Pressiteade

Jaga

Renault’-Nissani liit solmis nullemissiooniga soidukeid puudutava leppe Wuhani linnavalitsusega

Renault’-Nissani liit ja Wuhani rahvavalitsus allkirjastasid Jaapanis, Yokohama linnas lepingu nullemissiooniga transpordisüsteemi arendamiseks. Allkirjastamise juures viibisid Wuhani linnapea Ruan Chengfa ja Nissan Motor Co. Ltd. asepresident Hiroto Saikawa.

„Wuhan pürgib energiatohusaks ja keskkonnasäästlikuks linnaks. Elektrisoidukite kasutuselevott linnas etendab selle plaani teostamisel tähtsat rolli,” lausus Ruan. „Nissaniga solmitud leping on tähelepanuväärseks sammuks nende eesmärkide realiseerimise suunas.”


„Liit usub, et elektrisoidukite laiem kasutamine aitab CO2 heitkoguseid, ohusaastet ja naftapohiste kütuste kasutamist märkimisväärselt vähendada,” lausus Saikawa. „Nissanil on hea meel olla esimene rahvusvaheline autotootja, kes solmib koostööleppe Hiina partneriga. Usume, et Nissan avaldab Wuhanis positiivset moju ning et käesolev, elektrisoidukite tutvustamiseks ja propageerimiseks solmitud leping toob kasu koigile.”


Lepingu järgi käivitavad molemad pooled elektrisoidukite kasutuselevotu teostatavuse uuringu. Plaani esimeses järgus voetakse aastal 2011 Wuhanis kasutusele 25 Nissani elektrisoidukit. Wuhani valitsus ehitab teatud piirkondadesse 250 elektrisoidukite laadimispunkti ja paigaldab kaks kiirlaadijat, et toetada elektrisoidukite kasutamist.


Wuhan on üks 13 linnast, kus Hiina valitsus toetab alternatiivsel kütusel pohinevate soidukite programmi. Lisaks sai Wuhanist esimene Hiina linn, kes on solminud liiduga nullemissiooniga transpordilahenduste arendamise kokkuleppe. Aprillis 2009 allkirjastasid pooled vastastikuse moistmise memorandumi, et edendada Hiinas nullemissiooniga liiklusvahendite kasutuselevottu.


NISSAN LEAF on esimene elektrisoiduk, mida Nissan lepingu raames pakkuma hakkab. See on maailma esimene taskukohane, ülemaailmsele turule moeldud elektrisoiduk, mis jouab Jaapanis, USAs ja Euroopas müügile 2010. aasta lopul. Liitiumioonakul töötav Leaf on keskmise suurusega luukpärasoiduk, mis mahutab viis täiskasvanut ning selle soiduulatus on enam kui 160 km.


Renault’-Nissani liit
1999. aastal loodud liit müüs aastal 2009 üle kuue miljoni soiduki. Liidu eesmärgiks on kuuluda kvaliteedi, tehnoloogia ja rentaabluse poolest maailma kolme juhtiva autotootja hulka. Liit on solminud partnerlusleppe rohkem kui 50 valitsuse, linna ja teise organisatsiooniga, et propageerida elektrisoidukite kasutuselevottu üle maailma.


Lisainfo:
Brit Vister
Kommunikatsioonibüroo Hamburg & Partnerid
Mob. +372 50 59 971
E-post: brit.vister@hamburg.ee

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.