Pressiteade

Jaga

Renault Grupp hoidis esimesel poolaastal hoolimata maailma autoturu langusest turuosa

Renault Grupi müügimaht langes esimesel poolaastal 6,7%. Ülemaailmse autoturu langus oli 7,1%. See-eest säilitas kontsern 4,4%-lise turuosa 1 938 579 müüdud sõidukiga. Grupp tõotab teisel poolaastal müüki suurendada, kui Euroopas tuuakse turule uus Clio ja Zoe, Venemaal Arkana, Indias Triber ja Hiinas Renault City K-ZE elekriauto.

Esimesel poolaastal müüs Renault Grupp ülemaailmselt peaaegu2 miljonit sõidukit maailmaturul, mis langes 7,1%. Euroopas püsis müük stabiilsena,olgugi et Euroopa turg langes 2,5%. Väljaspool Euroopat oli müük vastavuses automüügiaeglustumisega.

“Renault Grupp säilitas aasta esimeses pooles oma turuosamaailmaturul, mis oli tugevas languses. Seda oligi oodata, sest selajaperioodil ei lansseerinud me uusi tooteid. Seeläbi langes me müügimaht 6,7%võrra. Aasta teises pooles keskendume Euroopas Clio ja Zoe, Venemaal Arkana,Indias Triberi ja Hiinas City K-ZE turule toomistele,” sõnas Renault Grupimüügi- ja piirkonnajuht Olivier Murguet.

Ülemaailmne müügimaht elektriautode segmendis kasvas 42,9%võrra (üle 30 tuhande müüdud sõiduki). Euroopas kasvas Zoe müügimaht 44,4%võrra (25 041 autot) ja Kangoo Z.E. müügimaht oli samuti tõusujoones (+30,7%,4653 autot). Aasta teises pooles tuuakse Hiinas turule Renault City K-ZE jainvesteeritakse Hiina suuruselt viiendasse elektriautode tootjasse JMEV-i.

Uute autode registreerimine püsis Euroopas stabiilsena, kuidturg langes 2,5%. B-segmendi parimad tegijad olid Renault mudelitest Clio jaCaptur ning Dacia mudelitest Sandero ja Duster. Poole aastaga saavutas ClioEuroopas müügitabelites teise koha. Tarbesõidukite müük oli samuti kasvades7,5%. Üldine tarbesõidukite müük kasvas 3,7%.

Dacia püstitas uue müügirekordi 311 024 müüdudsõidukiga (+10,6%) ning sellega saavutas bränd ka 3,3%-lise rekordturuosa(+0,4%). Duster ja Sandero olid enimmüüdud Dacia mudelid.

Suurimad langused tulid aga Türgist (-44,8%) ja Argentiinast(-50,2%). Iraanis kehtib endiselt Renault Grupi mudelitele müügikeeld.

Venemaal on Grupp 28,8%-lise turuosaga liider (+0,45%). Müüklanges 0,9% (turg -2,4%). Ladal läks hästi: müügimaht kasvas 2,5% 174 186müüdud autoni. Turuosa on neil 21%. Lada Granta ja Vesta on parimad müüginumbridVenemaal.

Väljavaade aasta teiseks pooleks

Globaalsele autoturule prognoositakse aasta teiseks pooleksuute autode müügi vähenemist võrreldes 2018. aastaga. Euroopa turg püsibstabiilsena, juhul kui ei toimu leppeta Brexitit. Vene turule prognoositakse 2või 3%-list langust ja Brasiilia turul oodatakse 8%-list kasvu.

Galerii

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.