Pressiteade

Jaga

TALVINE ETTEVALMISTUS SÕIDUKS

Talvel on auto sõitmiseks ettevalmistamine eriti oluline, mistõttu on väga tähtis varuda selleks piisavalt aega. Renault’ Ohutu Sõidu Kooli instruktorid tuletavad meelde vajadust puhastada auto lumest ja jääst ning kontrollida regulaarselt klaasipuhastite ja esilaternate seisukorda.

Autolumest puhastamine on ohutuse tagamiseks hädavajalik.Seda eitohiks alahinnata, isegi kui on väga kiire.Sõidu ajal katuselt alla kukkuv lumi võib sattuda esi-või tagaklaasile ja piirata nähtavust ning ohustada teisi autojuhte. Ei tohi unustadaka auto laternaid ega numbrimärki ütleb AdamBernard, Renault’ Ohutu Sõidu Kooli koolitusjuht.

Jäätunud klaasid

Paljud autojuhid ei hooli ka akende piisavast jäästpuhastamisest. Kaabitsa kasutamisestesiklaasil juhi vaatevälja osas ei piisa, sest eesmärk peaks olema võimalikultsuure vaatevälja tagamine. Sama oluline on küljepeeglite puhastamine.Kui aknadseestpoolt külmuvad, tuleb tagada, et autosse ei koguneks niiskust.Kontrolligeuksetihendite ja tagaluugi seisukorda ning pühkige enne autosse istumistjalanõud ja riided korralikult puhtaks.Samuti on oluline akende regulaarne puhastamine, kunaniiskus sadestub määrdunud klaasile kergemini.Suuretähtsusega on ka sõiduki regulaarne õhutamine räägivad

Klaasipesuvedelik ja klaasipuhastid

Talvel määrduvadaknad sademete või sõiduteel oleva pori tõttu palju kiiremini, mistõttu on vajaregulaarselt kontrollida klaasipuhastite seisukorda ja klaasipesuvedelikutaset. Heakvaliteediga talvine klaasipesuvedelik on hädavajalik, vastasel juhul võib seetuuleklaasil või juba paagis ära külmuda.Laternad on kõige alus

Sõltumata aastaajast tuleks esilaternvägateseisukorda aeg-ajalt kontrollida. Need peavadolema puhastatud lumest, jääst ja mustusest, kuid peamine on nende tõhusus.Tõenäoliselt märkame üsna kiiresti, et lähitulelaternate pirn on läbi põlenud,kuid regulaarselt tuleks kontrollida ka teiste laternate talitlust. Näiteksvõib rikkis pidurituli või suunatuli teisi autojuhte eksitada ja põhjustadaavarii.

_ _ __ _ _ _

Renault' OhutuSõidu Kool onon esimene Renault' kaubamärgigasõidutehnika täiustamise kool maailmas. Kool tegutseb Tor Modlini sõidutehnikatäiustamise keskuses. Kool pakub liiklusohu vältimise alaseid koolitusi niieraklientidele kui ka sõidukiparkide omanikele ning kaitsliku ja ökonoomsesõidu kursusi igat tüüpi autodele. Koolitusi toetavad liikluspsühholoogi töötoadja esmaabikursused. Koolil on koolitusrada, mis on varustatud kahe treeningkohaja nelja libisemisplaadiga, mille üldpindala on 3900 m2 (põhilinelibisemisplaat, suur libisemisplaat + liugur, libisemisring jalibisemisplaadiga kõrgendus, automaatsed takistused, programmeeritavadveekardinad, kiirusnäidikud).

Renault' OhutuSõidu Kool onliiklusohutuse partnerluse ja Poola sõidutehnika täiustamise keskuste liiduliige.

Üksikasjad: szkolabezpiecznejjazdyrenault.pl.

Pressikontakt:

Constans PR, Karolina Orzeł,tel 696 449 550

Renault Polska, AdelaKarlińska, tel 225 411 078

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.