Pressiteade

Jaga

Uus Renault Zoe: 4 miljardit kilomeetrit sõidetud ja lõppu ei paista

Renault Zoe on läbinud põhjaliku uuenduskuuri. Suurenenud on võimsus ning sõiduulatus. Nüüd on autot võimalik laadida ka alalisvoolu kasutavates jaamades. Uuenenud on ka kujustus ja varustus.

Zoe Z.E ideeautotesitleti esmakordselt 2009. aastal. Kümne aastaga on sest saanud Euroopaenimmüüdud elektriauto. Käesoleva aasta mai lõpuga oli ülemaailmselt arvelevõetud ligemale 150 000 eksemplari. Kui liita kokku kõikide teel olevateZoe’de läbisõit, siis oleks see piisav, et lennata Maalt Kuule enam kui10 000 korda – sealjuures ilma grammigi CO2 atmosfääripaiskamata.

“Uus Zoe tekitabsoovi veel kaugemale sõita. Oleme loonud uue põlvkonna, mis on võimekam ja kasutajasõbralikum.See on tõestuseks, et Renault Grupp on saavutamas oma eesmärki - 100%elektromobiilsus kõigi jaoks,” lausub Renault Grupi elektrisõidukiteosakonna juht Gilles Normand.

Kolmandapõlvkonna mudeli esiosa ehib skulptuursete joontega kapott, mille keskeltrooniv teemantilogo peidab endas laadimispistikut. Sel on nüüd C-tähekujulised LED-esituled. Küljepeeglites asetsevad suunatuled on ka LED-tehnoloogiaga.Viie kodaraga veljed on saadaval nii 15-, 16- kui ka 17-tollistena.

Põhivarustuses on10-tolline keskekraan, mille kaudu saab kasutada kõiki juhiabisid ningsõiduseadeid. Navisüsteemi olemasolul kuvatakse ekraanile ka sõidujuhised. ZENvarustustaseme salongipolster on 100% taastöödeldud materjalist.

Renault valikuson kaks elektriajamit: aasta tagasi esitletud 80 kW (R110) mootor ja uudne 100kW (R135). Viimase puhul võtsid insenerid kasutusele ka võimsama akupaki(Z.E.50). Nullist sajani kiirendab alla 10 sekundi ja tippkiirus on 140 km/h. R135pöördemoment on 245 Nm, mis lubab saavutada 80 - 120 km/h kiirenduse 7.1sekundiga, mis on 2.2 sekundit kiirem kui R110.

Mehaanilisekäigukangi asemel on nüüd elektrooniline e-shifter. Nupuvajutus saadabvajalikud juhised ajamile. Valitud seadet kuvatakse nii keskkonsoolis kui ka10-tollisel keskekraanil. Sõidurežiimis B-Mode pidurdab autoautomaatselt, kui juht gaasipedaali lahti laseb.

Zoe 52 kWh aku võimaldabühe laadimisega sõita 390 kilomeetrit ja laadimisvõimalusi on rohkem –nüüd saab seda laadida ka alalisvooluga (DC).

Avalikus11 kW võimsusega laadimispunktis saavutatakse 125-kilomeetrine sõiduulatus2 tunniga.

Avalikus22 kW võimsusega laadimispunktis saavutatakse 125-kilomeetrine sõiduulatus1 tunniga.

50 kW DClaadimisjaamas saavutatakse 30 minutiga 150-kilomeetrine sõiduulatuseks.

See-eest kodustestingimustes suudab auto end täiesti täis laadida 9 tunni ja25 minutiga, kasutades 7 kW Wallboxkodulaadijat. Kodus laadimiseks võib kasutada ka programmeeritavaid valikuid,mis võimaldavad ära kasutada soodsamat öist elektrit.

Galerii

Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.