Pressiteade

Jaga

Renault-Nissani liit asutab kergtarbesõidukite äriüksuse

Renault-Nissani liit asutab kergtarbesõidukite äriüksuse. Eesmärk on soodustada kergtarbesõidukite alal koostööd oma partnerite Renault’, Nissani ja hiljuti ühinenud Mitsubishi Motorsi vahel ning parandada positsiooni maailma kergtarbesõidukite turul.

Loodavat kergtarbesõidukite äriüksust hakkab juhtima Ashwani Gupta, kes seni töötas Renault’ kergtarbesõidukite divisjoni asepresidendina ja vastutas selle kaubamärgi kergtarbesõidukite äri eest maailmas. Gupta asub uude ametisse 1. aprillil ning hakkab töötama Carlos Ghosni alluvuses.

Renault-Nissani liidu kergtarbesõidukite äriüksuse ülesandeks saab partnerite vahel koostöö suurendamine arenduse ja tootmise valdkonnas, samuti suuremate sünergiate tekitamine kulude kokkuhoiul ja tehnoloogiate kasutamisel. Sellesisulist koostööd on Renault ja Nissan viimastel aastatel juba teinud, näiteks Nissan NV300 toodetakse Renault Traficu platvormile, Nissan NV400 Renault Masteri platvormile ning Renault Alaskani Nissan Navara platvormile. Uus kergtarbesõidukite äriüksus hakkab tegelema ka Nissani maasturitega, sealhulgas Nissan Armada ja Nissan Patroliga.

Kergtarbesõidukite müügimahud 2016. aastal:

  • Renault Grupp müüs maailmas 443 931 kergtarbesõidukit (sh Avovazi sõidukid), enimmüüdud mudelid olid Kangoo (118 200 sõidukit), Master (91 900 sõidukit) ja Trafic (81 600 sõidukit).


  • Nissan Motor Co müüs maailmas 815 490 kergtarbesõidukit, enimmüüdud mudelid olid NP300 Navara (196 257 sõidukit), Frontier (102 497 sõidukit) ja NV200 (54 118 sõidukit).


  • Mitsubishi Motors müüs maailmas 248 000 kergtarbesõidukit, enimmüüdud mudel oli Triton/L200 (125 000 sõidukit).

Lisateave kergtarbesõidukite kohta :

  • Renault Grupp: http://media.renault.com/global/fr/renault/Product/LightCommercialVehicles.aspx
  • Nissan: http://www.nissanlcv.com/EN/
  • MMC: http://www.mitsubishi-motors.com/

Renault-Nissani liit on strateegiline partnerlus Pariisis asuva Renault' ning Jaapanis Yokohamas asuva Nissan Motorsi ja Mitsubishi Motorsi vahel. 2016. aastal müüsid partnerid ligemale 200 riigis ühtekokku 9,96 miljonit sõidukit. Iga üheksas maailmas müüdav auto on Renault-Nissani toodetud. Liit teeb koostööd ka teiste autotootjatega, sealhulgas Daimleriga (Saksamaa) ja Dongfengiga (Hiina). Samuti on liidul enamusosalus ühisettevõttes, millele kuulub Venemaa suurim autotootja AVTOVAZi. Liit on maailmas liider nullemissiooniga sõidukite alal ning arendab uusi tehnoloogiaid, kavatsusega hakata tulevikus tootma isesõitmise ja ühenduvuse funktsionaalsusega elektrisõidukeid.


www.media.blog.alliance-renault-nissan.com


www.media.renault.com


newsroom.nissan-global.com


Kadaka tee 63, 12915 Tallinn

www.innomine.ee



Allalaetavad failid

Ole ühenduses

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Meie veebileht kasutab küpsiseid.