Pressiteade

Jaga

Sula – märg ja ohtlik

Hoolimata sellest, et talv hakkab läbi saama ja teeolud peaks paranema, peaksid autojuhid teel olles eriti ettevaatlikud olema.

Kevadise sulaga kaasneb teedele ja tänavatele ohtrasti vett. Selliste tingimuste korral on oht vesiliu tekkeks – olukord, kus auto ratta ja tee vahele sattunud vee tottu ratta kontakt teega kaob.

 

Vesi kujutab ka märkimisväärset ohtu teisel pohjusel. See varjab edukalt mitte ainult väikesi ebatasasusi teel, vaid ka suuri ja ohtlike auke, mille arv kasvab talvekülmade möödumisel pidevalt. Hullematel juhtudel voib veega kaetud auku soites lohkuda auto ratta ja muuta sellega auto liikumisvoimetuks. “Parim oleks soita lompidest mööda, vältides äkilisi manöövreid ja järgides samal ajal koiki peamiseid ohutusreegleid. Eelkoige ei tohiks kalduda korvalrajale, kus teised soidukid voivad samal ajal liikuda,” hoiatab Renault’ liiluskooli direktor. “Kui mingil pohjusel ei ole voimalik lombist mööda soita, tuleks see läbida aeglaselt ja väga ettevaatlikult.”

 

Sula ajal on eriti ohtlik soita kovakatteta teel, näiteks metsateel. Seda seetottu, et veest läbiimbunud maapinnal voib auto mutta kinni jääda voi sattuda ohtlikku libisemisesse. “Soites mudasel teel tuleks liikuda aeglaselt ja vältida järske kiirendamisi. Roolimisliigutused peaksid olema pehmed ja ühtlased,” annavad Renault’ liikluskooli opetajad nou. “Sellistes tingimustes on parim mitte peatuda. Samas, kui tuleb peatuda ja uuesti liikuma hakates hakkavad rattad libisema, tuleks esimese asjana vahetada käik korgemaks.”

 

Autojuhid ei tohiks ühtlasi ka unustada, et sellisel aastaajal voivad ilmastikutingimused kiiresti ja ootamatult muutuda. Seetottu on vajalik suurendatud tähelepanu ja hoolsus autosoidul, eriti just aastaaegade vaheldumise ajal. “Klaasipesuvedeliku lisamine ja esitulede, peeglite ning akende puhastamine mojutavad otseselt nähtavuse paranemist, lisades soitmisel mugavust ja ohutust” ütlevad opetajad lopetuseks.

Galerii

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.