Pressiteade

Jaga

Hoidu haigena autorooli istumast

Auto juhtimine tugeva külmetusega voib olla sama ohtlik kui joobes juhtimine. Haige juht voib vajada tervelt 10% enam reageerimisaega kui terve inimene.*

See reageerimiseks vajalik lisaaeg voib väljenduda näiteks hilisemas pidurdamises – kiirusel 90 km/h alustab haige juht pidurdamist 2 meetrit hiljem kui terve juht.* “Lühim voimalik reaktsiooniaeg on autosoidul ülioluline tagamaks juhi ja kaassoitjate, samuti ka teiste liiklejate turvalisust,” ütleb Renault’ liikluskooli direktor. “Vähenenud keskendumisvoime kahandab oluliselt voimet kontrollida autot ja manööverdada isegi lühikeste ja näiliselt ohutute vahemaade läbimisel.”

Praegune talvine aeg soosib külmetushaiguste levikut. Norkus, korgenenud kehatemperatuur ja haiguse poolt pohjustatud üleüldine halb enesetunne voivad oluliselt vähendada juhi tajumisvoimet. Haigena voime me lisaks olla ärritunud ja see voib veelgi kaasa aidata närvilisele ja ohtlikule käitumisele roolis.

Toeliselt ohtlik voib juhi jaoks olla ka aevastamine, sest aevastamise korral on loomulikuks reaktsiooniks silmade sulgemine. Autojuht, kes aevastab soidukiirusel 80 km/h, läbib tervelt 45 meetrit suletud silmadega!**

Renault’ liikluskooli opetajad soovitavad külmetunud autojuhtidel olla soidu ajal eriliselt ettevaatlikud. “On äärmiselt soovitatav soita tavalisest aeglasemalt ja vältida järske manöövreid. Ohutu juht on valvas juht, kes on maksimaalselt keskendunud auto juhtimisele,” kinnitavad nad.

Allikad:
*
www.telegraph.co.uk
**www.bbc.co.uk/ Lloyds TSB Insurance

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.