Pressiteade

Jaga

Renault Grupi kolmanda kvartali käive rohkem kui 11,4 miljardit eurot

Käesoleva aasta kolmandal kvartalil kasvas Renault Grupi ülemaailmne uute autode registreerimiste arv 2,9% võrreldes eelmise aasta sama ajaperioodiga. Täpne käive oli 11484 miljonit eurot.

Kolmandas kvartalis kasvas Renault Grupi ülemaailmesõidukite registreerimine 2,9% võrra. Renault Grupi toodetud sõidukidmoodustavad globaalsest autoturust 4%, mis on 0,2% suurem kui eelmisel aastal.Renault Gruppi kuuluvad margid nagu Renault, Dacia, Datsun ja väiksemad Hiinaautotootjad, Jinbei ja Huasong. Lisaks moodustavad Renault, Nissan jaMitsubishi ühise alliansi.

Euroopas kasvas registreerimiste arv 8,6%. Euroopa turu kasvoli 0,8%. Edu on toonud B-segmendi mudelid Clio ja Captur ja C-segmendi Mégane ninguuenenud Duster. Elektriautode seas kasvas Zoe registreerimiste arv 7% jaKangoo Z.E duubeldas oma müüki.

Väljaspool Euroopat vähenes üldiste registreerimiste arv 3%ja Renault Grupi arv langes samuti 2% (langus oleks 10,4%, kui Jinbei jaHuasong kõrvale jätta).

Põhja- ja Lõuna-Ameerikas kasvas registreerimiste arv 0,2%vaatamata Argentiina turu järsust langusest (-24,9%). Aasia ja Vaikse ookeanipiirkonnas oli tõus lausa 72% võrreldes eelmise aasta 14,8%-lise langusega.

Aafrika, Lähis-Ida, India ja Euraasia turud olid languses,mille põhjustajaks oli enamasti India registreerimiste kahanemine (-34,7%).Venemaal kasvas uute autode ost 5% võrra, aga Türgis kahanes grupi autode müük52,5%. Türgi turu üldine autode registreerimiste kahanemine oli 51,3%.

Aasta viimasekvartali väljavaade

Ülemaailmsele autoturule ennustatakse nüüd 2%-list kasvuvõrreldes eelmise aastaga (eelnevalt ennustati 3%). Euroopa turu juurdekasvsaab olema vähemalt 1,5%, Prantsusmaal rohkem kui 4%.

Väljaspool Euroopat ennustatakse Brasiiliale 10%-listregistreerimiste arvu suurenemist ja Venemaale isegi rohkem kui 10%-list kasvu.Hiina prognoos on 2%-line kasv (enne 5%) ja India turg suureneb 8%.

Infost lähtudes tõotab Renault Grupp suurendada oma käivet,hoida oma kasumimarginaal üle 6,0%.

Rohkem info Q3 majandustulemuste kohta leiab siit.

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.