Pressiteade

Jaga

Renault’-Nissani liit solmis nullemissiooniga liiklusvahendite kasutuselevotuks partnerlusleppe Christchurchi linnavolikoguga

Renault’-Nissani liit (edaspidi lihtsalt liit) ja Uus-Meremaal, Aucklandis asuv Christchurchi linnavolikogu solmisid partnerlusleppe, et otsida voimalusi nullemissiooniga liiklusvahendite kasutuselevotuks Christchurchi linnas.

Pooled allkirjastasid vastastikuse moistmise memorandumi, mille kohaselt koostatakse Christchurchi linnavolikogu, elektrienergia ettevotete, Nissani ja teiste huvitatud osapoolte esindajatest töögrupp, kelle ülesandeks saab otsida uusi koostöövoimalusi, kuidas nullemissiooniga soidukid Christchurchi linnas edukalt kasutusele votta ja neid propageerida.

 

„Oleme uhked, et meil on koostöös Nissaniga voimalik uurida elektrisoidukite kasutuselevotu voimalusi Uus-Meremaal,” lausus linnapea Bob Parker. „Plaan, mis on üks osa Christchurchi linnavolikogu energiastrateegiast, toetab mitmeid teisi ettevotmisi, mille ühiseks eesmärgiks on tagada linna jätkusuutlik tulevik. Meil on hea meel uurida ja toetada elektrisoidukite tehnoloogia häid külgi ja kindlustada seeläbi Christchurchile jätkusuutlikkus.”

 

„Nissanil on suur au olla selle vastastikuse moistmise memorandumi allkirjastamisel Christchurchi linnavolikogu partner,” lausus Uus-Meremaa Nissani tegevdirektor John Manley. „Nullemissiooniga liiklusvahendite tehnoloogia on saanud reaalsuseks ning meie oleme koos linnavolikoguga valmis aktiivselt otsima voimalusi, kuidas seda Christchurchi turule tuua.”

 

„Meie ettevote on maailmas juhtiv aku toitel töötavate pereauto moodus elektrisoidukite projekteerija ja tootja. Meie eesmärk on tuua elektrisoidukid aastaks 2012 ka Uus-Meremaa turule. Christchurchi linnavolikoguga strateegilise vastastikuse moistmise memorandumi allkirjastamine voimaldab plaani kiiremini ellu viia,” jätkas Manley. „Nissan tunnistab säästva arengu tähtsust ning CO2 emissiooni piiramise rolli selles. Oleme valmis selles osas kohalike organisatsioonidega igakülgset koostööd tegema.”

 

Liit on solminud partnerlussuhte elektrisoidukite laialdasemaks kasutuselevotuks enam kui 40 valitsuse, linna ja muu organisatsiooniga üle maailma, sealhulgas Jaapanis, USAs, Euroopas, Aasias ja Austraalias.

 

Aastal 1999 loodud Renault’-Nissani liit müüs 2009. aastal 6 085 058 soidukit. Liidu eesmärgiks on kuuluda kvaliteedi, tehnoloogia ja rentaabluse poolest maailma kolme juhtiva autotootja hulka.

 

Lisainfo

Nissan New Zealand Limited
Peter Merrie
+649 269 0332
http://press.nissan-global.com/EN/
http://www.nissan-zeroemission.com/

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.