Pressiteade

Jaga

Renault’-Nissani liit solmis nullemissiooniga soidukeid puudutava leppe Massachusettsi osariigiga

Renault’-Nissani liit teatas, et Nissan solmis Bostonis Massachusettsi osariigiga lepingu propageerimaks regioonis nullemissiooniga liiklusvahendite kasutamist. Selleks hakatakse arendama elektrisoidukite laadimise vorgustikku ning strateegiaid, kuidas soodustada elektrisoidukite laialdasemat kasutamist. Leping, millest anti avalikkusele teada Nissani elektrisoiduki LEAF nn nullemissiooni ringsoidu järjekordse vahepeatuse ajal Bostoni teadusmuuseumis, sillutab teed 2010. aastal esitlusele tulevale Nissan LEAFile – autotööstuse esimesele seeriatootmisse joudvale nullemissiooniga 100% elektriautole.

„Renault’-Nissani liit on votnud eesmärgiks tousta nullemissiooniga liiklusvahendite turul ülemaailmseks turuliidriks,” lausus Nissan Ameerika president Carlos Tavares. „Nullemissiooniga liiklusvahendid on kliimamuutuste ja energiasoltumatusega seotud probleemide lahendamisel praktiliselt ainuvoimalik lahendus. Tunnustame Massachusettsi osariiki, kes on asunud kasvuhoonegaaside vähendamisel teistele eeskuju näitama. Meil on hea meel tutvustada Massachusettsi elanikele Nissan LEAFi – ainsat seeriatootmisse joudvat 100% elektrisoidukit, mis ei saasta keskkonda.”

 

Lepingu ühe osana töötavad Nissan ja Massachusetts välja plaani, kuidas arendada avaliku laadimise infrastruktuuri ja -vorgustikku, mis voimaldab laadida oma elektrisoidukit nii kodus kui ka töö juures. Partnerite omavahelises koostöös välja töötatud ühised pohimotted peaks muutma laadimise infrastruktuuri kasutuselevotu ladusamaks. Lisaks on Nissan andnud nousoleku varustada kogu osariiki elektrisoidukitega. Leping on üks osa osariigi laiemast plaanist soodustada elektrisoidukite tehnoloogia arengut ja kasutuselevottu. Massachusetts on votnud kasvuhoonegaaside vähendamise enda jaoks üheks pohiprioriteediks.

 

„Elektrisoidukite tehnoloogia on tähelepanuväärne voimalus vähendada kasvuhoonegaaside emissiooni ja tugevdada puhtale energiale tuginevat majandust,” lausus osariigi energia- ja keskkonnavolinik Ian Bowles. „Ootame päeva, mil elektrisoiduki laadimine on muutunud sama tavapäraseks rutiiniks nagu bensiinipaagi täitmine – voi veelgi lihtsamaks.”

 

Nissan on koos oma partneri Renault’ga ainus autotootja, kes on otsustanud anda elektrisoidukid seeriatootmisse ja teha need üle maailma laialdaselt kättesaadavaks. Viieukselist 100% elektri joul soitvat Nissan LEAFi pakutakse nii eratarbijatele kui ka autoparki pidavatele ettevotetele. Mudel jouab USA, Jaapani ja Euroopa turule 2010. aasta lopul.

 

Nissan on valinud nullemissiooniga liiklusvahendite propageerimiseks tervikliku lähenemisviisi, tehes turgude ja infrastruktuuri ettevalmistamise nimel koostööd riikide, omavalitsuste, kommunaalettevotete ja teiste partneritega. Nissanil on USAs juba üle kümne lepingupartneri, sealhulgas Tennessee ja Oregoni osariigid, Sonoma maakond, San Diego ja San Francisco Californias, Phoenix ja Tucson Arizonas, Washington D.C., Seattle, Progress Energy (Raleigh, N.C.) ja Reliant Energy (Houston). Nissan teeb koostööd ka ettevottega AeroVironment, et tarnida ja paigaldada kodudesse laadimispunkte – eesmärk on pakkuda ka Nissan LEAFiga sobituvat laadimiskomplekti.

 

Nissan LEAFi nn nullemissiooni ringsoiduga, mis läbib 24 linna ning joudis Massachusettsisse, demonstreerib Nissan elektrisoidukite ja akude tehnoloogiat ning tutvustab ettevotte eesmärke nullemissiooniga transpordivahendite vallas.

 

Nissan Pohja-Ameerikas
Nissan tegeleb Pohja-Ameerikas soidukite disainimise, projekteerimise, tarbijatele ja ettevotetele finantslahenduste pakkumise, müügi ja turunduse, jaotamise ja tootmisega. Nissani 2010. aasta rohelises programmis on seatud eesmärgiks keskkonna olukorra parandamine. Prioriteetideks on CO2 heitkoguste vähendamine, teiste saasteainete emissiooni vähendamine ning taaskasutuse tohustamine. Lisateavet Nissan LEAFi ja nullemissiooniga liiklusvahendite kohta leiate veebilehelt www.nissanusa.com/leaf-electric-car.

 


Renault’-Nissani liit
Renault’-Nissani liit on alustanud nullemissiooniga soidukite kasutuselevottu propageerivate projektidega Kanagawa prefektuuris ja Yokohamas Jaapanis ning samuti Mehhikos, Iisraelis, Taanis, Portugalis, Monacos, Suurbritannias, Prantsusmaal, Šveitsis, Iirimaal, Hiinas ja Hongkongis. Liidu eesmärgiks on kuuluda kvaliteedi, tehnoloogia ja rentaabluse poolest maailma kolme juhtiva autotootja hulka. 1999. aastal loodud Renault’-Nissani liit müüs 2008. aastal 6 090 304 soidukit.

 

Lisainfo:
Brit Vister
Kommunikatsioonibüroo Hamburg & Partnerid
Mob. +372 50 59 971
E-post: brit.vister@hamburg.ee

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.