Pressiteade

Jaga

Renault Carminat TomTom® navigatsioonisüsteem areneb, tutvuge uuendustega...

Renault on viinud sel aastal oma integreeritud navigatsioonisüsteemi juures sisse terve rea uuendusi. Süsteem maksab vähem kui 500 eurot ning seda saab valida praktiliselt koigi mudelite varustusse.

• Tänu IQ Routes™ tehnoloogiale ja miljonitelt soidukijuhtidelt saadud tagasisidele saavad juhid nüüdsest valida soiduks punktist A punkti B koige otstarbekohasema marsruudi, sest uus Renault Carminat TomTom® arvestab teekonna arvutamisel ka reaalset liikluskiirust ja kellaaega.

• Tänu uuele soiduraja juhiste funktsioonile (Advanced Lane Guidance) kuvab süsteem nüüdsest üksikasjalikku teavet ka soiduradade kohta ning pakub ristmikest ja tee kohal olevatest tähistest (vertikaalsed sildid) täpset, realistlikku ja panoraamilist pilti.
Nüüd 2010. aastal, pärast Clio ja Mégane’i XV de France’i piiratud seeria (Prantsusmaal) ning Renault Kangoo TomTom® Editioni piiratud seeria hiljutist turule toomist saab uuenenud navigatsioonisüsteeme valida koigi Renault’ soidukite, sealhulgas Kangoo, Traficu ja Masteri kaubikute varustusse (ainsateks eranditeks on Twingo ja Modus). Renault pakub oma klientidele uusimal tehnoloogial pohinevaid ohutuid ja funktsionaalseid navigatsioonisüsteeme taskukohase hinnaga. Süsteemi eelmiste versioonide omanikud loikavad samuti uutest arengutest kasu, sest saavad leheküljel www.renault-multimedia.com leiduva rakenduse Renault TomTom HOME™ abil oma tarkvara holpsasti uuendada.

Carminat TomTom® uueneb 2010. aastast:

Uus integreeritud navigatsioonisüsteem, mis maksab vähem kui 8000 krooni ning mis on voetud alates 2009. aasta algusest järk-järgult peaaegu koigi Renault’ soidukite varustusse, ei peta vähimalgi määral ootusi. Euroopa suurima kaasaskantavate navigatsioonisüsteemide eksperdi kogemustel pohinevat toodet on tänu SD-kaardile ja veebilehel www.renault-multimedia.com asuvale rakendusele kerge uuendada – koik süsteemi praeguse versiooni kasutajad saavad uuendada oma süsteemi uute, alates 2010. aastast pakutavate funktsioonidega.

• Mis muutus:
- IQ Routes™: arvestab parima marsruudi arvutamisel reaalset liiklusteavet. Süsteem pakub punktist A punkti B koige nutikamat teekonda, aidates sel moel mitte ainult aega, vaid ka raha ja kütust säästa. Arvutused pohinevad konkreetse nädalapäeva ja kellaaja liiklusvoo statistilistel andmetel.
- Soiduraja juhised (Advanced Lane Guidance): pakub ristmikest realistlikku panoraamilist pilti ning annab selgeid juhiseid selle kohta, millist soidurada valida.
- Kaardifunktsioon Map Share®: pakub koigile kasutajatele tasuta pisiuuendusi ja täiendusi. Tänu teistelt TomTomi kasutajatelt saadavale teabele pakub süsteem iga päev tuhandeid ajakohaseid uuendusi teedesüsteemide, kiiruspiirangute ning ajutiste ja/voi kohalike liikluspiirangute kohta.
- Uus 4Go SD-kaart: voimaldab laadida alla laiendatud Euroopa kaardi, mis holmab ka Kreekat ja Venemaad, jättes samas piisavalt ruumi mitmesuguste isiklike andmete salvestamiseks.

• Mis on paranenud:
- uued menüüd, kiirem ligipääs funktsioonidele (pikad nupuvajutused);
- kiiruskaamerate asukohti kuvatakse jooksvalt, tegeliku soidusuuna pohjal;
- kellaaega ja välisohu temperatuuri kuvatakse isegi siis, kui süsteem on välja lülitatud;
- uued ikoonid ja käivitusekraanid;
- terve rida uusi kaarte – Ladina-Ameerika riigid, Louna-Aafrika, Austraalia ja Uus-Meremaa. Peatselt katavad kaardid koiki riike, kus Renault’ soidukeid müüakse.

• Carminat TomTom®: taskukohane ja ajakohastatud navigatsioonisüsteem:
- kasutajasobralik süsteem on kohe pärast soiduki käivitamist töövalmis,
- väga konkurentsivoimeline hind (standardvarustus voi lisavarustusena alla 8000 krooni),
- kergem lugeda, suur 5,8-tolline (14,73 cm) armatuurlauda sisse ehitatud värviekraan, 3D linnulennuline vaade voi 2D teedekaardi vaade, manuaalne voi automaatne suum,
- usaldusväärne navigatsioonisüsteem reaalajas RDS/TMC liiklusteabega, alternatiivsete teekondade arvutamine liikluse statistilise analüüsi pohjal, teave kiiruspiirangute kohta, suur hulk huvipunkte ja kohandatavaid funktsioone.

Molema parimad omadused:

Integreeritud navigatsioonisüsteem Carminat TomTom® – Renault’ ja TomTomi unikaalse koostöö vili, mis maksab alla 8000 krooni – jouab 2010. aasta jooksul koigi Renault’ mudelite standard- voi lisavarustusse, välja arvatud Twingo ja Modus, mille puhul saab kasutada kaasaskantavaid sat-navi süsteeme. Süsteem on kasutusvalmis kohe pärast soiduki käivitamist, seda on lihtne kasutada ja uuendada ning see vastab ühtmoodi hästi nii tavaliste soidukijuhtide kui ka autoparki pidavate ettevotete vajadustele. Ülimalt tohus marsruudi planeerimine, ohutus ja teekonna optimeerimise voimalus muudavad süsteemi äriklientide jaoks eriti ahvatlevaks.

Carminat TomTom® on nüüd varustatud IQ Routes™ funktsiooni ja soiduraja juhiste (Advance Line Guidance) funktsiooniga. Süsteem on pärinud varasematelt versioonidelt suure 5,8-tollise ekraani, „linnulennulise” vaate funktsiooni, praktilised juhtseadised (juhthoob voi kaugjuhtimispult), täpsed ja üksikasjalikud kaardid (realistlikud pildid ristmikest, soiduraja juhised, teave soiduki enda anduritelt), usaldusväärse navigatsioonifunktsiooni (liiklustingimuste ja liiklusteabe järgi kohandatav; alternatiivsete teekondade arvutamine teistelt soidukijuhtidelt saadud teabe ja sellest tuletatud statistiliste näitajate pohjal), kiiruspiirangute, ajutiste liikluspiirangute ja kiiruskaamerate asukohtade kuvamise funktsiooni (pohineb nüüdsest tegelikul soidusuunal ning soltub riigist) ning suure hulga huvipunkte ja kohandatavaid funktsioone. SD-kaart, mis mahutab 4 GB, muudab Carminat TomTom®’i praegust versiooni kasutavate soidukijuhtide jaoks süsteemi uuendamise väga lihtsaks – uuendused saab arvuti abil internetist alla laadida. Lisaks sellele saab alla laadida uusimaid navigatsiooniandmeid ja teavet teistelt kasutajatelt. Erinevad kohandamisvoimalused pakuvad voimalusi süsteemi tohustamiseks ja täpselt vajadustele vastavaks muutmiseks.

Integreeritud süsteemide eelised:
- tugevad ja vastupidavad, oma olemuselt vargakindlad,
- praktilised, holpsasti loetavad ja ohutud,
- kvaliteetne GPS-signaalide vastuvott (spetsiaalne antenn, mis votab koos raadioantenniga vastu RDS/TMC liiklusteavet),
- täpne (tänu soiduki enda anduritelt saadavale teabele töötab süsteem ka tunnelites ja maa-alustes parklates),
- heli ja häälefunktsioonide edastamine soiduki enda helisüsteemi kaudu,
- soidukitootja garantii.

Kaasaskantavate süsteemide eelised:
- konkurentsivoimeline hind,
- uuendatavad kaardiandmed ja püsivalt paigaldatud kiiruskaamerate asukohad (soltuvalt riigist),
- kohandatavad (huvipunktid, hääl, soiduk, ikoonid, teekonna ettevalmistus jne),
- arvutisse salvestatavad personaalsed andmed,
- kasutatav koos internetifunktsioonidega (Renault TomTom® HOME™ ja Map Share®),
- teavet saab TomTom®’i kogukonnaga jagada,
- üldine teave aadressil www.renault-multimedia.com.

Renault Carminat TomTom®: väärtuslik abivahend autoparke pidavatele ettevotetele

Tänu tipptasemel funktsioonidele, mille hulka kuulub voimalus sisestada ise huvipunkte, pakub Carminat TomTom® autoparki pidavatele ettevotetele ideaalset voimalust teekondi optimeerida. Näiteks, kui kasutada süsteemi koos olemasoleva tarnemarsruudi planeerimise tarkvaraga, on voimalik säästa soidukuludelt ja reageerida tohusalt liikluses toimuvatele muudatustele ning ühtlasi muutub teekond turvalisemaks.

Sääst/tootlikkus: teekonna optimeerimine (soiduaeg, distants, liiklusvoog).
- 16% säästu tänu tarbetult läbitud vahemaade ja sihtpunktiga seotud vigade vähenemisele*.
- 18% ajasäästu tundmatutel marsruutidel*.
- Korgem järelturuväärtus.

Maanteeohutus:
- Tohusa, realistliku ja mugava navigatsiooniliidese kasutamine vähendab avariide arvu 12% vorra*.
- Juht saab keskenduda teele.

Keskkond:
- Soit muutub sujuvamaks ja vähem närviliseks.
- Vabam ja sujuvam liiklus vähendab kütusekulu ja saasteainete heitkoguseid.

* 2007. aasta TNO uuring (Hollandi rakenduslike teadusuuringute organisatsioon).

Carminat – olulised aastaarvud:

Renault käivitas juba 1982. aastal spetsiaalse uurimisprogrammi Atlas ning on olnud juba üle 25 aasta üks eesrindlikumaid soidukitele moeldud taskukohaste navigatsioonisüsteemide arendajaid. Esimesed katsetused Renault Safrane’i varustusse kuulunud süsteemiga Carminat ulatuvad aastasse 1994. Aasta hiljem sai Renault’st esimene autotootja, kes vottis kasutusele täisintegreeritud sat-navi süsteemi. Sellest ajast alates on turule toodud terve rida uusi Carminat’ süsteeme, mis pakuvad üha uusi tänapäevaseid funktsioone ja aitavad soidukijuhi elu üha turvalisemaks muuta.

1994: süsteemi Carminat esimesed katsetused Renault’ mudeliga Safrane.
1998: turule toodi integreeritud soltumatu Carminat’ navigatsioonisüsteemiga varustatud Renault Laguna (staatilised kaardid, suur värviekraan).
2000: Carminat Navigation et Infotrafic tähistas sammu reaalajas juhiste suunas, sest raadio kaudu edastati juhile uusimat liiklusteavet. Ühtlasi pakkus süsteem juhile alternatiivseid teekondi. Uus süsteem kuulus Renault’ tippmudelite standardvarustusse, teistele mudelitele sai seda valida lisavarustusena.
 2002: dünaamiline, optimeeritud navigatsioon, teekonna kestuse ümberarvutamine soltuvalt viivitustest jne.
 2005: Renault toi turule Carminat’ navigatsiooni- ja sidesüsteemi, mis pakkus liiklusteavet, Bluetooth®-funktsiooni telefoni ühendamiseks ja helifunktsioone.
 2009: turule jouab Carminat TomTom®, esimene integreeritud navigatsioonisüsteem, mida saab interneti kaudu uuendada ning mis maksab vähem kui 8000 krooni. Taskukohane Carminat TomTom® süsteem jouab järk-järgult Clio, Mégane’i, Scénicu, Grand Scénicu ja Laguna varustusse.
 2010: Renault’ omanikeni jouavad TomTom®'i uusimad navigatsioonifunktsioonid. Lisanduvad sellised funktsioonid nagu IQ Routes™, Map Share® ja Advanced Lane Guidance. Kaardid katavad nüüd 33 Euroopa riiki ja rohkem kui 50 riiki üle maailma. Autoparki pidavatele ettevotetele moeldes lisatakse terve rida „ärifunktsioone”. Ülimalt tohus marsruudi planeerimine, ohutus ja teekonna optimeerimise voimalus muudavad süsteemi äriklientide jaoks eriti ahvatlevaks.
 
Carminat TomTom® – esimene integreeritud, uuendatav navigatsioonisüsteem vähem kui 8000 krooni eest

• Integreeritud navigatsioonisüsteem on töötatud välja koostöös TomTomiga.
Carminat TomTom® ühendab Renault’ (soidukite navigatsioonisüsteemide teerajaja Carminat looja) oskusteabe kaasaskantavate navigatsioonisüsteemide juhtiva valmistaja kogemustega. Renault, kes on olnud juba üle 25 aasta maailma üks juhtivaid integreeritud navigatsioonisüsteemide arendajaid, on suutnud jälle millegi uuega üllatada – turule on joudnud tipptasemel integreeritud navigatsioonisüsteem, mis maksab alla 8000 krooni. Toode on sündinud koostöös TomTom®-iga, kes on Euroopa juhtiv personaalsete navigatsioonisüsteemide valmistaja. TomTom®-i hindamatud kogemused kaasaskantavate navigatsioonisüsteemide ja vastavate tugiteenuste vallas on voimaldanud luua toote, mis vastab koigile soidukite standardvarustusele esitatavatele noudmistele ja rahuldab suurepäraselt klientide vajadusi. Renault’ uusim Carminat TomTom® GPS on tipptasemel süsteem, mis naudib suurt müügiedu.

• Suur 5,8-tolline värviekraan sisseehitatud juhtseadistega.
Integreeritud süsteemid on lisaks vargakindlusele avarii korral palju ohutumad. Suur 5,8-tollise (14,73 cm) diagonaaliga värviekraan on holpsasti loetav. Et juht ei peaks pilku teelt kauaks korvale pöörama, on ekraan paigutatud armatuurlaual suhteliselt korgele. 2D kuva ja 3D linnulennulise kuva voimalus (koos automaatse suumiga voi ilma) muudab marsruudi jälgimise väga lihtsaks.

'Ekraan täidab ühtlasi ka multimeedia ekraani funktsiooni – sellele kuvatakse automaatselt raadiojaamadega seotud andmeid ja teavet ning Bluetooth®-funktsiooni kasutades ka telefoni aadressiraamatuid ja Plug & Play funktsiooni kasutades ka MP3-mängija muusikaloendeid (albumid ja lood). Nüüdsest on kellaaeg ja välisohu temperatuur ekraanile kuvatud ka ajal, mil süsteem on välja lülitatud.

Hääljuhiseid edastatakse soiduki enda kolarite kaudu, mille helivaljust saab kontrollida roolile paigutatud juhtnuppudega.

Carminat TomTom®-i juurde kuulub kaugjuhtimispult (voi juhthoob, olenevalt soidukist), mis muudab süsteemi kasutamise kiireks ja lihtsaks ning voimaldab süsteemi ka teistel reisijatel kasutada.

• Vastab Renault’ noudmistele
Renault soovis tugevat ja töökindlat süsteemi, mis peaks vastu sama kaua, kui soiduk ise ning mis taluks:
- äärmuslikku kuuma ja külma,
- soolaudu,
- vibratsiooni,
- lööke,
- elektromagnetvälju.

Et Carminat TomTom® vastaks täielikult soidukite standardvarustusele esitatavatele nouetele, on 70% selle komponentidest spetsiaalselt välja töötatud. Et Carminat TomTom® moodustab soiduki lahutamatu osa, kehtib seadmele Renault’ soiduki garantii.

• Tipptasemel navigatsioonifunktsioonid
Katusele paigaldatud välisantenn kindlustab GPS-signaali usaldusväärse vastuvotu. Ülitäpne güroskoop ja ABS-piduritega ühendatud kiirusandur tagavad navigatsiooni usaldusväärsuse isegi olukordades, kus GPS-signaal ajutiselt kaob (näiteks tunnelis). Süsteemi töökindlust ja tohusust aitavad kindlustada järgmised funktsioonid:
- täpsed uuendatavad kaardid: Carminat TomTom® katab enam kui 50 riiki, sealhulgas Lääne- ja Ida-Euroopat, Skandinaaviat, Türgit ja Louna-Aafrikat;
- preventiivne navigatsioon: jooksev teave püsivalt paigaldatud kiiruskaamerate kohta (soltuvalt riigist), kiiruspiirangute teave, hoiatused ohutsoonide (koolid jms) kohta;
- reaalajas liiklusteave (ummikud, avariid jne) koos alternatiivsete soovitustega;
- teekonna planeerimine koos kasutaja valitud huvipunktidega (66 kohandatavat kategooriat);
- süsteemi välisantenn ja soiduki enda anduritelt saadav teave tagavad navigatsiooni täpsuse ja usaldusväärsuse igas olukorras;
- ühildub teiste Renault’ multimeediasüsteemidega alates 2009. aastast (heli, ühenduvus): helisüsteemid Classic ja Arkamys®, Plug & Music, Bluetooth®, telefon, heli voogedastus jne.

• Carminat TomTom® on tänu internetiteenustele uuendatav ja kohandatav
Carminat TomTom®-i on lihtne kasutada ja uuendada. Kaardid ja isiklikud andmed saab salvestada 2–4 GB mälumahuga SD-kaardile. Kaart voimaldab pääseda internetiga ühendatud arvuti kaudu ligi suurele hulgale veebipohistele teenustele, mis voimaldavad:
- laadida alla navigatsioonisüsteemi tasuta voi tasulisi uuendusi, nagu näiteks kaardid, kiiruskaamerate asukohad, huvipunktid, teatavate funktsioonide kohandused (hääl, 3D soiduki ikoon, värvid jne);
- tellida interneti kaudu laiendatud Euroopa voi teiste riikide kaarte (osta saab ka 2 GB ja 4 GB mälumahuga SD-kaarte);
- jagada ja korrigeerida koos teiste kasutajatega Map Share® funktsiooni abil kaardiinfot ja salvestada andmed arvutisse;
- planeerida reisi Google Search® rakenduse abil;
- hankida e-juhiseid, opetusi jne.
Neile soidukiomanikele, kelle arvutil ei ole SD-kaardi pesa, pakub Renault koguni SD-kaardi lugejat. Monedes riikides pakutakse koos uuendustega näiteks ka juhiseid ja abi. Veebipohised teenused leiate veebilehelt www.renault-multimedia.com, Renault’ erinevatelt riigisisestelt lehekülgedelt (www.renault.(riik)) voi kasutades SD-kaardile salvestatud tarkvara Renault TomTom Home®.

• Kiirelt laienev turg
Navigatsioonisüsteemid on klientide poolt koige sagedamini noutavaks varustuseks, olenemata soidukiklassist. Hind on sellel turul, mille maht kasvab järjekindlalt 20% vorra aastas, endiselt üks koige määravamaid parameetreid.
Aastal 2009 müüdi Euroopas üle 30 miljoni sat-navi süsteemi:
- 10% müüdi otse autotootjate poolt (peamiselt integreeritud süsteemid),
- 80% olid kaasaskantavad navigatsioonisüsteemid,
- 10% olid mobiiltelefonitele voi pihuarvutitele moeldud süsteemid.

2009. aasta lopus oli Carminat TomTom® saadaval peaaegu 50 riigis ning seda sai valida Clio, Mégane’i, Scénicu ja Laguna varustusse.

2010. aasta algul hakatakse Carminat TomTomi pakkuma ka Renault’ kaubikutele: alguses Kangoo väikekaubikule ning seejärel ka Traficule ja Masterile. Navigatsioonisüsteemi pakutavad teenused voimaldavad äriklientidel säästa nii aega kui ka kütust. Carminat TomTom® ühildub uute heli- ja multimeediasüsteemidega ning jouab peatselt koigi Renault’ mudelite varustusse (välja arvatud Twingo ja Modus, millele pakutakse kaasaskantavat süsteemi).

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.