Pressiteade

Jaga

Renault Grupp käivitab uue energiasüsteemi

Renault Grupp on välja töötanud elektriautode kasutatud akudel põhineva energia hoiustamissüsteemi. Esimesed seadmed lähevad käiku 2019. aasta alguses kolmes kohas Prantsusmaal ja Saksamaal.

Süsteemi eesmärk onkompenseerida kõikumisi elektriturul. Kui energianõudlus ületab kasvades teatudpiiri, rakendub süsteem ja lisab võrku rohkem energiat. Kui energiatootmine onnõudlusest suurem, salvestab süsteem lisaenergia elektriautode akudesse.

„Meie paikseladustamislahenduse eesmärk on neid kõikumisi vähendada: kogutud energia saabsuunata just nende ebakõlade likvideerimiseks,“ ütles Renault Grupi energeetikaprogrammi direktor, Nicolas Schottey. Võrgu tasakaalu hoidmine aitab suurendadamadala süsinikuhulgaga energiavahendite majanduslikku kasutegurit.

Energia hoiustamise süsteemtoimib elektriautode akudel, mis on seatud spetsiaalsetesse konteineritesse.Koos järelturule mõeldud uute akudega moodustavad need Euroopas ainulaadsesüsteemi.

„See unikaalne ülesehitusannab süsteemile võimekuse otsekohe turule paisata energiat võimsusega 70 MW.Suur energiatootlikkus koos ladustamisvõimekusega lubab meil kiirestireageerida suurtele võrgunõudlustele,“ selgitas Nicolas Schottey.

Mis on nutikas laadimine?

Nutikas laadimine onsüsteem, mis tunnetab, kui kõrge on tol hetkel elektrinõudlus võrgus ja laebsellest sõltuvalt autot kas kiiremini või aeglasemalt. Kui laed omaelektriautot, siis kõige kiiremini laeb see siis, kui energia tootmine ületabtarbimise. Eriti märgatav on see siis, kui võrgus mängib suurt rollitaastuvenergia. Laadimine aeglustub või suisa peatub, kui energianõudlus onsuurem kui suudetakse toota. Seeläbi optimeeritakse kohaliku taastuvenergiahulka.

Pöördlaadimisega onelektriautod võimelised elektrit teistele jagama siis, kui tarbimine on suur.See tähendab, et elektriautod täidavad neil hetkedel ajutise elektritootjarolli.

Kui elektriautode akudjõuavad oma eluea lõppu, on nad siiski võimelised hoiustama suurt hulkaelektrit. Renault saab seeläbi seda energiat elektriturul rakendada, andesakudele uue elu. Renault suudab uue süsteemiga anda energiat kodudele,kontoritele, tehastele ja mõistagi, on võimeline laadima elektriautosid.

Rohkem infot uue süsteemikohta leiad siit.

Galerii

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.