Pressiteade

Jaga

Renault katsetab taastuvenergial töötavaid laadimispunkte elektriautode akude laadimiseks

Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy juuresolekul allkirjastasid Renault, EDF, GBH (Groupe Bernard Hayot), Total Réunion, GE Money ja GERRI agentuur ühiste kavatsuste protokolli 50 eksperimentaalse elektrisoiduki ja peamiselt taastuvenergial pohinevate akude laadimisjaamade katsetamiseks Prantsusmaale kuuluveal Reunioni saarel India ookeanis.

Eelmisel nädalal Reunionil Nicolas Sarkozy patronaaži all kuue ülalnimetatud partneri poolt allkirjastatud ühiste kavatsuste protokoll näitab osaliste pühendumist projektile „Elektrisoiduk tehnoloogilisele Reunionile“ (Electric Vehicle for a Technological Reunion – VERT), mis on Grenelle keskkonnafoorumi „Edukas innovatsioon“ üheks osaks.

Allkirjastatud dokument paneb paika eksperimendi pohimotted, millega testitakse elektrisoidukeid ja nende laadimiseks kasutatavaid taastuvenergial töötavaid laadimispunkte.
 
VERT-programmi eesmärgiks on testida erineva suuruse ja metoodikaga (normaal- ja kiir-) laadimise infrastruktuuride rakendamist tagamaks liikumisvajaduse rahuldamine geograafiliselt piiratud territooriumil. 

VERT annab samuti voimaluse testida konkreetseid elektrilisi liikumisvahendeid ettevotete voi valitsuste autoparkide tarbeks, samuti eraisikute tarbeks.

Projektist saadavaid teadmisi saaks rakendada sarnaste elektrisüsteemidega riikides voi regioonides.


LISA

Partnerid VERT-programmis

Renault 
118 riigis esindatud Renault grupp disainib, arendab, toodab ja müüb soiduautosid ja kergeid tarbesoidukeid Renault, Dacia ja Renault Samsung Motors brandide all.

Votmaks vastu autotööstusel ees seisvaid keskkonna-alaseid ja majanduslikke väljakutseid, täiustab Renault olemasolevaid tehnoloogiaid CO2 osas tohusamate uue polvkonna mootoritega ja rakendab murrangulist “saastevaba” programmi. Renault toob 2011. aastal turule kolme mudeliga saastevaba mudelivaliku, millele lisandub neljas mudel aastal 2012. Koos oma partneri Nissaniga sihib Renault maailmas juhtpositsiooni saastevabade soidukite masstootmisel.

GBH
Kariibi mere West Indies saartel baseeruv GBH on tegutsenud Reunionil enam kui 25 aastat ja saab sealt 40% oma tuludest. Ettevote tegutseb järgmistel aladel: autode levitamine, pollumajanduslik toidu tootmine ja toidu- ning muude kaupade jaemüük.

Automobiles Reunion, mis on Renault’ soidukite impordi ja levitamisega tegelev GBH tütarettevote, hakkab tegelema uue elektrisoidukite mudelivaliku turustamisega. See ettevote hakkab lisaks testprogrammile jälgima ja tagasisidet andma ning välja töötama ja testima erinevaid turundusmudeleid.

GBH tütarettevote Sustainable Development (Säästlik Areng) ehitab ja opereerib päikeseenergia parke tootmaks looduslikult puhast elektrit.

GBH aitab lisaks luua laadimispunktide vorgustikku paigaldades laadimise infrastruktuure oma autoesindustesse, hüpermarketitesse ja teistesse tegutsemispaikadesse.
 
EDF
EDF, Euroopa juhtiv ettevote taastuvenergia alal, tegutseb aktiivselt elektrisoidukite propageerimisega, julgustades oma kliente toetuma säästvatele transpordiviisidele, mis aitavad kaasa CO2 vähendamise eesmärkide saavutamisele.

EDF omab kaalukat kogemust elektrisoidukite ja laadimisterminalide kasutamise alal koos silmapaistvate teaduslike ja tehnoloogiliste teadmistega akude ja infrastruktuuride osas. Ettevotte "puhta energia" tootmisvoimsus on Lääne-Euroopas ainulaadne.

Lisaks on EDF elektritootmise liider Reunionil, kes kasutades tootmisel hüdro-, päikese- ja tuuleenergiat. Projektis osalemisel on seatud eesmärgiks laiendada energia allikate valikut tulevikus.

Total Réunion
TOTAL opereerib Reunionil tihedat hooldusjaamade vorku, kuhu on voimalik paigaldada kiirlaadimise seadmed. Ettevotte teadmised jaamade asukohavalikust, liiklusvoogude ja marsruutide analüüsist ning klientide liiklemisharjumustest on samuti väga kasulikud.

TOTALi jaamade vorgustik on Reunionil juhtpositsioonil taastuvenergia tootmises.
ISO 14001 sertifikaati omav Total Réunion on juba paigaldanud seitsmesse oma teenindusjaama ning samuti peakorterisse seadmed päikeseenergia tootmiseks.

GE Money
General Electricu tütarettevote GE Money on tegutsenud Reunionil alates 1972. aastast läbi sidusettevotte SOREFI. Kasutades oma teadmisi tarbijatele ja ettevotetele uute soidukite finantseerimise kohta ning  tuginedes oma edukale kogemusele päikeseenergial pohinevate veesoojendamislahenduste finantseerimisel Reunioni eraisikute jaoks, osaleb GE Money VERT-projektis moeldes välja uudseid viise elektrisoidukite finantseerimiseks.

GE tehnoloogiline tegutsemine Reunionil ja käesoleva finantseerimise kokkuleppe solmimine on kooskolas Ecomagination-programmiga, mille GE algatas 2005. aastal votmaks vastu keskkonnaalaseid väljakutseid.

GE on mitmekesine ülemaailmne suurettevote ja tehnoloogia-alane liider. Tegutsedes lennukimootorite ehitamisest ja elektri tootmisest kuni finantsteenusteni ja televisiooniülekanneteni, on GE esindatud enam kui 100 riigis ja omab ülemaailmselt enam kui 300 000 töötajat.

Gerri
GERRI on Reunionil asuv agentuur, mis on loodud VERTi sarnaste initsiatiivide abistamiseks ja edendamiseks. Asudes avaliku- ja erasektori ühenduskohas, koordineerib GERRI VERT-projekti osaliste tegutsemist ja kogub toetust nii kohalikul kui ka riiklikul halduspoliitilisel tasandil.

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.