Pressiteade

Jaga

Renault’-Nissani liit hakkab arendama Madridi saastevaba transpordisüsteemi

Kokkulepe Madridi linnaga on üks enam kui 50 lepingust, mille Renault’-Nissani liit on üle maailma solminud, eesmärgiga propageerida emissioonivabu liiklusvahendeid üle maailma.

Lepingule kirjutasid alla linnavolikogu liige Alberto Ruiz-Gallardón, Nissan Europe’i emissioonivabade tehnoloogiate osakonna tegevjuht Olivier Paturet ning Renault’-Nissani liidu poolt Renault Espana S.A. tegevdirektor ja president Jean Pierre Laurent.

 

Molema partneri kinnitusel annab Renault’-Nissani liidu emissioonivaba strateegia ja Fundación Movilidadi vastutusalasse kuuluva MOVELE-Madridi plaani liitmine sünergilise efekti. Osapooled loovad meeskonna, kelle ülesandeks on:

 

- Lisada MOVELE-Madridi plaani liidu tehniline analüüs vajaliku laadimispunktide infrastruktuuri kohta.

- Kasutada Renault’ Madridi peakorterit laadimissüsteemi katsekeskusena.

- Teha Madridist üks esimesi linnu, kus voetakse kasutusele Renault’ elektrisoidukitel pohinev uuenduslik transpordisüsteem – nn autode jagamine.

- Propageerida elektrisoidukeid teabeürituste kaudu.

- Otsida partnereid, kes aitaksid rajada parklatesse laadimise infrastruktuuri.

- Teha kindlaks autoparki pidavad ettevotted, mis on huvitatud emissioonivabade soidukite kasutamisest linnas.

- Määratleda elektrisoidukite teised kasutusviisid lisaks nn autode jagamisele.

- Analüüsida rahaliste ja mitterahaliste stiimulprogrammide ning juba olemasolevate soodustuste moju elektrisoidukite kasutuselevotule nii loppkasutajate (maksuvabastused, soodusparkimine jne) kui ka laadimisvorgu arendamisest huvitatud ettevotete seisukohast.

- Kaasata kohalikud asutused ja ettevotted Madridi emissioonivaba liiklusvorgu arendamisse.

 

Nissani esindaja Olivier Paturet sonul on väga oluline, et juba 2011. aastal saavad Nissani tulevased kliendid istuda elektrisoiduki Leaf rooli. „See annab neile voimaluse uue, puhta transporditehnoloogia eelistega isiklikult tutvuda,” lisas Paturet.

 

Renault Espana S.A. esindaja Jean Pierre Laurent märkis, et antud leping järjekordne näide sellest, kui pühendunult liit tegeleb elektrisoidukitel pohineva transpordisüsteemi muutmisega toelisuseks, nii lühiajalises kui ka pikemas perspektiivis. „Lisaks sellele otsib Renault oma plaani „Jätkusuutlik transpordisüsteem koigi jaoks” raames uusi voimalusi liikluse tohustamiseks, nagu näiteks autode jagamise süsteem,” lisas Laurent.

 

Olulistele aspektidele juhtis tähelepanu ka Alberto Ruiz Gallardón, kes toonitas, et Renault’-Nissani liidu emissioonivaba strateegia ja MOVELE-Madridi plaani ühendamisest tekkiv sünergiline efekt on linnavolikogu jaoks on väga tähtis. „Elektrisoidukite kasutuselevott ja propageerimine tugevdab meie kindlustunnet, parandab linnaohu kvaliteeti ning aitab meil areneda intelligentseks linnak,” lisas Gallardón.

 


Fundación Movilidad
Fundación Movilidad on 2006. aastal Madridi linnavolikogu poolt asutatud  organisatsioon, mis jagab teadmisi, loob uusi suhtevorgustikke ja arendab programme, mille eesmärk on tagada Madridi piirkonna transpordisüsteemi jätkusuutlikkus. Aastal 2009 ühines Madridi linnavolikogu Fundación Movilidadi kaudu tööstusministeeriumi energiaarenduse instituudi MOVELE plaaniga. Pilootprojekti eesmärk on katsetada ja propageerida elektrisoidukeid ning rajada suurematesse linnadesse (Madridi, Barcelonasse ja Sevillasse) elektrisoidukite laadimiseks tarvilik infrastruktuur.

 

Renault’-Nissani liit
Renault’-Nissani liit, mille mudelivalikusse kuulub terve rida emissioonivabu soidukeid, on seadnud eesmärgiks tousta maailma juhtivaks elektrisoidukite arendajaks.

 

Hispaania mängib selles plaanis votmerolli, sest Renault ja Nissan on seal esindatud nii tootmisüksuste kui müügiesindustega. Möödunud aasta oktoobris sai teatavaks, et Renault’ uut mudelit Twizy Z.E. hakatakse tootma Valladolidis, millest saab esimene Hispaanias seeriatootmisse joudev elektrisoiduk. Paar kuud hiljem allkirjastas liit esimesed lepingud Barcelona linnavolikoguga ning Andaluusia ja Castilla-Leóni piirkondlike valitsustega ulatusliku elektrisoidukite kasutuselevotu programmi käivitamiseks. Liit on solminud siduvad lepingud ka Acciona ja Endesaga – kahe elektrienergiaettevotte ja vorguteenuse pakkujaga.

 

Renault’-Nissani liit tähistas 2009. aastal oma 10. sünnipäeva. Aastal 2009 müüs grupp kokku üle kuue miljoni soiduki. Liidu eesmärk on kuuluda kvaliteedi, tehnoloogia ja kasumlikkuse poolest maailma kolme juhtiva autotootja hulka. Renault’-Nissani liit solmib koostöökokkuleppeid asutuste, valitsuste ja ettevotetega, pakkudes oma kogemusi autotööstuses. Senini on üle maailma solmitud rohkem kui 50 lepingut, eesmärgiga tuua elektrisoidukid alates 2010. aastast turule ning alustada 2012. aastast nende ulatuslikku müüki.

Lisainfo:

 

Renault Espagne
M. Paz Ardura Aragón
Tel. (+34) 91 374 15 43
www.prensa.renault.es
User: renaultp. Password: dcompres

 

Nissan
Tel (+34) 93 290 70 08
www.nissanprensa.com

 

Fundación Movilidad
Tel. (+34) 948.00 60 30 / 00
Santiago Gómez   
sgomezlopez@acciona.es

 

Madridi linnavalitsus/ Fundación Movilidad
Tel. (+34) 91 787 72 48
Ignacio Ramos Soriano
iramos@fundacionmovilidad.es

Galerii

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.