Pressiteade

Jaga

Renault ja Nissan hakkavad Uberiga koostööd tegema

Renault ja Nissan sõlmisid Uberiga vastastikuse mõistmise memorandumi, mille eesmärk on elektrisõidukite kasutamise suurendamine klientideveos ja infrastruktuuri laiendamine Euroopas.

Ühiselt uuritakse, kuidas varustada Uberiäpi lepingulised autojuhid taskukohaste elektriautodega Euroopa turgudel,eelkõige Ühendkuningriigis, Prantsusmaal, Madalmaades ja Portugalis. Tegemiston järjega Nissani ja Uberi edukale pilootprojektile Ühendkuningriigis, kus on juba õnnestunud tõstateadlikkust ja heitevabade sõidukite populaarsust.

„Viimaste aastate jooksul olemeteinud tihedat koostööd kohalike omavalitsustega, et pakkuda neile lahendusieesseisvatele väljakutsetele vähendada CO2-heitekogustja tõsta õhu kvaliteeti. Memorandumi allkirjastamise eesmärk on jõududeühendamine nende lahenduste leidmise kiirendamiseks," ütles Gilles Normand, RenaultGrupi vanemasepresident, elektrisõidukite ja liikuvuse teenused

2025.aastaks tehakse seitsmes Euroopa pealinnas (Amsterdam, Berliin, Brüssel, Lissabon,London, Madrid ja Pariis) 50% Uberi platvormi kaudu tellitud sõitudekogukilometraažist elektrisõidukitega. See tähendab, et sõitjad saavad validaheitevaba sõiduki linnades, kus 2021. aasta lõpuks toimub 80% Uberi äritegevusestEuroopas.

Nüüd uurivad ettevõtted koostöövõimalusi, et kiirendada elektriautodekasutuselevõttu ja elektriliste ökosüsteemide loomist Euroopa linnades. Seehõlmab Uber äpi lepingulistele juhtidele juurdepääsu Renault’ ja Nissanielektrisõidukitele. 2020. aasta lõpuks loodetakse laieneda Ühendkuningriigistalguse saanud projektiga Prantsusmaale, seejärel ka Madalmaadesse, Portugali jateistele turgudele. Koostöö osa on ühine turundus- ja koolituskava, ettutvustada Uberi lepingulistele juhtidele elektrisõidukite eeliseid ja pakkudaproovisõite.

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.