Pressiteade

Jaga

Juhi söömisharjumused mojutavad liiklusohutust

Tervelt 84% naisautojuhtidest juhib autot tühja kohuga. Samas tunnistavad nad, et selle tottu tunnevad nad väsimust ja on vähem keskendunud. 12% juhtidest kinnitavad, et neile ei meeldi autot juhtida kohe peale söömist, samas, kui 5% ei söö dieedi tottu.*

Isegi väike soit kohe peale sööki, eriti suurt sööki, ei ole soovitatav. Samas on tühja kohuga soitmine sama ohtlik. Nälg on tavaline pohjus keskendumise vähenemisel, mis voib autosoidul olla ohuks nii autojuhile kui teistele liiklejatele. Oiged söömisharjumused on sama olulised kui puhkamine. See kehtib eriti nende autojuhtide kohta, kes tööst tulenevalt palju reisivad. “Inimesed, kes on pikaajalisel ja rangel dieedil, kipuvad olema ärritunud ja närvilisus ei aita kaasa sujuvale ning veelgi enam – ohutule – soidule,” ütleb Renault’ liikluskooli direktor.

Samuti on ohtlik autojuhtimise ajal suupistete söömine. Kuigi see voib näida ohutuna, tasub meeles pidada, et see on üks tegevustest, mis tombab ära meie tähelepanu teel toimuvalt. Samas tunnistavad pea-aegu pooled naised, et nad tihtipeale avavad šokolaadi voi mune muu maiuse autojuhtimise ajal!* “Autojuhtimise ajal näkitsemine voib olla sama ohtlik kui ilma käed-vabad seadmeta mobiiltelefoniga rääkimine,” hoiatavad Renault’ liikluskooli opetajad. “Seda seetottu, et autojuht ei ole voimeline täielikult autot valitsema, kui ta tostab käed roolilt. Olukord teel voib muutuda nii ootamatult, et soidu ajal muude tegevustega tegelemine voi isegi hetkeline tähelepanu korvalekaldumine voib omada tosiseid tagajärgi,” lisavad opetajad.

Tasub meeles pidada, et enne pikemat soitu tuleks süüa korralik eine ja seda soovitatavalt kaks tundi enne teeleasumist. Toit peaks olema kerge ja sisaldama ohtralt aeglaselt organismi imenduvaid toitaineid. Autosse kaasavoetavad suupisted tuleks panna pagasiruumi, nii et need ei ahvatleks autojuhte ega viiks nende tähelepanu korvale.

* Allikas: Sheilas’ Wheels

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.