Pressiteade

Jaga

Miks ei näe me seda, mida me ei oota?

Teeolukord, kui tänaval liikleb vähe jalakäijaid ja jalgrattureid, võib olla ohtlik. Tähelepanematuse pimeduse tõttu. Antud nähtus seisneb selles, et me ei näe vaateväljas olevat objekti, ... kuna me ei oota seda näha.

Tihti juhtub nii, et autojuht, kes olipõhjustanud liiklusõnnetuse mootorratturi või jalakäijaga, väidab, et ei näinudkedagi. Kuidas nii juhtub? Võimalik, et sellisel juhul puutuski autojuht kokku tähelepanematusepimedusega. See nähtus seisneb selles, et inimesel on probleeme märgata seda,mida ta ei oota näha. Hetkel, kui keskendume konkreetsele ülesandele (näiteks autojuhtimisele), väheneb võimekus tajuda muid stiimuleid. Liiklusolukorras raskendabsee reageerimist ootamatutele takistustele ja ohtudele.

„Isegi rahulikus liiklusolukorraspeaksime olema valmis selleks, et meie ette võib ootamatult ilmuda näiteksjalakäija või rattur. Võtmeteguriks on teeolukorra jälgimine ja kiirusekohandamine teetingimustega. Madalama kiirusega säilib ajavaru reageerimiseks,isegi kui märkame ohtu viimasel hetkel. Lisaks, juhul kui isegi juhtubkokkupõrge, on selle tagajärjed leebemad,“ ütleb Adam Knietowski, Renault OhutuSõidu Kooli direktor

RenaultOhutu Sõidu Kool on esimene Renault kaubamärgiga sõidustiili täiustamise koolmaailmas. Kool tegutseb Modlini sõidutehnika täiustamise keskuseterritooriumil. Pakkumises leiduvad nii eraklientidele mõeldud sõidukoolitused kuika suure autopargiga ettevõtetele pakutavad ökonoomse, turvalise ja ohtuennetava sõidu koolitused igat tüüpi sõidukitele. Koolitustele lisaks ontugiteenusena pakutavad sõidupsühholoogiga töötoad ning esmaabikoolitused.Sõidukoolil on kasutusel sõidurada, millel on 2 harjutusplatsi ja 4 libedasõidurada kogupindalaga 3900 m2 (algajate libedasõidu plats, suur libedasõiduplats+ libisemisring ja kallakuga libisemisplaat, automaatsed teetakistused,programmeeritavad veekardinad, kiiruse näidikud).

.

Renault OhutuSõidu Kool on Ohutu liikluse partnerluse ning Poola autokoolide ja sõidutehnikatäiustamise liidu liige.

Rohkem teavetleiate aadressil: szkolabezpiecznejjazdyrenault.pl

Meediakontaktid:

Constans PR, Maja Świerszcz, tel. 602 352 479

Renault Polska, Adela Karlińska, tel. 22 541 10 78

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.