Pressiteade

Jaga

Renault’- Nissani liit ja Daimler AG alustasid strateegilist koostööd

Renault’-Nissani liit ja Daimler AG teatasid laiapohjalisest strateegilisest koostööst, konkreetsete ühisprojektide ellu viimiseks ning parimate kogemuste ja tavade jagamiseks. Lisaks teatasid osapooled aktsiate vahetamisest, millega Renault’ – Nissani liit omandab 3,1% osaluse Daimleris ning Daimler omandab 3,1% osaluse Renault’s ja 3,1% ka Nissanis.

Daimler AG juhatuse esimehe ja ettevotte Mercedes-Benz Cars juhi dr Dieter Zetsche sonul täiendavad vastsed partnerid oma oskustega teineteist. „Daimler ja Renault’-Nissani liit otsustasid seista ühiste huvide eest ning solmida kokkuleppe strateegilise koostöö edendamiseks, mis pohineb konkreetsetel ja atraktiivsetel koostööprojektidel. Tegeleme praegu kahe pikaajalise projektiga: konkurentsivoime tugevdamisega väikeste ja miniautode klassis ning CO2 heitkoguste vähendamisega. Oleme veendunud, et voime molemad toota oma kaubamärki kandvaid soidukeid, kasutades selleks ühiseid tehnilisi lahendusi. Meie mudelid ei kaota sellega sugugi oma identiteeti,” lisas Zetsche.


Renault juhatuse esimees ja tegevjuht Carlos Ghosni sonul teab Renault’-Nissani liit, kuidas partneritega edukalt koos töötada. „See kogemus on tänapäeva, ennekoike aga tuleviku autotööstuses äärmiselt väärtuslik. Leping laiendab meie strateegilist koostööd ning loob Renault’-Nissani liidu ja Daimleri jaoks käegakatsutavat lisaväärtust. Meie eesmärk on laiendada ja tugevdada oma tootevalikut, kasutada koiki olemasolevaid ressursse tohusalt ning arendada uuenduslikke tehnoloogiaid, mida algaval kümnendil tarvis läheb,” lisas Ghosn.

 

Renault’-Nissani liit
Aastal 1999 loodud Renault’-Nissani liit on maailma suuruselt neljas autotootja, kes müüs 2009. aastal 6,1 miljonit soidukit. Liit, mis on osutunud autotööstuse edukaimaks ja püsivaimaks partnerlussuhteks, on tööstusalase koostöö perspektiivikuse musternäidis koigi tööstusharude jaoks. Liidus töötas 2009. aastal 350 000 inimest ja selle aastane müügitulu oli 86,5 miljardit eurot. Liit on esindatud enam kui 190 riigis üle maailma. See esindab viit üle maailma tunnustatud kaubamärki: Dacia, Infiniti, Nissan, Renault’ ja Renault’ Samsung. Liitu juhivad kaks eraldiseisvat ettevotet (Renault SA ja Nissan Motor Company Ltd.). Molemad on börsil eraldi noteeritud (vastavalt Pariisis ja Tokyos) ning kummalgi on oma juhatus ja juhtimissüsteem. Viimase 11 aasta jooksul on liit solminud strateegilisi koostööleppeid mitme olulise ettevottega, nagu näiteks Dong Feng Hiinas, AvtoVAZ Venemaal ning Mahindra, Ashok Leyland ja Bajaj Auto Indias. 2010. aasta lopul toob liit turule mudeli Nissan LEAF - maailma esimese seeriatootmisse joudva 100% elektrisoiduki. See on esimene vähemalt kaheksast elektrisoidukist, mille liit kavatseb emissioonivabade liiklusvahendite valdkonnas läbimurde saavutamiseks turule tuua.

Täpsem teave:
www.media.renault.com
www.press.nissan-global.com/EN/
www.alliance-renault-nissan.com

 

Daimler
Daimler Group, mis koosneb allüksustest (Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks, Mercedes-Benz Vans, Daimler Buses ja Daimler Financial Services), on üks suurimaid tippklassi soidukite tootjaid ning maailma suurim üleilmse haardega tarbesoidukite valmistaja. Daimler Financial Services pakub klientidele koiki soidukitega seotud finantsteenuseid, alates rahastamisest ja liisimisest lopetades kindlustuse ja autopargi haldamisega.

 

Ettevotte asutajad Gottlieb Daimler ja Carl Benz tegid 1886. aastal auto leiutamisega ajalugu. Autotööstuse teerajaja Daimler kujundab ka tänapäeval aktiivselt selle tööstusharu tulevikku. Grupp arendab uuenduslikke ja keskkonnasäästlikke tehnoloogiaid ning pakub oma klientidele turvalisi tippklassi soidukeid. Daimler tegeleb aktiivselt alternatiivsete ajamite arendamisega ning investeerib ainsa soidukitootjana nii hübriidajamitesse, elektrimootoritesse kui kütuseelementidesse, eesmärgiga muuta transpordisüsteem tulevikus täiesti saastevabaks.

Daimler müüb oma soidukeid ja teenuseid peaaegu koigis maailma riikides ning tal on tootmisrajatised viiel mandril. Lisaks maailma koige väärtuslikumale automargile Mercedes-Benz kuuluvad Daimleri tootevalikusse kaubamärgid smart, Maybach, Freightliner, Western Star, Fuso, Setra, Orion ja Thomas Built Buses. Ettevote on noteeritud Frankfurdi, New Yorgi ja Stuttgardi börsil (sümbol DAI). Aastal 2009 müüs grupp 1,6 miljonit soidukit ning andis tööd enam kui 256 000 inimesele; müügitulu ulatus 78,9 miljardi euroni ning ärikahjum (EBIT) oli 1,5 miljardit eurot.

 

Lisateavet:
www.media.daimler.com

 

Lisainfo:
Brit Vister
Kommunikatsioonibüroo Hamburg & Partnerid
Mob. +372 50 59 971
E-post: brit.vister@hamburg.ee

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.