Laurent.

 

Leping holmab katseprogrammi elektriautode kasutamiseks Cartuja 93 teadus- ja tehnoloogiapargis, elektriautode turustamise ja kasutamise edendamist linnas alates 2011. aastast, laadimisvorgu projekteerimist ja katsetamist, teavitustegevuse korraldamist ning koostööd ettevotete ja teiste partneritega.

 

Sevilla linnavolikogu eesmärk on edendada laadimiskohtade rajamist parklatesse ja üldkasutatavatele aladele ning soodustada heitgaasivabade soidukite hankimist mitmesuguste avalik-oiguslike ja eraoiguslike toetusmeetmetega.

 

Cartuja 93 on teadus- ja tehnoloogiapark, kus tegutseb 350 ettevotet, sealhulgas avalik-oiguslikud ja erauurimiskeskused, ülikoolioppe- ja täiendkoolituse üksused ning uurimisrühmad ja spetsiaalsed uurimis-, arendus- ja uuenduskeskused.

 

Renault’-Nissani liit on üks maailma juhtivaid elektriautode arendajaid. Hispaanial on üleilmse heitgaasivaba liikluse plaani rakendamisel oluline koht tänu Renault’ ja Nissani mahukale tööstus- ja turundustegevusele. 2009. aasta oktoobris teatas Renault’, et Valladolidis hakatakse tootma Twizy Z.E.-d, millest saab Hispaania esimene seeriatootmises olev elektriauto. Pärast seda allkirjastati heitgaasivaba liikluse lepingud Barcelona ja Madridi linnavolikoguga, Andaluusia ja Castilla-Leóni autonoomse piirkonna omavalitsustega ning ka Acciona ja Endesaga.

 

2009. aastal tähistas Renault’-Nissani liit kümnendat aastapäeva. Liidu eesmärk on jouda kvaliteedi, tehnoloogia ja kasumlikkuse poolest maailma kolme juhtiva autotootja hulka. Renault’-Nissani liit soovib teha koostööd asutuste, valitsuste ja ettevotetega. Seni on kogu maailmas solmitud enam kui 50 lepingut, mille eesmärk on votta elektriautod kasutusele alates 2010. aastast ja alustada suuremahulist müüki 2012. aastal.

 

Lisainfo:
Sevilla linnavolikogu
Eugenio Coscay
Tel +34 625 150 180
E-post: jefprensa.alcaldia@sevilla.org

 

Renault
Paz Ardura Aragón
Tel +34 913 741 543, +34 619 964 298
Veeb: www.prensa.renault.es

 

Nissan
Sandra Labanda
Tel +34 932 907 008, +34 639 284 110
Veeb:  www.nissanprensa.com

Galerii

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.