Pressiteade

Jaga

Enel, Endesa ja Renault'-Nissani liit solmisid elektritranspordi arendamise leppe

Enel, Endesa ja Renault’-Nissani liit allkirjastasid vastastikuse moistmise memorandumi, mille alusel hakatakse mitmetes piirkondades propageerima elektrisoidukite kasutuselevottu.

Leping, millele andsid Eneli poolt allkirja tegevdirektor ja -juht Fulvio Conti, Renault’ grupi tootmisjuht Patrick Pélata ning liidu emissioonivabade tehnoloogiate äriüksuse tegevdirektor Hideaki Watanabe, allkirjastati Prantsusmaa-Itaalia viienda valitsustevahelise tippkohtumise raames, mille eesistujateks olid Itaalia peaminister Silvio Berlusconi ja Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy.

 

Leping holmab:

• Renault’ ja Nissani elektrisoidukite ning Eneli laadimise infrastruktuuri tehnilise ühilduvuse (liideste, ohutuse ja sideprotokolli) analüüsi;

• ühtsete toodete ja teenuste väljaarendamise voimaluste uurimist elektrisoidukite kasutajate jaoks;

• erinevate laadimistehnoloogiate ja laadimise infrastruktuuriga seotud teenuste analüüsi;

• akude töötsükli uurimist, sealhulgas nende voimalikku kasutamist taastuvallikatest toodetud energia salvestamiseks nende töötsükli teises pooles;

• Itaalia, Hispaania ja Ladina-Ameerika erinevates piirkondades läbi viidavate pilootprojektide perspektiivikuse ühist hindamist.

 


Elektrisoidukitel on tohutu potentsiaal muuta linnatransport keskkonnasobralikumaks. Tavalise soiduki asendamine elektrisoidukiga vähendab mitte ainult kohalikku mürataset ja ohusaastet, vaid ka CO2 heitkoguseid. Kui kasutada soidukite laadimiseks ainult taastuv- ja tuumaenergiat on voimalik heitkogused viia peaaegu nulli.

 

Renault ja Nissan tegelevad intensiivselt elektrisoidukite arendamisega ning on votnud eesmärgiks muuta emissioonivabad liiklusvahendid koigile kättesaadavaks, sest ükski teine transpordilahendus ei ole lähitulevikus nii jätkusuutlik. Aastatel 2011–2012 toob Renault turule mudeliseeria, kus on neli elektrisoidukit: linnasoiduk TWIZY Z.E., kompaktne luukpära ZOE Z.E., peresedaan FLUENCE Z.E. ja tarbesoiduk KANGOO Z.E. 2010. aasta lopul toob Nissan turule mudeli LEAF – maailma esimese taskukohase, seeriatootmisse joudva 100% elektrisoiduki. Müük algab USAs, Jaapanis ja osaliselt ka Euroopas juba 2012. aastal.

 

Enel mängib koostööplaani elluviimisel Itaalias tähtsat rolli ning osaleb Euroopas paljudes olulistes standardiseerimise ja tehnoloogilise arengu noukogudes ja projektides. Lisaks arendab ettevote digitaalsete moodikute tehnoloogial pohinevat laadimise infrastruktuuri. Ettevote on Itaalias paigaldanud üle 32 miljoni moodiku ning on selles valdkonnas globaalne turuliider. Ühtlasi töötab Enel välja lisalahendusi ja -teenuseid, mis muudavad elektrisoidukid kättesaadavamaks ning nende kasutamise praktilisemaks ja mugavamaks.

 

Endesa on pühendunud elektrisoidukitel pohineva jätkusuutliku transpordisüsteemi arendamisele. Elektrisoidukid moodustavad ühe osa ettevotte strateegilise jätkusuutlikkuse plaanist aastateks 2008–2012, mis on suunatud kliimamuutuste vastu voitlemisele.

 

 

Renault
118 riigis esindatud Renault’ grupp, disainib, arendab, toodab ja müüb kolme kaubamärki – Renault, Dacia ja Renault Samsung Motors – kandvaid soiduautosid ja tarbesoidukeid.
Autotööstuse uute ökoloogiliste ja majanduslike ülesannete edukaks lahendamiseks teeb Renault joupingutusi kahel rindel: olemasoleva tehnoloogia täiustamine ehk uue polvkonna keskkonnahoidlike mootorite väljatöötamine ning „emissioonivabade” soidukite arendamine. Renault toob 2011. aastal turule kolm „emissioonivaba” soidukit ning 2012. aastal ka neljanda. See mudeliseeria teeb uudse tehnoloogia koigile kättesaadavaks. Renault teeb koos oma partneri Nissaniga sihikindlalt tööd selle nimel, et tousta maailma juhtivaks emissioonivabade soidukite tootjaks.

 

Nissan
Nissan Motor Co., Ltd. on asutatud 1933. aastal Yokohama linnas Kanagawa prefektuuris. Ettevottel on üle maailma 31 soidukite tootmisega tegelevat tehast ning tooteid ja teenuseid pakutakse enam kui 190 riigis. Nissani ja Infiniti kaubamärgi all pakutakse laias valikus soidu- ja kastiautosid, linnamaastureid ja tarbesoidukeid. Nissan annab üle maailma tööd üle 150 000 inimesele.

 

Renault’-Nissani liit
Aastal 1999 loodud Renault’-Nissani liit müüs 2009. aastal 6 085 058 soidukit. Liidu eesmärk on kuuluda kvaliteedi, tehnoloogia ja töökindluse poolest maailma kolme juhtiva autotootja hulka. Emissioonivabade transpordilahenduste arendamisel tehakse koostööd valitsuste, kohalike omavalitsuste, energiaspetsialistide ja teiste partneritega. Liit on praeguseks allkirjastanud üle maailma enam kui 50 lepingut, mille eesmärgiks on valmistada turud ja infrastruktuurid ette elektrisoidukite massiliseks turuletoomiseks 2011. aastal.

 

Enel
Enel on Itaalia suurim ning voimsuse poolest Euroopas suuruselt teine energiaettevote. Ettevote tegeleb elektri ja gaasi tootmise, jaotamise ja müügiga. Pärast Hispaania firma Endesa omandamist on Enel esindatud 23 riigis koguvoimsusega üle 96 000 MW. Ettevottelt ostab elektrit ja gaasi 60,8 miljonit klienti. Alates 1999. aastast Milano börsil noteeritud Enel on koige suurema aktsionäride hulgaga Itaalia firma – aastal 2008 oli ettevottel umbes 1,2 miljonit institutsionaalset ja erainvestorit. Lisaks on Enel ligi 2,7 miljoni kliendi ja 10% turuosaga (mahu alusel) Itaalia suuruselt teine maagaasi pakkuja.


Endesa
Endesa on Hispaania juhtiv elektrienergia ettevote ja esimene elektrienergiaga tegelev eraettevote Ladina-Ameerikas. Endesa on tugevalt esindatud kogu Vahemere piirkonnas, eriti kiiresti laieneb selle tegevus Hispaania ja Portugali maagaasiturul. Ettevottel, mille paigaldatud voimsus on 36 640 MW, on 25 miljonit klienti ja 26 300 töötajat. Endesa firmaväärtus on 60 miljardit eurot, mis teeb temast väärtuse poolest maailma seitsmenda energiaettevotte. Endesa on valinud jätkusuutliku arengutee ning teeb Hispaanias joupingutusi elektrisoidukite kasutuselevotuks (Plan MOVELE) Madridis ja Barcelonas. Samuti osaleb suurtes tehnoloogiaprojektides (Cenit VERDE, G4V ja ELVIRE konsortsium ning REVE @ DER22 projekt) ning tegeleb STORE konsortsiumi kaudu energia salvestamiseks moeldud akude arendamisega.


Pressikontaktid:

 

Enel
E-post: ufficiostampa@enel.com
Tel: +3906 8305 5699
Faks: +3906 8305 3771

 

Endesa
Pressiosakond
Cristina García López
Tel: +349 1213 0984
Mobiil: +346 1059 8790
E-post: cristina.garcialo@endesa.es

 

Renault SAS
Rochelle Chimenes
Ettevotte pressiesindaja
E-post: rochelle.chimenes@renault.com
Tel: +331 7684 6469
Koduleht: www.media.renault.com

 

Nissan Europe
Mia Nielsen
E-post: MNielsen@nissan-europe.com
Tel: +331 3013 6644

Galerii

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.