Pressiteade

Jaga

Renault-Nissan-Mitsubishi investeerib ülikiire laadimisega liitiumioonakudesse

Alliance Ventures, kes tegeleb Renault-Nissan-Mitsubishi riskikapitalil põhinevate investeeringutega teatas, et on investeerinud Californias baseeruvasse elektriautoakude tootjasse Enevate’i. Firma tegeleb kõrgtehnoloogiliste liitiumioonakude tootmisega. Nende lipulaevaks on akud, mida on võimalik laadida peaaegu sama kiiresti, kui kulub fossiikütusel põhineva auto tankimiseks.

’i viimasele investeerimisvoorule tehti alguskäesoleva aasta alguses eesmärgiga toetada start-up-firmasidja ettevõtjaid, kes tegelevad uudsete autotööstusele kasulike lahenduste väljatöötamisega.

”Meil on hea meel osaleda Enevate’ijärgmises rahastusvoorus. See investeering lubab meil toetada nende uudsetehnoloogia edasiarendamist. Edasine areng selles valdkonnas aitab muutaelektriauto praktilisemaks bensiini- või diiselmootoriga autode kõrval,” sõnasalliansi riskikapitali- ja innovatsioonifondi asepresident Francois Dossa.

Investeering tõendab, et ülikiire laadimisega liitiumioonakud onelektriautode tulevik. Nende akud on teoreetiliselt võimelised laadima autosidsama kiiresti kui oleks autosse kütust tankida.

“Meil on ühine eesmärk muuta elektriautod hõlpsasti kasutatavaks ningkõigile kättesaadavaks,” ütles akutootja president ja tegevjuht Robert A.Rango. “Renault-Nissan-Mitsubishi on maailmas elektriautode tootmises esirinnasja nad mõistavad klientide tahtmisi.”

Enevate’i HD-Energy tehnoloogia võimaldabülikiiret laadimist. Nimelt lubatakse, et aku laetakse ka külma ilmaga viieminutiga. Sealjuures on nende laadimisaeg lühem kui teistel liitiumioonakudetootjatel.

Lisaks Alliance Ventures’ile onEnevate’i investeerinud veel kaSamsung ja Lenovo.

Lisainfot ülikiire laadimise kohta leiate siit.

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.