Pressiteade

Jaga

EZ-Pro reklaammaterjal võeti üles Tallinnas

Renault EZ-Pro avalikustati esmakordselt septembris Hannoveri autonäitusel. Eestis liikus robotmasin ringi juba juulis. Robotsõiduki reklaamvideo ning fotosessioon tehti Tallinna tänavatel. EZ-Pro on osa Renault Grupi autonoomsete autode triloogiast keskendudes viimase kilomeetri pakivedudele.

Fotosessiooni käigus jõudis autonoomne sõiduk ka TallinnaLennusadama juurde. Renault esindajad väidavad, et Tallinna arhitektuuri segumoodsast ja retrost oligi põhjus, miks robotauto pealinnas üles võeti.

EZ-Pro elektriline autonoomne pakiveorobot välja töötatudviimase kilomeetri pakivedudeks. See koosneb kahest osast: juht- jakaubamoodulist.

Juhtmoodulis istubpakivedude operaator, kes kontrollib tehtavaid vedusid. Ta võib ka ise juhthoovahaarata ja masinat juhtida. Ergonoomilises kabiinis saab operaator kasutadamobiilset töölauda autonoomse sõidu jälgimiseks ja kontrolliks.

EZ-Pro nelikrooliminevõimaldab manööverdada ka kõige kitsamatel Pariisi, Tallinna või Lissabonitänavatel. Operaatori nähtavus on tasemel, kuna kontrolli- ja juhtimiskeskustümbritseb toonitud klaaspind.

Juhita robotmooduleid saabkasutada erinevateks ülesanneteks. Autonoomsed kaubaveod või ajutine food truck Telliskivi Loomelinnakus –EZ-Pro kasutusampluaa on lai.

Renault Grupi tulevikunägemus mobiilsusest

2018. aastal lasti väljakolm isesõitvat sõidujagamiseks mõeldud elektriautot: märtsis EZ-Go, septembrisEZ-Pro ja oktoobris EZ-Ultimo. Viimased kaks on loodud sõidujagamiseks. Mis neideristab on see, et EZ-Ultimo teenus on mõeldud hotellidele ja luksulikusõiduteenuse pakkujatele. EZ-Go seevastu on mõeldud igaühele.

Koos EZ-Pro’ga moodustavadkolm isejuhtivat sõidukit Renault Drivethe Future nägemuse jätkusuutlikust jagatud mobiilsusest.

Fotosid robotmasinatestnäeb siit: https://www.dropbox.com/sh/f8izqpzsc6brexc/AABkOL7XCIq4_BPq76erK6r2a?dl=0

Galerii

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.