Pressiteade

Jaga

Renault’-Nissani liit ja EDF käivitavad eksperimentaalse elektrisoidukite projekti

Prantsusmaa keskkonna-, energia-, säästva arengu ja mereminister Jean-Louis Borloo teatas süsinikuvabade soidukite tarbeks avaliku laadimise infrastruktuur loomisest Yvelines’i piirkonda, mida toetab 6,5 miljoni euroga Prantsusmaa keskkonna- ja energiahalduse agentuur ADEME.

Renault’-Nissani liidul ja EDFil, keda toetavad Île-de-France’i piirkond ja Yvelines’i üldnoukogu, on hea meel viia koostöös Schneider Electricu, Better Place’i ja teiste partneritega ellu suurejooneline eksperiment.


Projekti, mis saab voimalikuks tänu mitmete avalike ja eraorganisatsioonide tehnilisele ja rahalisele koostööle, koordineerib EPAMSA (Seine Aval’i piirkonna avalik arenguagentuur).


„Opération d’Intéret National Seine Aval“ projekti raames korraldatakse eksperiment, millega antakse Yvelines’i piirkonnas era- ja ametiisikute käsutusse umbes 100 Renault’ ja Nissani elektrisoidukit (sedaani ja tarbesoidukit). Kasutajate kodudesse, töökohtadesse ning samuti ka parklatesse ja avalikele teedele luuakse elektrisoidukite laadimiseks vajalik infrastruktuur.


Eksperimenti korraldab Renault’-Nissani liit, kes tarnib elektrisoidukid ning uurib klientide kasutusharjumusi ja tugiteenuseid. EDF aitab rajada infrastruktuuri ja analüüsida kasutajate käitumist katsetatavate laadimissüsteemidega. Schneider Electric panustab laadimise infrastruktuuri ja sellega seonduvatesse energiahaldussüsteemidesse. Better Place paigaldab ja hakkab haldama akuvahetusjaamu.


Vastuseks ADEME üleskutsele pakkuda välja projekte süsinikuvabade soidukite kasutuselevotu propageerimiseks, edastati projekti „SAVE“ üksikasjad organisatsioonile 26. juunil 2009. aasta. ADEME andis elektrisoidukite praktikas katsetamisele suunatud projekti „SAVE“ rahastamistaotlusele positiivse vastuse.

 

Renault’-Nissani liit
Renault’-Nissani liit tähistas 2009. aastal oma 10. sünnipäeva. Samal aastal müüs grupp kokku üle kuue miljoni soiduki. Liidu eesmärgiks on kuuluda kvaliteedi, tehnoloogia ja rentaabluse poolest maailma kolme juhtiva autotootja hulka. Liit, kellel on autotööstuses pikaajalised kogemused, teeb koostööd paljude institutsioonide, valitsuste ja ettevotetega. Praeguseks on üle maailma allkirjastatud üle 50 lepingu, mille sisuks on elektrisoidukite arendamine ning nende massiline turuletoomine alates 2012. aastast.

 

EDF
EDF grupp on Euroopa energiaturu üks juhtivaid ettevotteid, mille tegevus katab koiki energeetikavaldkondi: energia tootmist, ülekandmist, jaotamist, tarnet ja müüki. Prantsusmaal, kus tegeletakse peamiselt tuuma- ja hüdroenergia tootmisega, on 95% toodetud elektrist CO2-vaba. EDFi ülekande- ja jaotusettevotted haldavad Prantsusmaal 1 285 000 km madal- ja keskpinge ohuliine ja maakaableid ning umbes 100 000 km korgepinge- ja ülikorgepingeliine. Grupp varustab elektrienergiaga ja sellega seotud teenustega enam kui 38 miljonit klienti, kellest 28 miljonit elavad Prantsusmaal. Grupi konsolideeritud müügikäive oli 2009. aastal 66,3 miljardit eurot, millest 49% moodustas Euroopa turg ilma Prantsusmaata. EDF on noteeritud Pariisi börsil ning kuulub CAC 40 indeksi ettevotete hulka.

 

Schneider Electric
Schneider Electric on üleilmne energiahaldusettevote, mis on esindatud enam kui 100 riigis. Ettevote pakub integreeritud lahendusi paljudes valdkondades, nagu energiasüsteemide ja infrastruktuuri haldus, tööstusprotsesside juhtimine, automaatseadmed ning andmesidekeskused/-vorgud, aga ka mitmesugused lahendused kodumajapidamisse. Ettevotte enam kui 100 000 töötajat tegelevad energiasüsteemide ohutumaks, töökindlamaks ja tohusamaks muutmisega ning on aktiivselt pühendunud sellele, et aidata nii eraisikutel kui ka organisatsioonidel kasutada energiat maksimaalselt. Ettevotte müügikäive oli 2009. aastal üle 15,8 miljardi euro.
www.schneider-electric.com

 

Better Place
Better Place on juhtiv elektrisoidukitega seotud teenusepakkuja, kelle eesmärgiks on kiirendada üle maailma jätkusuutlikule transpordisüsteemile üleminekut. Better Place ehitab infrastruktuuri ja intelligentset vorgustikku, mis pakub soidukijuhtidele vajalikke teenuseid, propageerib elektrisoidukite laiemat kasutamist ja optimeerib energiakasutust. Better Place’i rajatav vorgustik tagab elektrisoidukitele piiramatu soiduulatuse ning kaotab senised piirangud, mis on takistanud nende soiduvahendite laiemat kasutuselevottu. Ettevote teeb tohusate lahenduste loomise nimel koostööd koigi transpordisüsteemi osalistega, nagu autotootjad, akude tarnijad, energiafirmad ja avalik sektor. Better Place on Californias paiknev eraettevote, millel on esindused Iisraelis, Taanis ja Austraalias.
http://www.betterplace.com

 

EPAMSA
EPAMSA on Seine Aval’i (Seine’i-äärne piirkond Pariisist allavoolu) esindav organisatsioon, mis vastutab Seine Aval’i riiklikult huvipakkuva operatsiooni (Operation of National Interest – ONI) koordineerimise eest. ONI holmab Prantsuse Vabariiki, Île-de-France’i piirkondlikku noukogu, Yvelines’i üldnoukogu, 51 kommuuni ja viit kommuunidevahelist koostöökogu Seine Aval’i piirkonnas. See Pariisist lääne pool asuv piirkond on haruldane ja ainulaadne segu linna- ja maaelust ning sobib nii majanduspiirkonna kui ka elurajoonina suurepäraselt ärirajooni La Défense’i tagalaks, sest asub sellest vaid pooletunnise autosoidu kaugusel.

Projekti pohieesmärgid on:
• majanduse areng ja tööhoive 20%-line kasv;
• elamuehitus eesmärgiga rajada 2500 uut kodu aastas;
• transpordivorgu parendamine;
• keskkonnakaitse.
EPAMSA vastutab ka Chanteloup-les-Vignes’i ja Mantois’ piirkonna linnauuendusprogrammi koordineerimise eest.


Yvelines
Les Yvelines, tulevase Suur-Pariisi lahutamatu osa, on Prantsusmaa juhtiv autotööstusega seotud departemang. Selles piirkonnas on üle 45 000 autotööstusega seotud töökoha ning üle 200 autotööstusettevotte, sealhulgas Renault-Nissan ja PSA Peugeot Citroën. Autode ja säästva transpordisüsteemi oru (Vallée de l’Automobile et de la Mobilité Durable) rajamisega Flins’i ümbruses Val de Seine’is, Versailles-Satory piirkonnas Moveo’Teci ärikeskuses ning Saint-Quentin-en-Yvelines’i ja Vélizy-Villacoublay tööstuspiirkondades, kuhu on koondunud Prantsusmaa autotööstuse suurimad teadus- ja arenduskeskused, on astutud suur samm.


 
Lisainfo:

 

Renault SAS
Rochelle Chimenes
rochelle.chimenes@renault.com
Tel: +331 7684 6469
www.media.renault.com

 

Nissan
Grégory Neve
Gregory.neve@nissan.fr
Tel: +331 3069 2615

 

EDF
Marie Casanova
marie.casanova@edf.fr
Tel: +331 4042 5140


Schneider Electric
Véronique Roquet Montegon
veronique.roquet-montegon@schneider-electric.com
Tel: +331 4129 7076
www.schneider-electric.com

 

Better Place France
Aline Piner, Hill & Knowlton
aline.piner@hillandknowlton.com
Tel: +331 4105 4422

 

Caroline Langlais, Hill & Knowlton
caroline.langlais@hillandknowlton.com
Tel: +331 4105 4423
+336 2825 0055

 

EPAMSA
Véronique Drouet
v.drouet@epamsa.fr
Tel: +331 3929 2125

 

Yvelines’i üldnoukogu
Adélaide GERARD
agerard@yvelines.fr
Tel: +331 3907 8630
www.media-yvelines.com

 

Île-de-France’i piirkond
M. Alexandre GALLET
alexandre.gallet@iledefrance.fr
Tel: +331 5385 7865
 

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.