Pressiteade

Jaga

Renault’ - Nissani liit ja AVTOVAZ tihendavad koostööd Venemaal

Renault’- Nissani liit ja AVTOVAZ teatasid, et tihendavad omavahelist koostööd, mis on suunatud pikaajalisele ühisele äritegevusele Venemaal.

• Veebruaris 2008 ostis Renault 25% + 1 AVTOVAZi aktsiatest ning solmis strateegilise partnerlusleppe, mis on praeguseks laienenud, holmates nüüd ka Nissanit. Kolm ettevotet, kelle ühine turuosa oli 2009. aastal 30%, soovivad 2015. aastaks hoivata Venemaa turust 40%.


• AVTOVAZi strateegilise plaani „AVTOVAZi arenguprogramm 2020” elluviimiseks ning Renault’ ja Nissani positsiooni tugevdamiseks Venemaal laiendatakse koostööd koigis pohivaldkondades, milleks on tooteplatvormide jagamine, tootmine, teadus- ja arendustegevus, logistika, ost, müük ja turundus.


• Suurendamaks koigi kolme partneri kohalike tarnijate osakaalu, loodi 9. märtsil ühisorganisatsioon, mis kannab nime AVTOVAZi, Renault’ ja Nissani kvaliteedi- ja hankearendus (ARNQSD).

 

Tooteplatvormide jagamine
Nii Renault’-Nissani liit kui ka AVTOVAZ tagavad partnerile juurdepääsu välja töötatud tooteplatvormidele ja mootoritele. Koik kolm kaubamärki – Lada, Renault ja Nissan – arendavad Venemaa turu jaoks välja selge tootetsükli plaani. Lada puhul koostatakse plaan ka turgude jaoks väljaspool Venemaad.

 

Uuringud ja arendus
Tihedamad sidemed ning koostöö Renault’-Nissani liiduga tugevdab AVTOVAZi teadus- ja arendustegevust. Molemad partnerid asuvad tegutsema AVTOVAZi toodete kvaliteedi parandamise nimel ning jagavad üksteisega oskusteavet ja arenduskulusid. Ühtlasi aitavad AVTOVAZi kogemused ning kohalike tarnijate kaasamine liidul oma tooteid paremini Venemaa turu vajadustega kohandada.

 

Hanked
AVTOVAZi hangete osakond ja RNPO Russia leppisid kokku ühiste kvaliteedikontrolli ja hangete arenduse meeskondade moodustamises, mis hakkavad ühtse juhtimise all taotlema järgmisi eesmärke:
- masstootmise ja uute projektide elluviimiseks vajalike tarnepartnerite baasi kvaliteedi kiire tostmine;
- ressursside ja parimate praktikate sünergia maksimaalne ärakasutamine;
- sisemiste protseduuride ja meetodite parendamine;
- ühtne ja ladus suhtlemine tarnepartneritega.

 

Seoses AVTOVAZi, Renault’ ja Nissani kvaliteedi- ja hankearenduse (ARNQSD) organisatsiooni loomisega hakatakse kohapealt hangitud detailide osakaalu tootmises kiiresti kasvatama.

 

ARNQSD paikneb Togliattis ning sellel on harukontor Moskvas. Uues organisatsioonis töötab umbes 100 inimest kolmest partnerettevottest. Organisatsiooni direktor allub AVTOVAZi hangete valdkonna asepresidendile ja RNPO Russia direktorile.

 

Logistika
Renault’-Nissani liit kaasab Venemaal oma logistikaorganisatsiooni tegevusse ka AVTOVAZi, keskendudes sise- ja välismaise logistika kvaliteedile, usaldusväärsusele ja kuludele.

 

Tootmine ja kvaliteet
Partnerid, kellel on Venemaal kokku kolm tehast (Togliattis, Moskvas ja Peterburis), saavutavad 2012. aastaks tootmisvoimsuseks 1,3 miljonit soidukit. Liidu tootmispohimotteid laiendatakse järk-järgult koigile tehastele. See tagab toodetele maksimaalse paindlikkuse ning voimaldab AVTOVAZil saavutada samasuguse tootekvaliteedi ja tootmiskulude taseme nagu on liidu tehastes üle maailma.


 
Müük ja turundus
Renault ja Lada asuvad koos rajama uut ülevenemaalist vorgustikku, mis toetab molema kaubamärgi arengut nii uutel kui ka olemasolevatel turgudel. Eraldi projekti käivitavad partnerid ka varuosade ja hooldusstrateegia ühtlustamiseks.


Pressikontaktid:
 
Renault SAS
Axelle de Ladonchamps
Ettevotte pressiesindaja
Tel: +331 7684 6469

 

Renault Russia
Oxana Nazarova
Avalike suhete juht
Tel: +749 5775 4042

 

Renault’-Nissani liit
Gilles Gautherot
Avalike suhete juht
Tel: +331 7686 0003

 

Nissan Russia
Tajana Natarova
Avalike suhete juht
Tel: +749 5961 2131

 

AVTOVAZ
Igor Burenkov
Välissuhete juht
Tel: +784 8275 7715

Galerii

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.