Pressiteade

Jaga

Renault’-Nissani liit ja MOBI.E Tech asuvad Portugalis edendama üleriigilist elektritranspordi laadimisvorku

Renault’-Nissani liidu ja MOBI.E Techi poolt allkirjastatud ühiste kavatsuste kokkuleppe kohaselt uurivad osapooled, kuidas edendada ning rakendada elektrienergial pohinevat korgetasemelist ja kasutajasobralikku laadimissüsteemi mudelit.

MOBI.E laadimisjaamad, mis paigaldatakse üle kogu Portugali paiknevatesse avalikesse autoparklatesse, kaubanduskeskustesse, hotellidesse, lennu- ja bensiinijaamadesse muutuvad kättesaadavaks koikide kaubamärkide elektrisoidukitele. Olenemata laadimisjaama asukohast on elektrisoiduki kasutajal vaja vorku pääsemiseks vaid identifitseerimiskaarti.


Kui tavalised laadimispunktid suudavad elektrisoiduki laadida 6 kuni 8 tunniga ja kasutavad selleks öösel toodetud tuuleenergiat, siis kiirlaadimispunktid laevad elektrisoiduki vähem kui 30 minutiga.


”Renault’-Nissani liit usub, et elektrienergial pohineva liikumise edu tegelikuks aluseks on klientide rahulolu. Meie koostöö MOBI.E Techiga tagab selle, et koik elektrisoidukite kasutajad saavad Portugalis oma autosid voimalikult korge kvaliteediga laadida,” ütles Nissan International SA juhtimis- ja finantsvaldkonna vanem asepresident Emmanuel Delay.


”Me soovime Portugali valitsusele ja MOBI.E Techile edu projekti arendamisel, millest saab loodetavasti maailmaklassi etalon. Oleme praegu pühendunud parima voimaluse uurimisele, kuidas edendada elektrienergial pohinevat liikumist Portugalis,” ütles Renault Portugali peadirektor José Caro de Sousa.


MOBI.E Tech töötab aktiivselt MOBI.E mudeli ja baastehnoloogiate rakendamiseks ka teistes riikides. ”Me usume, et elektrisoidukite massilise kasutuselevotu üheks votmeteguriks on ühtne üleeuroopaline ja koikjal toimiv laadimissüsteem, mis on avatud paljudele energiatootjatele, laadimisvorkude operaatoritele, autotootjatele ja muudele lisateenuste pakkujatele. MOBI.E Techi tarkvaraplatvorm oli juba algselt loodud sellise keeruka mitmesisendilise keskkonna toetamiseks,” ütles MOBI.E Techi peadirektor Fernando Baptista.


Konealune ühiste kavatsuste kokkulepe on järjeks Renault’-Nissani liidu ja Portugali vahel 2008. aastal allkirjastatud üleriigilise elektrienergial pohineva transpordi rakendamise programmi lepingule. Lepingu sisuks on 2011. aastaks 1300 soidukilaadimispunkti rajamine ja Renault’-Nissani liidu elektrisoidukite tarnimine, mida alustatakse Nissani mudeliga LEAF 2010. aasta detsembris.


Maailma esimene seeriatootmises olev elektrisoiduk Nissan LEAF on varustatud 80 kW elektrimootoriga ja selle soiduulatus on 160 km.
Möödunud nädalal teatas Nissan, et Portugal voib olla üks kahest Euroopa riigist, kuhu Nissan LEAF elektrilised väikeautod detsembris koigepealt tarnitakse. Soiduki pohivarustusse kuuluvad ohukonditsioneer, satelliitnavigatsioon, parkimiskaamera, kiirlaadimispistik ja uudne smart-phone’i ühilduvus.

 

MOBI.E Tech
MOBI.E Tech on elektrienergial pohinevale liikumisele pühendunud ettevote, mille pohieesmärk on MOBI.E mudeli ja tehnoloogilise lahenduse ülemaailmne rakendamine ja kaasa aitamine elektrisoidukite rahvusvahelise laadimisvorgu tekkele.

 

Renault’-Nissani liit
1999. aastal loodud Renault’-Nissani liidu eesmärgiks on saada ülemaailmseks heitevabade soiduvahendite liidriks. Praeguseks on liit solminud kogu maailmas üle 60 kokkuleppe paljude riikide, linnade, asutuste ja muude oluliste osapooltega, et valmistada ette turgu ja vajalikku infrastruktuuri elektrisoidukite edukaks kasutuselevotuks.

 

Lisainfo:
MOBI.E Tech
media@mobietech.com
www.mobietech.com

Mia Nielsen                                                                   António Pereira Joaquim
Nissan Europe, SAS                                                   Nissan Iberia, S.A. - Portugal
Tel: +331 3013 6644                                                   Tel: +3519 6206 2633
mnielsen@nissan-europe.com                               antonio-pereira.joaquim@nissan.pt
www.newsroom.nissan-europe.com

Rochelle Chimenes                                                    Ricardo Oliveira
Renault SAS                                                                  Renault Portugal SA
Tel: +331 7684 6469                                                   Tel: +3512 1836 1007
rochelle.chimenes@renault.com                             ricardo.oliveira@renault.pt
www.media.renault.com

Galerii

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.