Pressiteade

Jaga

Andaluusia autonoomse piirkonna valitsus allkirjastas Renault’-Nissani liiduga kokkuleppe elektrisoidukite edendamiseks selles piirkonnas

Andaluusia autonoomse piirkonna valitsuse arengu-, teadus- ja majandusminister Martín Soler ning Renault’ Hispaania president ja peadirektor Jean Pierre Laurent allkirjastasid täna kavatsuste kokkuleppe, mille eesmärgiks on elektrisoidukite arengu edendamine Andaluusias.

Kaks organisatsiooni arendavad üheskoos elektrisoidukite kasutamise edendamise tegevuskava vastavalt Andaluusia jätkusuutlikule energiakavale PASENER 2007–2013 ja Renault’-Nissani liidu heitmevaba liikluse arengukavale.

Andaluusia tehnoloogiapark (PTA) valiti kokkuleppe solmimise taustaks eeldusel, et just seal hakatakse korraldama mitmesuguseid elektrisoidukite katseid, et määratleda selle uudse liiklusviisi arenguga kaasnevaid laiaulatuslikke energia, laadimisjaamade ja akude kasutusajaga seonduvaid vajadusi.

Lisaks on Málaga linnal juhtiv osa elektriautode soidu- ja kasutuskatsete programmis „Smartcity”, mida toetab arengu-, teadus- ja majandusministeerium ning nüüd Renault’-Nissani liidu koostööleppe raames ka Renault.

Peale selle on kokkuleppes kirjeldatud ka mitmeid erinevatel teemadel pohinevaid projekte:

• voimalike ettevotete ja linnavalitsuste määratlemine, kes soovivad kavaga ühineda heitmevaba soidukipargi arendamise ja tegevuspiirkonna keskkonnahoiu edendamise nimel;

• kasutajate teavitamine, et see uudne liiklemisviis saaks neile omasemaks ja arusaadavamaks;

• elektrisoidukite hooldusele keskendunud töötajate koolitused;

• Andaluusia asutuste pakutavate eri tüüpi toetustest teavitamine.

See on teine Renault’-Nissani liidu elektrisoidukite kasutuselevotu arendamise koostöölepe Hispaanias, millele eelnes liidu ja Barcelona linnavalitsuse kavatsuste ühisavaldus soidukipargi kasutuselevotuks ja linna vähemalt 200 tankimisjaama rajamiseks.

Renault Hispaanias

Renault’ grupil on Hispaanias hästi väljaarendatud tootmis- ja turustusvork, mis koosneb neljast tehasest ning holvab 10,9% turust. 2009. aastal olid Renault ja Mégane molemad müügituru tipus. Lisaks Renault tehastele 2011.–2013. aastaks määratud kahele uuele mudelile ja ühele mootorile algab Hispaanias Twizy Z. E. ideeautol pohineva esimese elektrisoiduki suuremahuline tootmine.

Renault Andaluusia käigukastide tehases valmib 30% kogu Renault’ grupi toodangust ja seal töötab 1100 inimest. 2009. aastal toodeti seal 755 370 käigukasti, millest 70% eksporditi.

Renault’-Nissani liit

1999. aastal moodustatud Renault’-Nissani liit müüs 2008. aastal 6 090 304 soidukit. Liidu eesmärgiks on jouda kvaliteedi, tehnoloogia ja tulukuse osas maailma kolme parima autotootja hulka. 2009. aastal oma kümnendat aastapäeva tähistanud Renault’-Nissani liit juhib ettevotete ja valitsuste vahelist koostööd ning on kogu maailmas koos oma osanikega allkirjastanud üle 40 koostööleppe oma esimese elektrisoiduki esitluseks 2010. aastal ja täieliku elektrisoidukite valiku müügiletulekuks 2012. aastal.

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.