Pressiteade

Jaga

Renault’-Nissani liit avas Indias autotehase

Renault’-Nissani liit avas 17. märtsil esimese ühiselt rajatud autotehase Indias. 45 miljardit ruupiat (11,3 miljardit krooni) maksma läinud tehase aastane suurim tootmisvoimsus on kuni 400 000 soidukit. Tehas annab esialgu tööd 1500 töölisele ja alustab tootmist käesoleva aasta mais. Koos kuue Chennais asuva tarnijaga loob liit piirkonda ligikaudu 6000 uut töökohta.

„Meie Chennai tehas on Renault’-Nissani liidu jaoks Indias oluline teetähis,” ütles liidu juhatuse esimees ja tegevjuht Carlos Ghosn. „Uue Micraga algab meie toodete müük Indias ning seda toetab kohapeal paiknev tootmistehas, mis voib toota nii Renault’ kui ka Nissani mudeleid.”

Esimene tehases toodetav soiduk on uus Nissan Micra, mis on ka esimene uuel V-platvormil loodud soiduk. Peamiselt India turule ette nähtu Micrat eksporditakse lisaks ka enam kui sajasse Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika riiki. 2011. aastal alustatakse tehases India turule moeldud mudelite Renault Koleos ja Fluence toomist.

Uus tehas hakkab tööle vastavuses liidu rahvusvaheliste tootmis- ja kvaliteedistandarditega. Selle tootmise juhtimissüsteem pohineb molema ettevotte vastastikkusel teabevahetusel ja parimatel kogemustel. Uus tootmisprotsess voimaldab tehases samal tootmisliinil toota korraga nii Renault’ kui ka Nissani soidukeid.

Renault Nissan Automotive India Private Limited peadirektor ja tootmisdirektor Akira Sakurai ütles: „Iga uue tehase avamine on tähelepanuväärne saavutus, kuid selle Chennai tehase rajamise kiirus ja kvaliteet on olnud erakordsed.”

„Ma tahan tunnustada Tamil Nadu osariigi toetust ja meie töötajaid, kes olid abiks selle tehase valmimisel ning aitavad viia meie tooteid edukalt kodumaisele ja rahvusvahelisele turule”, jätkas Sakurai.

Chennais asuvad juba Renault’-Nissani tehnoloogia- ja kaubanduskeskus India Private Ltd (RNTBCI), mis toetab molema osaniku rahvusvahelist tegevust uurimis- ja arendustegevuse pohivaldkondades, moodsat projekteerimist, tootearendust, soidukite digitaalset arendust, teabesüsteemide arendust ning kohalikku ja rahvusvahelist varuosade tarnet.

Renault’-Nissani liit avalikustas oma uue tehase Indiasse Chennaisse ehitamise plaani 2008. aasta 22. veebruaril, kui allkirjastas Tamil Nadu valitsusega vastastikuse koostöö memorandumi. Ametlik nurgakivi panemise tseremoonia toimus 6. juunil 2008.

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.