Pressiteade

Jaga

Renault’-Nissan panustab Hispaanias elektriautode laadimisel taastuvenergiale

• Pooled allkirjastasid lepingu, mis näeb ette laadimisvorgu rajamist ja elektrisoidukitele vajalike tugiteenuste pakkumise süsteemi loomist. • Leping vastab uute soidukite käitamiseks vajaliku keskkonnasäästliku taastuvenergia pakkumise noudlusele.

Acciona ja Renault’-Nissani liit allkirjastasid lepingu, millega asutakse propageerima elektrisoidukite kasutuselevottu Hispaanias.

 

Lepingule andsid Renault’-Nissani liidu poolt allkirja Renault Espana, S.A. president Jean-Pierre Laurent ja Nissan Iberia, S.A. tegevdirektor Manuel de la Guardia ning Acciona Energia poolt ettevotte president Carmen Becerril.

 

Vastavalt lepingule hakkab Acciona arendama korgtehnoloogilist laadimisvorku ning pakkuma tugiteenuseid ja taastuvatest allikatest pärinevat elektrienergiat. Plaani rakendamisel lähtutakse Renault’-Nissani liidu prognoosidest, mille järgi muutuvad elektrisoidukid varsti laiatarbekaubaks.

 

Renault’-Nissani liit jälgib omalt poolt, et vorgustik oleks elektrisoidukite ja nende navigatsioonisüsteemidega ühilduv – see muudab laadimispunktide leidmise juhi jaoks palju lihtsamaks. Koos uute elektrisoidukitega hakatakse pakkuma ka sobivat laadimiskomplekti.

 

Lepingu tulemusena ühendavad pooled jou ja moodustavad elektrisoidukite infrastruktuuri operaatorfirma Electric Mobility Operator.


 
Mida laadimisvorgustik endast kujutab?

 

Laadimisvorgustik koosneb kolmest pohielemendist: 1) laadimispunktid, kus tuleb kasutada koiki rahvusvaheliste standardite järgi noutavaid tehnoloogiaid ja ohutussüsteeme, 2) side- ja infosüsteem ning 3) terve rida lisaväärtust pakkuvaid teenuseid, sealhulgas kiire, ohutu ja tohus energiavarustus.

 

Elektrisoidukite kasutajad vajavad lihtsaid koik-ühes teenuseid ja lahendusi, muuhulgas kindla hinnaga juurdepääsu eelnevalt kindlaks määratud elektrienergia tarnija vorgule, voimalust solmida leping taastuvallikatest pärineva elektri kasutamiseks, juurdepääsu laadimispunktide positsioneerimise süsteemile, rändlusteenuse kasutamise voimalust välismaal reisides ning laadimispunktide vorgustikku, mis holmaks nii avalikke kohti kui ka kodusid ja töökohtasid.

 

Acciona: maailma juhtiv taastuvenergia lahenduste pakkuja

 

Acciona on koostöös oma tehnoloogiapartnerite Indra ja Ingeteamiga loonud süsteemi, mis kannab nime SIRVE (Intelligent System for Electric Vehicle Charging ehk intelligentne elektrisoidukite laadimise süsteem). See holmab laadimispunkte erinevates eravaldustes (kodud, ettevotete kontorid, parkimisplatsid) ja avalikes kohtades. Vorgustik, mida hallatakse internetipohise avatud platvormi abil, voimaldab pakutavate teenuste mahtu ja hulka kiiresti suurendada.

 

Acciona, mis on maailma üks juhtivaid taastuvenergia tootjaid, kes tarnib kasutajatele keskkonnasäästlikul moel toodetud elektrienergiat ning soodustab seeläbi taastuvenergia laialdasemat kasutamist laadimissüsteemis, eriti nendel perioodidel, mil noudlus on väiksem. Acciona hakkab muu hulgas pakkuma pohilisi laadimisega seotud tugiteenuseid nagu laadimispunktide asukohaotsing soiduki navigatsioonisüsteemi abil ning mobiiltelefonile teabe saatmine aku laetuse ja voimalike vahejuhtumite kohta.

 


Renault’-Nissani liit: juhtiva tootja kuvand

 

Renault’-Nissani liidust, kes on otsustanud teha nullemissiooniga soidukid koigile kättesaadavaks ning solminud üle maailma ligi 50 vastavasisulist kokkulepet, on kujunenud maailma juhtiv elektrisoidukite arendaja.

 

Hispaania mängib selles plaanis tähtsat rolli, sest nii Renault kui ka Nissan on selles riigis esindatud nii tootmisüksuste kui ka müügiesindustega. 2009. aasta oktoobris teatas Renault, et Valladolidi tehases antakse seeriatootmisse Twizy Z.E. Concept ideeautol pohinev mudel. Paar kuud hiljem allkirjastas liit Barcelona linnavalitsusega elektrisoidukite katsetamise lepingu. Samuti allkirjastati leping Andaluusia regionaalnoukoguga, mis näeb ette elektrisoidukite propageerimise programmi käivitamist. Märtsis 2010 solmiti sarnane kokkulepe ka Castilla y Leóni regionaalnoukoguga.


 
Elektrisoidukite tähtsus poolte strateegia seisukohast


Renault’-Nissani liit tähistas 2009. aastal oma 10. sünnipäeva. Aastal 2009 müüs grupp kokku üle kuue miljoni soiduki. Liidu eesmärgiks on kuuluda kvaliteedi, tehnoloogia ja rentaabluse poolest maailma kolme juhtiva autotootja hulka. Liit, kellel on autotööstuse vallas väga pikaajalised kogemused, viib läbi koostööprojekte paljude institutsioonide, valitsuste ja ettevotetega. Praeguseks on üle maailma allkirjastatud juba üle 50 lepingu, mille sisuks on elektrisoidukite arendamine ning massiline turuletoomine alates 2012. aastast.

 

Acciona on ülemaailmse haardega firma, mis tegutseb enam kui 30 riigis. Ettevote on üks juhtivaid infrastruktuuri-, energia- ja veeteenuste pakkujaid, kes lähtub koigis oma tegevustes jätkusuutlikkuse ja säästvuse pohimotetest. Acciona läheneb elektrisoidukite teemale hoopis uue nurga alt. Lisaks süsteemi SIRVE arendamisele on ettevote solminud elektrisoidukite propageerimiseks koostöölepingu tööstusministeeriumiga, osaleb ministeeriumi töögruppides ning on ka Hispaania elektrisoidukite foorumi FOREVE asutajaliige.

Galerii

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.