Pressiteade

Jaga

Renault' Grupi rekordiline aasta Eestis

2019. aasta osutus järjekordseks rekordiliseks aastaks Renault’ grupi müügitulemuste poolest Eestis. Aastal 2020 registreeriti 4819 uut Renault’ ja Dacia margi autot, mis tähendas sõidu- ja pakiautode 7%-list müügikasvu. Renault’ grupp paiknes Eesti turu müügiedetabelis kolmandal kohal, arvestades Renault’ ja Dacia margi sõidukite müüki. Renault’ kinnistas taas kord liidripositsiooni keskmise suurusega ja suurte pakiautode turul: mudelid Master ja Trafic olid oma segmendis meelissõidukid. Peale selle olid omas klassis müügitulemuste poolest eesotsas Renault’ grupi sellised mudelid nagu Renault Captur, Renault Clio, Dacia Duster, Dacia Sandero, Dacia Dokker ja Dacia Lodgy. Dacia Duster tõusis C-SUV-segmendis ehk Eesti turul kõige olulisemas kolmandale kohale 38%-lise müügikasvuga.

Sõidu- ja pakiautode turul kasvas Renault’ ja Daciamüük kokku 7%.

Meieeesmärk aastaks 2020 on säilitada oma positsioon Renault’ margi automüügis jaedendada veelgi Dacia kaubamärki. Samuti loodame hoida positsiooni pakiautodeturul, kuid eesmärk on hõivata liidripositsioon, räägib Seesaab meie jaoks olema ka elektrimobiilsuse aasta. Uus mudel, peaaegu 400 kmläbisõiduulatusega ZOE on Eestis juba saadaval, kuid pakume ka teisinullheitega mudeleid: Kangoo ja Master. Elektrisõidukite täielik sortimentvastab nii era- kui ka äriklientide vajadustele.

Sel aastal lisanduvad valikusse ka mudelite Clio, Capturja Megane hübriidversioonid. Tõeline kingitus 15-aastasele Dacia margile saabolema vedelgaasiga käitatavate versioonide pakkumine klientidele väga soodsahinnaga. Tõotab tulla väga töörohke aasta, lisab ta.


Renault

2019. aastal registreeriti Eestis 3437 Renault’ margi sõiduautot.Renault’ tootevaliku juhtivad mudelid on Clio, Captur, Kadjar ja Megane. Väikebussidesegmendis on esikohal Renault Trafic – 145 müüdud sõidukit.

Pakiautode turul hõivas Renault kolmanda koha tulemusega 595müüdud sõidukit, jäädes liidriks keskmise suurusega ja suuremate autodehulgas. Renault Master oli enim müüdud suur pakiauto, Renault Trafic juhib agakeskmise suurusega autode edetabelit.

Dacia

2019. aastal tõusis Dacia 1382 auto müügiga Eesti müügiturul kaheksandale kohale 4,3%-lise turuosaga, kuid eraklientidelemüügi puhul oli see edenemine kuuendale kohale. Mitmed Dacia mudelid Sandero, Dokker ja Lodgy hõivasid oma segmentides liidripositsiooni.Dacia Duster on 537müüdud autoga Dacia margi enimmüüdud mudel – müük kasvas märkimisväärsed 38%, tugevdades omapositsiooni eraklientide müügiturul. Sel aastal tulevad müüki tehasespaigaldatud vedelgaasiga Dusteri versioonid.

Auhinnad

Möödunud aastatähendas ka auhindu. Uut Renault Cliot tunnustas sel aastal rühm Eestiajakirjanikke ning see saavutas Eesti aasta auto konkursil teise koha.

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.